Četvrtak 21 Listopad 2021

Pretraga

U Vatikanu raspravljali o vanzemaljcima

12 Stu 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vatikan, crkva, priznaje, vanzemaljce

 

U Vatikanu je u utorak zaključena višednevna konferencija posvećena mogućnosti postajanja života u svemiru i njegovih implikacija po katoličku crkvu.
Skup je dio događanja kojima se obilježava Međunarodna godina astronomije i 400. obljetnice prvih promatranja teleskopom Galilea Galileija.

Konferenciju je u utorak zatvorio ravnatelj vatikanskog opservatorija otac Jose Gabriel Funes i rekao da su "pitanja porijekla života i postoji li život drugdje u svemiru vrlo prikladna i zaslužuju ozbiljno razmatranje", izvijestila je agencija Associated Press.


Na skupu su sudjelovali fizičari, kemičari, astrobiolozi i geolozi koji su, uspoređujući rezultate njihovih istraživanja (...) ocijenili "vjerojatnim" postojanje stotina milijuna nastanjivih mjesta samo u našoj galaktici, koja je samo jedna od mnogih u svemiru, navodi ANSA i posebno ističe kako je znakovito da je Vatikan ovom složenom pitanju odlučio prvo pristupiti iz znanstvene perspektive.

"Opipljiv je osjećaj da svemir udomljuje oblike života i postoji nada da nas samo malo godina dijeli od prvih otkrića", rekao je američki astronom Chris Impey.

Crkveni astronom: Krstiti izvanzemaljce?

Treba li Crkva slati misionare na planete s inteligentnim bićima u svemiru i vrijedi li za njih otkupljenje po Isusu Kristu ili su oni imali svoju verziju, pita se otac Consolmagno.

Crkveni astronom, isusovac Guy Consolmagno otvorio je pitanje o pokrštavanju izvanzemaljaca, piše Jutarnji list.

Consolmagno dijelom radi u Vatikanskom opservatoriju u Arizoni, a dijelom u onom starijem i slabije opremljenom u papinskoj ljetnoj rezidenciji u Catel Gandolfu.

U izdanju američkog Katoličkog društva istine objavio je džepnu knjigu u kojoj postavlja nekoliko pitanja ključnih za kršćanstvo u slučaju susreta s inteligentnim životom drukčije vrste od ljudskog na Zemlji.

Jutarnji prenosi glavna pitanja koja postavlja Consolmagno:

• Hoće li ljudi znati prepoznati inteligentan život ako naiđu na njega?

• Hoćemo li komunicirati s njime? Treba li uopće pokušati?

• Nasljeđuju li sva inteligentna bića istočni grijeh?

• Vrijedi li otkupljenje po Isusu Kristu za inteligentna bića u svemu svemiru?

• Bi li ostali svjetovi imali svoju verziju Sina Božjeg i Otkupitelja?

• Treba li Crkva slati misionare na planete s izvanzemaljcima?Jutarnji list|IskonInternet


 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno