Srijeda 20 Listopad 2021

Pretraga

Svemirski letovi

Ipak postoji!

24 Svi 2018
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vcbgher5jhgf 640x400

        

PLANET DEVET IPAK POSTOJI: Naučnici iz Kalifornije negiraju NASA tvrdnje
Mali objekat Sunčevog sistema sa čudnom orbitom je nagovjestio prisustvo velikog, nepoznatog svjeta.


Niko ne zna tačno gde je, koliko je veliki i da li uopče postoji, ali kada su istraživči sa Kalifornijskog instituta za tehnologiju 2016. godine otkrili da je postojanje devete planete u našem Sunčevom sistemu vrlo realna mogućnost, lov na taj enigmatični novi svhet je ozbiljno započeo.


Vheruje se da je on i do deset puta veći od Zemlje i sa orbitalnim periodom i do 20.000 godina, i ova Planeta Devet, biće smheštena negdje van orbite Neptuna.

Sada su nova opažanja nedavno otkrivenog planetarnog tjela poznatog kao 2015 BP519 nagovjestila prisustvo gravitacionog utjecaja koji naučnici do sada nisu bili u mogućnosti da objasne.

Pokazujući nagib od 54 stupnja u odnosu na ravan Sunčevog sistema, ovaj udaljeni objekat bi mogao biti najvažniji indikator još jednog velikog svijeta koji postoji negdje u Kajperovom pojasu.

Ako postoji, naučnici predviđaju da će nova planeta biti slična Uranu ili Neptunu – hladan svijet sastavljen od mješavine kamena i leda sa plinskim omotačem vodika i helijuma.

Ako ima bilo koji Mjesec, moguće je da unutar njih postoje potencijalno naseljivi podzemni oceani.

Sve što sada preostaje jeste da neko zapravo direktno posmatra ovu planetu.

preneseno sa
http://webtribune.rs


se,da,je,on,ili

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno