Ponedjeljak 22 Travanj 2024

Pretraga

ŠKVER

24 Pro 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
hevi_lift
Za nizozemsku brodarsku tvrtku Jumbo Shipping

Brodosplit će graditi brodove za prijevoz teških tereta

Brodovi će biti dugi 152 i široki 27 metara. Bit će opremljeni s po dvije dizalice pojedinačne nosivosti od 1100 tona...  

Splitsko brodogradilište dobilo je nove, vrijedne poslove. Uplatom predujma brodovlasnika, nizozemske brodarske tvrtke Jumbo Shipping, na snagu je stupio ugovor za gradnju broda za prijevoz teških tereta (tzv. heavy lift broda). Jumbo Shipping također je potpisao ugovor za gradnju još jednog heavy lift broda istih karakteristika te je i za taj projekt uplatio predujam. Pregovara se i o gradnji trećeg istog broda.

Jumbo Shipping jedan je od vodećih svjetskih brodara za prijevoz teških, odnosno dimenzijama velikih tereta, a ugovoreni brodovi koji će se graditi u splitskom brodogradilištu bit će najveći u njihovoj floti. Brodovi će biti dugi 152 i široki 27 metara. Bit će opremljeni s po dvije dizalice pojedinačne nosivosti od 1100 tona. Imat će nosivost 14 tisuća tona i razvijat će brzinu od 17 čvorova. Brodovi će se graditi u klasi Loyd registra. Isporuka prvog predviđena je u prvoj polovici 2013., a drugoga do kraja 2013. godine. Heavy lift brodovi sofisticirani su brodovi kakvi još nisu građeni u hrvatskim brodogradilištima.

Autor

Maja Pejković-Kaćanski

preuzeto sa

http://www.vecernji.hr

 

 

 

brodosplit, škver, splitski, brodogradnja

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno