Nedjelja 3 Prosinac 2023

Pretraga

Znanstveni radovi

Misija Stephena Hawkinga da pronađe izvanzemaljski život otkriva tajanstvene signale

11 Lip 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Misija Stephena Hawkinga da pronađe izvanzemaljski život otkriva tajanstvene signale

Najnoviji brzi radio-rafali (FRB) dokazuju da njihova oprema dobro radi i spremna je pokupiti znakove života ako postoje.

London: Misija istraživanja inteligentnog vanzemaljskog života u svemiru zabilježila je neke tajanstvene signale koji dolaze iz galaksije udaljene tri milijarde svjetlosnih godina, kaže jedan znanstvenik iz indijskog podrijetla koji radi na ambicioznom projektu kojeg je osnovao Stephen Hawking.

 

Vishal Gajjar je dio tima koji radi pod projektom Breakthrough Listen - kojeg je postavio Hawking, jedan od najpoznatijih svjetskih znanstvenika, i ruski milijarder Yuri Milner - kako bi otkrio istinu o svemiru.

Najnoviji brzi radio-rafali (FRB) dokazuju da njihova oprema dobro radi i spremna je pokupiti znakove života ako postoje.

"Mi doista nemamo pojma odakle potječu", rekao je Gajjar, jedan od znanstvenika sa Sveučilišta Berkeley Research Center.

Istaknuo je: "Ako bi neki oblik života želio proizvesti signal koji se može otkriti drugoj civilizaciji, to bi mogao biti način da se to učini, ali ne mislim da dolaze iz inteligentnih civilizacija.

"Postoji više teorija od broja izvora. Otvorili smo više pitanja nego odgovora. Dok radimo više studija, nalazimo još čudnijih stvari", rekao je.

  2019 06 11 121840       


Probojno slušanje je globalna astronomska inicijativa u iznosu od 100 milijuna USD, koju su 2015. pokrenuli Hawking i Miller, a timovi diljem svijeta koriste svoje teleskope kako bi potražili dokaze života.

Početni 10-godišnji program će istražiti 1.000.000 najbližih zvijezda na Zemlji, skenirajući cijelu galaktičku ravninu Mliječnog puta.

Izvan naše galaksije slušat će poruke od 100 najbližih galaksija na 10 milijardi različitih frekvencija.

Najavljujući projekt na konferenciji za novinare u Londonu, Hawking je rekao da je vrijeme da se posvete pronalaženju odgovora na život izvan Zemlje.

"Negdje u svemiru inteligentni život može gledati kako naša svjetla znaju što oni znače", rekao je.

  2019 06 11 122154  

Objašnjenja najnovijih detektiranih signala kreću se od rotirajućih neutronskih zvijezda s izrazito magnetskim poljima do izvora energije koje koriste izvanzemaljske civilizacije za napajanje svemirskih letjelica.

Što god da su oni napustili su svoju galaksiju kada je naš Sunčev sustav bio star samo dvije milijarde godina, a život se upravo počeo kretati na Zemlji.

Isprva su znanstvenici mislili da su signali posljedica katastrofalnog događaja u svemiru, kao supernova, ali onda su se ponovno ponovili 2015. i 2016., sugerirajući da je bilo koji objekt koji ih proizvodi još uvijek tu.

U svježem eksperimentu, koji će biti obrađen u budućim znanstvenim časopisima, Kalifornijsko sveučilište u Berkeleyu, stručnjaci su skenirali istu galaksiju na većoj frekvenciji od one koja je korištena da bi se vidjele izvorne rafale, i pronašle još 15.


izvor
https://zeenews.india.com/science/stephen-hawkings-mission-to-find-alien-life-detects-mystery-signals-2038759.html

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno