Srijeda 20 Listopad 2021

Pretraga

Svemirski letovi

Rusi osvajaju svemir

21 Ožu 2018
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 mjesečeva baza

 

         

AMERIKA ZBUNJENA ZBOG PUTINOVE NAJAVE: Rusija planira postavljanje baze na Mjesecu i osvajanje Marsa …

Tokom nedavnog televizijskog intervjua, Putin otkrio da Rusija planira da pokrene niz svemirskih misija.

Saopčenje, koje dolazi nekoliko dana prije predsedničkih izbora u Rusiji, i u trenutku kada su oči  uprte u slučaj trovanja bivšeg špijuna u Salisberiju, govori da je Rusija i dalje čvrsto opredeljena za svoj program istraživanja svemira.

Njena svemirska agencija “Roscosmos”, takođe je zainteresovana da obnovi misije nakon neuspjeha  sonde Phobos-Grunt Mars koja je lansirana 2011. godine s ciljem sakupljanja uzorka tla sa marsovog meseca “Phobos”, i zatim vraćena  na Zemlju na dalje istraživanje.

“Planiramo bespilotno a kasnije lansiranje sa pilotima – u dubok svemir, kao dio lunarnog programa i istraživanja na Marsu”, rekao je Putin u filmu državne televizije o njegovih 18 godina na vlasti. “Sledeća misija je uskoro, planiramo da započnemo misiju na Marsu u 2019. godini.”

Takođe je nagovjestio planove spuštanja astronauta na Mjesec, i postavljanje baze.

“Naši stručnjaci će pokušati da se spuste blizu polova, jer postoje nagovještaji da tamo postoji voda. Postoje istraživanja koja treba sprovesti  tamo, a na osnovu toga i istraživanje drugih planeta i svemira”, rekao je on.


preneseno sa
http://webtribune.rs/putin-otkrio-da-rusija-planira-postavljanje-baze-na-mesecu-i-osvajanje-marsa/

 

 

 

 

koje, dolazi, nekoliko, dana, prije, predsedničkih, izbora

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno