Utorak 27 Veljača 2024

Pretraga

Proročanstva

Edgar Cayce - čovijek prorok

02 Srp 2009
(Reading time: 5 - 10 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

edgar cycle prorok modernog doba
Svijet je poznavao mnoge proroke i mnogi su među njima predviđali destrukciju i očaj novog milenija, koji izgleda tako magičnim vremenom nespojivim s krajem svijeta. To nije bilo predviđano samo za kraj drugog milenija, već i za prvi milenij, a kako danas možemo posvjedočiti, proročanstva se nisu dogodila.
Preuzeto sa http://www.joschua.rs.ba/content/view/359/10/

Tu su i drugi proroci kao Nostradamus (1503. – 1566.), koji je čovječanstvu proricao s 2000. godinom ili patnju apokaliptičkog holokausta ili neviđenu promjenu i rađanje nove globalne svijesti. Madam Blavatsky (1831. – 1891.), mistik i utemeljitelj Teozosfskog društva, je predvidjela završetak 5200 godišnjeg perioda, sadašnjeg Kali Yuga ili Tamnog doba, koje bi trebalo naslijediti doba svijetla. Dakle još ima nade....

Najprominentniji prorok prošlog stoljeća je bez sumnje Edgar Cayce (1877. – 1945.). On je najbolje dokumentirani vidovnjak do sada. Edgar Cayce, poznat kao spavajući prorok, je izveo 14 306 ‘čitanja’ tijekom spavanja u izmijenjenom stanju svijesti i sve su ‘interpretacije’ dokumentirane. Postao je vrlo popularan zbog svojih medicinskih ‘očitanja’, jer je mogao sa skoro sto postotnom točnošću dijagnosticirati bolest svojih pacijenata. U većini slučajeva je čak i spomenuo ime i adresu liječnika koga treba konzultirati! A sve to dok je bio u stanju transa znajući samo ime pacijenta koga nikada ranije nije sreo!
U kasnijim danima svoje karijere, počeo je prenositi informacije o prošlim civilizacijama, kao one o kulturi Egipta i Atlantide, a predvidio je i događaje u budućnosti ovog planeta koji su postali poznati kao ‘promjene Zemlje’. Sam Edgar Cayce je osnovao “Asocijaciju istraživnja i prosvijetljenja Association for Research and Enlightenment’ (A.R.E.) kako bi se sačuvalo njegovo naslijeđe. Ta organizacija još uvijek postoji i vrlo je aktivna. Edgar Caycea su studirali vrlo detaljno, a posvećeno je tom mističnom čovjeku više od tristo knjiga.

Danas je Edgar Cayce još uvijek zagonetka za mnoge ljude, jer se već veliki broj njegovih predviđanja pokazao točnim, a mnogi su znanstvenici, uglavnom arheolozi i egiptolozi naučili kako njegove informacije treba uzimati vrlo ozbiljno i koristiti ih kao svjetionik u svojim znanstvenim pokušajima.
Cayce je sugerirao kako će godine između 1958. i 1998. biti vrijeme velikih promjena, globalne transformacije. Te promjene ne bi značile kraj svijeta, već bi bile glasnici Novog doba i duhovnih transformacija. Sama Zemlja bi prolazila kroz enormne promjene u formi jakih potresa, erupcija vulkana, pojačane sunčeve aktivnosti, dramatičnih promjena mustri klime, masovnog potapanja kopna, što će kulminirati u pomaku polova.

To sada ne izgleda vrlo obečavajućom perspektivom, međutim, kako ćemo pokazati u ovoj knjizi, dramatične se promjene stvarno događaju, a nagli porast prirodnih katastrofa se širi Zemljom i tijekom pisanja ove knjige. Na sreću, jedan od najjaćih argumenata kojeg je Cayce koristio, je bio onaj o nepredodređenoj budćnosti, jer ona zavisi u velikoj mjeri o intenciji čovječanstva za oblikovanje vlastite budućnosti. U tom smislu je ostavio otvoren prostor i za drugačije rezultate vlastitih predviđanja.
Spavajući prorok je djelomično gledao u davnine ljudske povijesti i dao detaljne informacije o starim civilizacijama kao što je egipatska. Stotine njegovih zapisa je diskutiralo izgubljeni kontinent Atlantidu, koji je potonuo 10.500 godina prije n.e. tijekom globalne kataklizme, poplave koju je prouzročilo pomicanje polova Zemlje. Opisao je civilizaciju Atlantide kao najnapredniju civilizaciju u ljudskoj povijesti. Spomenuo je i dvoranu zapisa, biblioteku znanja Atlantide, koju su spasili nakon poplave preživjeli s potopljene Atlantide i pohranili na dva mjesta na Zemlji, jedno od njih se nalazi između lijeve šape Sfinge i Nika na Giza visoravni, a drugo mjesto je meksički Yucatan poluotok Maya. Prema Cayceu, Veliku piramidu (piramida Keopsa ili Kufua) na Giza visoravni u Egiptu je izgradio 10.500 prije n.e. Toth iz Atlantide, koga su Grci poznavali kao Hermes Trismegistusa i visokog svećenika RaTa, obojica preživjeli s Atlantide. Izgradili su Veliku piramidu kako bi sačuvali kulturu Atlantide. Edgar Cayce je objasnio kako je on sam reinkarnacija RaTa, visokog svećenika koji se pridružio konstruiranju Velike piramide.

Prema Cayceu, većina je današnje znanosti i tehnologije jednostavno ponovno otkrivanje tehnologija koje su nekoć pripadale kulturi Atlantide. A kako ćemo demonstrirati u ovoj knjizi, stvarno davno znanje ponovno izranja na površinu, bacajuči potpuno novo svijetlo na znanost, a pomaže i u oblikovanju nove znanosti etera. Bitovi i dijelovi znanja Atlantide su bili čuvani kao tajna u tajnim društvima, kao što su Slobodni zidari. Mnogo je originalnog znanja međutim izgubljeno, no temelji te nove znanosti su sačuvani u staroj vrsti znanosti poznatoj kao “sveta geometrija” koja se sada rekonstruira. Leonardo da Vinci je bio član takvog tajnog društva, koja su tijekom moderne povijesti očuvali vrstu svete geometrije u svojim umjetničkim formama. Rimska katolička crkva je zabranila to pogansko znanje, kako bi sveti tekstovi Biblije bili jedini potrebni i dozvoljeni.
slobodni zidari, drevni obrediPredmet članstva u tajnom društvu Leonardo Da Vincija je dobio svjetsku pažnju od kada je Dan Brown napisao knjigu koju je nazvao “Da Vincijev kod”. Iako se knjiga uglavnom bavi prepotstavljenim brakom Isusa i Marije Magdalene i njihovim potomstvom, ona i ukazuje na činjenicu da je Leonardo Da Vinci naglašavao važnost Zlatne sredine, Φ (Phi). Diskusija o 'Svetom gralu' u 'Da Vincijevom kodu' nije, vjerujem niti o fizikalnom objektu, niti vrču korištenom u zadnjoj večeri Isusa, niti o njegovoj liniji kraljevske krvi ('sang real'), već se diskutira o očuvanju svete geometrije i značaja Zlatne sredine, koje čovječanstvo sada ponovno otkriva! Na kraju, no ništa manje vrijedno, najiznenađujuće proročanstvo koje počinje zanimati cijeli svijet, a ona se izgleda otkrivaju i tijekom pisanja knjige, je proročanstvo kraja vremena Maja za 2012.

Kultura Maja je bila kultura domorodačkih američkih Indijanaca, koja je cvjetala od 300. godine nove ere do 900. godine nove ere u Južnoj Americi. Iz do sada znanstvenicima nepoznatih razloga, klasična kultura Maja je naglo završila, napuštanjem svojih gradova i kompleksa hramova. Danas potomci Maja još uvijek žive u Meksiku, Gvatemali i Hondurasu i još uvijek nose sa sobom proročanstva svojih predaka. Maje su bili izvrsni motritelji neba s dubokim razumijevanjem astronomije. Bili su opsjednuti s vremenskim ciklusima, pa su razvili nekoliko ekstremno točnih kalendarskih sustava temeljenih na nebeskim ciklusima.

Jedan od njih je Tzolkin kalendar s 260 kina (dana), zatim drugi Haab kalendar s 365 kina (dana). Haab se sinkronizira s ciklusima Venere, dok se Tzolkin kalendar sinkronizira s mističnim kalendarom Dugog brojenja. Maja. Kalendar dugog brojenja se koristio za duge vremenske periode i sastojao se od 13 Baktun podciklusa. Baktun se dalje sastoji od 20 podciklusa, nazvanih Katunima. Svaki se Katun sastojao od 20 tuna i konačno svaki se tun sastojao od 360 kina (dana). Tako je kompletan Baktun trajao 20x20x360 = 144.000 kina, vrlo sveti broj iz pradavnih vremena i višestruko spominjan u Bibliji. Neki znanstvenici vjeruju kako značaj omjera 13 : 20 ugrađenog u kalendar Dugog brojenja ukazuje na omjer Zlatne sredine svete geometrije; međutim omjer 13 : 20 bi predstavljao točno Fibonacci omjer, koji konvergira Zlatnoj sredini.

Ukupno trajanje kalendara Dugog brojanja je 5200 godina. Prema Maja znanstvenicima, taj kalendar počinje 11. kolovoza 3114. prije Krista i završit će 21. prosinca 2012. Maje su vjerovale kako je svijet prošao kroz mnoge epohe, koje su nazivali Suncima. Kraj kalendara Dugog brojenja bi bio kraj četvrtog Sunca i rađanje petog Sunca, označavajući kraj starog svijeta kakvog poznajemo i početak novog. Stoga su proročanstva Maja o kraju vremena u stvari proročanstva o novom početku, ponovnom rađanju Zemlje.

Proročanstva Maja se izgleda slažu s predviđanjima Edgar Caycea, jer i Maje predviđaju da će tom novom početku prethoditi serija preokreta u svijetu s velikim izazovima čovječanstvu. Ti izazovi bi pomaknuli svijest čovječanstva u globalnim mjerilima. Izvori proročanstava Maja se mogu pratiti unatrag do njihove Knjige stvaranja, Popul Vuh. Njihov najveći prorok je bio Bog Paskal. Proročanstva Maja su držana tajnim tijekom era, a dekodirana su jedina četiri kodeksa Maja, koji su 'preživjeli' španjolsku inkviziciju, koja su počela 1960tih, dok je stvarni proboj u razbijanju koda, učinjen tek osamdesetih. U međuvremenu su šamani Maja prenosili proročanstva usmenom predajom s jedne generacije na drugu u dubokoj tajni. Njihova politika tajnosti proročanstava se promijenila kada su Maje prepoznale prve znakove promjena na Zemlji, koje su predvidjeli njihovi proroci. Znali kako je došlo vrijeme da cijeli svijet uči o njima.

1997., nizozemskom filmskom režiseru je bilo dozvoljeno snimati okupljanje plemena domorodačkih američkih Indijanaca s cijelog kontinenta Amerike na svetoj ceremoniji održavanoj u tamnim šumama Gvatemale. Ceremonija je održana s ciljem izliječenja Zemlje, a Indijanci nisu više pokušavali sakriti svoja proročanstva, pa su dozvolili snimanje dokumentarnog filma, Wiek Lenssenu. Njegov film "Godina nula" (Nulta godina The Year Zero) nije nažalost dobio primjerenu međunarodnu pažnju.

Zemlja se mijenja

Naša draga majka Zemlja, Gaia pati pod stresom ljudskih nastojanja koji su postali nepodnošljivi svjetskim rastom populacije neshvatljivom brzinom. Sadašnja je populacija svijeta od 6 milijardi duša, no ona će rasti do 10 milijardi 2030 i 20 milijardi 2070, ukoliko se taj postojeći rast nastavi.

Čovječanstvo troši samo 40% neto primarne proizvodnje hrane i energije, koja je raspoloživa na Zemlji za sve svoje vrste. Samo u zadnjih trideset godina uništeno je više od trećine prirodnih resursa zbog ljudskog djelovanja. Rijeke su nam zagađene, a oceani umiru. Gaia se više ne može nositi s udarcima koje prima, dok ćemo mi iskusiti rezultate vjerojatno prije nego kasnije, samo je pitanje vremena.

Više ne moramo vjerovati znanstvenicima koji tvrde kako se “globalno zatopljenje” ne može dokazati, te kako je Zemlja dobro. Svatko s očima za gledanje i ušima za slušanje je trebao uočiti do sada kako se naša klima mijenja. Do kraja ovog stoljeća polovi će se otopiti, naši će oceani biti zagađeni, a dvije trećine svih životinjskih vrsta Zemlje će izumrijeti. Čak i u ovako alarmantnom stanju, većina nas se više brine o godišnjoj kompenzaciji inflacije i o rezultatima svog favoriziranog nogometnog kluba u ligi šampiona, nego o kiselim kišama koje padaju na naše krovove. Ako bi samo pogledali svakog dana novine, dobili bi impresiju kako je svijet svakog dana sve nasilniji. Srednji Istok je u stanju meteža, a prijetnja terorizma nakon 9/11 je postala tako neminovna, da već utječe na živote milijuna ljudi. Polarizacija i netolerancija između svjetskih kultura i religija rapidno rastu.

Mnogi također doživljavaju dramatične promjene u svojim osobnim životima. Intimne veze i brakovi se izgleda lakše i češće raspadaju nego ikada prije u povijesti. Naša dobra vremena s pet radnih mjesta koja su izgledala garancijom za lagani prolaz do mirovine su prošla, a izmjena radnih mjesta je postala zujnicom! Sagorjevanje među managerima je uobičajeno, a i svjedoci smo mnogih ispadanja iz te utrke za vrh.

Naše zapadne ekonomije, koje su dekadama bile vrlo stabilne, izgledaju prilično neuravnoteženim ovih dana, a zaposlenost na Zapadu uveliko pada u korist zemalja u razvoju, koje čekaju polet svojih ekonomija! Ekonomski razvoji se izgleda odvijaju sve više rastućom brzinom, vrijeme do (izlaska na) tržišta novih proizvoda su postala nevjerojatno kratka. U mnogim slučajevima je proizvod već zastario i prije svog uvođenja na tržište. Pa tu su onda i deficiti država u milijardama dolara svjetskih ekonomija, koji su postali tako teški da bi mogli kolabirati pod vlastitom težinom.

Čak su i naše političke strukture, utemeljene stranke koje su nekoć bile nosači i adheziv našeg društva, postale nepredvidljivim. Nove stranke s radikalnim političkim idejama neočekivano izranjaju preuzimajući teret slijednika, te izazivajući šokove i iznenađenje establishmenta.

Proširena velika korupcija i skandali pranja novca su izgleda samo površina onoga u što su uključene respektirane multinacionalne kompanije. Naš se svijet mijenja i to brzo, a stvara se osjećaj kako i samo vrijeme ide brže, zar ne? Što se događa s našim svijetom, kuda to vodi?

izvor: objave.com

Edgar, Cayce, današnji, proroci, obistinjenja, proročanstava

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno