Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

Znanstveni radovi

WARP POGON,MOGUĆ

06 Kol 2013
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

  enterprises   

 

Astrofizičar objavio teoriju o putovanju bržem od svjetlosti: Warp pogon nije znanstvena fantastika!
Putovanje brzinom većom od svjetlosti jednoga će dana biti ne samo moguća, već i nužna, smatra astrofizičar Eric Davis, tvorac najnovije teorije o mogućoj warp brzini.
Znanstvenici poput astrofizičara Erica Davisa vjeruju da postoji rupa u Einsteinovoj teoriji relativnosti koja bi jednoga dana mogla omogućiti ljudima da prelaze putovanja od više svjetlosnih godina u nekoliko dana.
Astrofizičar Eric Davis jedan je od vodećih znanstvenika u području Faster-Than-Light putovanja. No za Davisa, ljudski potencijal u istraživanju prostranosti svemira warp brzinama nije znanstvena fantastika.
Konvencionalne propulzijske tehnologije u fizici su ograničene do brzina koje su ispod brzine svjetlosti… Korištenje FTL svemirskog warp pogona drastično će smanjiti vrijeme i udaljenosti intergalaktičkih putovanja.“
Prema Einsteinovoj teoriji specijalne relativnosti, objekt koji ima masu ne može putovati brže od brzine svjetlosti. Ipak, neki znanstvenici vjeruju da postoji rupa u ovoj teoriji koja bi jednoga dana mogla omogućiti ljudima da prelaze putovanja od više svjetlosnih  godina u nekoliko dana.
U trenutnim FTL teorijama, ne pomiče se svemirski brod – pomiče se sam prostor oko njega. Ustanovljeno je da je svemir fleksibilan; zapravo, svemir se postupno širi još od Velikog praska.
Iskrivljavanjem prostora oko broda umjesto ubrzavanjem samog broda, ovi teorijski warp pogoni nikada ne bi srušili pravila Einsteinove specijalne relativnosti. Sam brod se nikada ne kreće brzinom većom od svjetlosti, gledajući iz perspektive prostora oko njega.
S warp pogonom, prostor ispred broda se sakuplja dok se prostor iza njega širi, stvarajući tako vrstu vala koji brod dovodi do njegove destinacije.
Najvažnije pitanje jest: kako stvoriti ova prostor-vrijeme iskrivljenja koja bi omogućila svemirskim brodovima da putuju brže od svjetlosti. Vjeruje se da  bi se, proizvevši ciljane količine onoga što se naziva “negativna“ energija, željeni učinak mogao postići.
Legendarna slika zvijezda koje velikom brzinom prolaze pored svemirskog broda popularizirana franšizama „Star Trek“ i „Star Wars“ jednostavno nije realna, govori Davis. „Svjetlost koje prolazi kroz crvotočinu se iskrivljava…što znači da ćete imati vrlo čudan vizualni prikaz.“
Davis opisuje razvoj i implementaciju svemirskih warp putovanja kao “tehnički izazovno“ u ovom radu, no u razgovoru, kazao je da ne dvoji kako će FTL putovanja jednoga dana biti ne samo moguća, već i nužna.
U NASA-i vjeruju da je korištenjem Casimirove sile moguće stvoriti “bazen“ elektromagnetskih čestica koji bi se potom mogao koristiti kao gorivo za QVPT pogon.
Jedini problem u realizaciji ove vrste pogona jest, prema NASA-i, izvor energije koji bi stvarao specifične impulse potisnika. Inicijalne projekcije, na primjer, pokazuju da bi vrijeme trajanja putovanja između Zemlje i Neptuna, kada bi se mogao izgraditi 100 MW, 200 mT QVPT pogon, bilo otprilike 100 dana.
.
preneseno sa
.
Davis opisuje, razvoj, i implementaciju, svemirskih ,warp putovanja

Astrofizičar objavio teoriju o putovanju bržem od svjetlosti: Warp pogon nije znanstvena fantastika!Putovanje brzinom većom od svjetlosti jednoga će dana biti ne samo moguća, već i nužna, smatra astrofizičar Eric Davis, tvorac najnovije teorije o mogućoj warp brzini.Znanstvenici poput astrofizičara Erica Davisa vjeruju da postoji rupa u Einsteinovoj teoriji relativnosti koja bi jednoga dana mogla omogućiti ljudima da prelaze putovanja od više svjetlosnih godina u nekoliko dana.Astrofizičar Eric Davis jedan je od vodećih znanstvenika u području Faster-Than-Light putovanja. No za Davisa, ljudski potencijal u istraživanju prostranosti svemira warp brzinama nije znanstvena fantastika.


Konvencionalne propulzijske tehnologije u fizici su ograničene do brzina koje su ispod brzine svjetlosti… Korištenje FTL svemirskog warp pogona drastično će smanjiti vrijeme i udaljenosti intergalaktičkih putovanja.“Prema Einsteinovoj teoriji specijalne relativnosti, objekt koji ima masu ne može putovati brže od brzine svjetlosti. Ipak, neki znanstvenici vjeruju da postoji rupa u ovoj teoriji koja bi jednoga dana mogla omogućiti ljudima da prelaze putovanja od više svjetlosnih  godina u nekoliko dana.
U trenutnim FTL teorijama, ne pomiče se svemirski brod – pomiče se sam prostor oko njega. Ustanovljeno je da je svemir fleksibilan; zapravo, svemir se postupno širi još od Velikog praska.Iskrivljavanjem prostora oko broda umjesto ubrzavanjem samog broda, ovi teorijski warp pogoni nikada ne bi srušili pravila Einsteinove specijalne relativnosti. Sam brod se nikada ne kreće brzinom većom od svjetlosti, gledajući iz perspektive prostora oko njega.S warp pogonom, prostor ispred broda se sakuplja dok se prostor iza njega širi, stvarajući tako vrstu vala koji brod dovodi do njegove destinacije.
Najvažnije pitanje jest: kako stvoriti ova prostor-vrijeme iskrivljenja koja bi omogućila svemirskim brodovima da putuju brže od svjetlosti. Vjeruje se da  bi se, proizvevši ciljane količine onoga što se naziva “negativna“ energija, željeni učinak mogao postići.Legendarna slika zvijezda koje velikom brzinom prolaze pored svemirskog broda popularizirana franšizama „Star Trek“ i „Star Wars“ jednostavno nije realna, govori Davis. „Svjetlost koje prolazi kroz crvotočinu se iskrivljava…što znači da ćete imati vrlo čudan vizualni prikaz.“
Davis opisuje razvoj i implementaciju svemirskih warp putovanja kao “tehnički izazovno“ u ovom radu, no u razgovoru, kazao je da ne dvoji kako će FTL putovanja jednoga dana biti ne samo moguća, već i nužna.
U NASA-i vjeruju da je korištenjem Casimirove sile moguće stvoriti “bazen“ elektromagnetskih čestica koji bi se potom mogao koristiti kao gorivo za QVPT pogon.Jedini problem u realizaciji ove vrste pogona jest, prema NASA-i, izvor energije koji bi stvarao specifične impulse potisnika. Inicijalne projekcije, na primjer, pokazuju da bi vrijeme trajanja putovanja između Zemlje i Neptuna, kada bi se mogao izgraditi 100 MW, 200 mT QVPT pogon, bilo otprilike 100 dana.

 


preneseno sa

http://dnevno.hr/techno/znanost/92453-astrofizicar-objavio-teoriju-o-putovanju-brzem-od-svjetlosti-warp-pogon-nije-znanstvena-fantastika.html

.Davis opisuje, razvoj, i implementaciju, svemirskih ,warp putovanja

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno