Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Svemirski letovi

Otkriće astrofizičara baca sumnju na teoriju o nastanku mjeseca

13 Svi 2020
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Otkriće astrofizičara baca sumnju na teoriju o nastanku mjeseca

Najnovije otkriće japanskih znanstvenika očito ide u suprotnost s općeprihvaćenim konceptom "suhog" mjeseca.

Otkriće japanskih astrofizičara, koji su zabilježili emisiju ugljika s mjesečeve površine, prisiljava znanstvenike na temeljitu reviziju teorije pojavljivanja Mjeseca, prenosi znanstveni časopis ScienceAdvances.

mjesec baza1

Činjenica je da su istraživači pažljivo proučavali podatke sa satelita Kaguya, koji je godinu i pol proveo u lunarnoj orbiti . Kao rezultat, znanstvenici su uspjeli otkriti da se s površine Zemljinog satelita emitiraju snažni mlazovi ugljikovih iona i drugih elemenata.

Zanimljivo je da je otkriće suprotno opće prihvaćenom konceptu "suhog" mjeseca u znanstvenim krugovima. Objašnjava svoju pojavu sudarom velikog kozmičkog tijela i mlade Zemlje, zbog čega je značajan dio isparljivih tvari ispario pod utjecajem visokih temperatura.

Danas su znanstvenici i astrofizičari skloni vjerovati da bi se ugljik mogao pojaviti u mjesečevim stijenama na samom početku njegovog nastanka. Primjetno je da je za ovu hipoteza potrebna revizija općeprihvaćene teorije pojave Mjeseca, jer bi pri visokim temperaturama ugljik jednostavno ispario, navodi se u studiji.

izvor
https://esoreiter.ru/news/0520/otkrytie-astrofizikov-stavit-pod-somnenie-teoriyu-vozniknoveniya-luny.html

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno