Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

Vojno zrakoplovstvo

Čime je ruski avion "ugasio" svu elektroniku na američkom razaraču koji je opremljen najmodernijim raketnim sustavom za obranu iz zraka?

24 Tra 2014
(Reading time: 2 - 4 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 

Avion-Suhoj-S24-

 

Njemačko izdanje RIA Novosti piše opširnije o skorašnjem " incidentu " u Crnom moru kada je ruski " Suhoj " čak 12 puta nadleteo , ili barem proletio vrlo blizu , američkog broda - razarača " Donald Cook " . Epilog te priče bilo je masovno javljanje posade razarača psihologu , ali i napuštanje službe .

Kako pišu Novosti , ruski bombarder Su -24 , koji je opremljen najsuvremenijim sustavom za radio elektronsko suzbijanje je taktički primijenjen u Crnom moru , i to protiv modernog sustava upravljanja " Aegis " na razaraču " Donald Cook " .

Istinitost ove verzije događaja , o kojoj se intenzivno raspravlja u Ruskim masovnim medijima , također potvrđuje Pavel Zolotarev , zamjenik direktora Instituta za SAD i Kanadu Ruske akademije nauka :

 

- Dana 10. travnja , razarač " Donald Cook " , naoružan krstarećim raketama Tomahawk uplovio je u neutralne vode Crnog mora . Cilj je bio da se izvrši nasilna akcija i demonstracija sile u kontekstu položaja Rusije u odnosu na Ukrajinu i Krim . Pojava američkih ratnih brodova u tim vodama je u suprotnosti s Konvencijom o karakteru i vremenu boravka ratnih brodova ne - priobalnih zemalja u Crnom moru .

Kao odgovor , Rusija je poslala nenaoružani zrakoplov Su -24 kružiti oko američkog razarača . Ovaj avion je , međutim , kako vjeruju stručnjaci , opremljen s najnovijim ruskim radio - elektroničkim borbenim kompleksom . Prema ovoj verziji , " Aegis " je detektirao pristup strojevi iz daljine , što je izazvalo borbenu uzbunu .

 

uss-donald-cookSve je išlo prema planu , američki radari su očitali ruske zrakoplove . Ali iznenada im nešto gasi sve ekrane . " Aegis " nije radio , rakete nisu mogli dobiti zadanu metu . Su -24 je letio iznad palube razarača i imitirao raketni napad na metu . Nakon toga , strojeva okrenuta i ponovljen je manevar , naime dvanaest puta .

Sudeći po svemu , pokušaji posade da se da se vrati " Aegis " u stanje funkcioniranja nisu uspjeli , kao ni dati ciljnu raspodjelu sredstava za protuzračnu obranu . Odgovor Rusije vojnom pritisku od strane SAD bio tiho poražavajući , kaže Pavel Zolotarev .

- To je prilično originalna demonstracija . Poslat je bombarder bez naoružanja , ali s aparatom za radio elektronsko suzbijanje radio mjerila neprijatelja na brodu . Taj razarač je opremljen najmodernijom raketnim sustavom za obranu iz zraka . Ali ima značajan nedostatak u ovom slučaju .

To su opcije za praćenje . Takvi sustavi su se pokazali dobro kada je u pitanju nekoliko brodova , tako nekako mogu koordiniraju svoje akcije . U ovom slučaju , to je bio samo jedan razarač . I po svemu sudeći , algoritam za funkcioniranje mjerenja radio opreme na razaraču u sustavu Aegis upotrebom ruskog sustava za radio elektronsko suzbijanje nije radio .

Dakle , to nije bila samo nervozna reakcija nadlijetanje , koje je pripadalo uobičajenoj praksi samo tijekom Hladnog rata . Tu je odgovor u modernom sustavu , biti iznad svih informacija .

 

Nakon ovog događaja brod " Donald Cook " , kako je prijavljeno inozemnim sredstvima informiranja , brzo je prispeo u luku u Rumunjskoj . 27 članova posade je podnijelo ostavku . Svih ljudi 27 napisalo da nisu imali namjeru da stavi svoj ​​život na kocku . To je neizravno potvrdila i izjava iz Pentagona . Tvrdi se da je ova akcija demoralisala posadu američkog broda .

Kakav utjecaj , ako ga ima , će izazvati incident u Crnom moru , kada su u pitanju SAD ? Prognoza Pavela Zolotareva je :

" Vjerujem da će Amerikanci nekako promijeniti mišljenje o savršenstvu sustava , Aegis . To bi bio čisto vojni aspekt . U političkom smislu , bilo bi teško ne bude nikakvih demonstracija , koraci slijede s ove strane ili druge . To je dovoljno . Međutim , ovo je vrlo neugodan trenutak za Amerikance . Sve u svemu , obrana raketnim sustavom koji oni razvijaju guta kolosalna sredstva . Najnovija komponenta , sustav postavljen na brod , " Aegis " , je također pokazao svoje nedostatke .

Sustav s kojim je ruski Su -24 stavio američki razarač " Donald Cook " u stanje šoka , nosi oznaku " Kibini " . Ovo je naziv planinskog masiva na poluotoku Kola iza Arktičkog kruga . U " Kibini " je najnoviji kompleks za radio elektronsko potiskivanje neprijatelja . S njom će , sva je perspektiva , svi ruski zrakoplovi biti opremljeni . Nedavno , kompleks je ispitan u ratnoj vježbi na test polju u Buratiji .

Sudeći po izgledima , testovi su bili uspješni , jer je sada odlučeno da se testira kompleks pod vrlo realnim uvjetima .

 

 

( De.ria.ru )

vesti.rs

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno