Ponedjeljak 22 Travanj 2024

Pretraga

NEKI NOVI ŠKVER.ŽIVI BILI PA VIDJELI?

25 Ožu 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
SKVER001

NOVI VLASNIK SPLITSKOGA ŠKVERA UVJEREN U USPJEH

 

BRODOSPLIT DIV-u Debeljak: Za šest mjeseci poslovat ćemo pozitivno

Tomislav Debeljak, vlasnik samoborskog DIV-a, rekao nam je kako je vrlo zadovoljan odlukom Vlade i da jedva čeka da započne posao u “Brodosplitu”.

 

- Radnicima “Brodosplita” mogu poručiti kako će škver biti ravnopravan član obitelji DIV i da ću dati zadnju kap krvi da poduzeće stane na zdrave noge i počne uspješno poslovati.

Za mene osobno bila bi velika degradacija i doživio bih to kao veliki osobni neuspjeh kada ne bih iskoristio šansu koja se u ovom poslu pruža DIV-u i “Brodosplitu”.

Kada je posrijedi nezadovoljstvo sindikata našom ponudom, mogu samo ponoviti kako mogu otrpjeti da se mene vrijeđa i pljulje, mogu u tome i uživati kao mučenik, ali neću dati da se napada i uništava DIV i “Brodosplit”.

Imamo jasnu viziju, projekte i kontakte s investitorima i kupcima za razne projekte koji se mogu realizirati u “Brodosplitu” i mogu obećati da će za četiri do šest mjeseci tvrtka početi pozitivno poslovati - rekao nam je Debeljak.

Odgovarajući na pitanje o mogućem višku zaposlenih, napomenuo je kako detaljnu analizu tek treba napraviti:

- Radi se i o tome da ćemo nove projekte ugovoriti u idućih nekoliko mjeseci i stoga ne bi bilo dobro otpuštati ljude koji su sada na čekanju, nego bismo trebali pričekati prve poslove pa da vidimo koliko će nam realno ljudi trebati u poslovanju. A glavna poruka u tom smislu je da svaki radnik treba zaraditi svoju plaću, to je prosta računica i na njoj ćemo temeljiti i broj zaposlenih.

Govoreći o prvim poslovnim potezima i projektima, Debeljak je ustvrdio kako bi u prve tri godine, dok se ne oporavi brodograđevno tržište, oko 50 posto kapaciteta bilo korišteno u nebrodograđevne projekte, kao što je izgradnja vjetroelektrana i plinske elektrane kod Peruče.

  • Za oba ta projekta investitor bi bio DIV i već imamo banke i druge proizvođače koji bi nas pratili u tim projektima. Kada je riječ o brodogradnji, pokušali bismo se u prvo vrijeme orijentirati na izgradnju megajahti koje bismo iznajmljivali, a u slučaju dobre ponude, i prodali.

    Osim toga, nastavili bismo i s proizvodnjom ro-pax brodova, za koje postoji potražnja na tržištu. No, moram reći i kako planiramo napraviti portfelj od oko 50-ak projekata koje bismo aktivirali kada bi se za to poklopile tržišne i financijske prilike - naglasio je Debeljak.

Autor

f. laušić

 

Preuzeto sa

http://www.slobodnadalmacija.hr

 

 

 

Radnicima, “Brodosplita,” mogu, poručit,i kako će škver

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno