Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Business

PANIKA NA BURZI

07 Kol 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
najjaciNajjači raspravljaju o američkom kreditnom rejtingu

Zakonodavci s velikom zabrinutošću pa i strahom iščekuju početak rada svjetskih burzi u ponedjeljak, jer ne znaju koliko će žestoka biti reakcija investitora

Analitičari se pribojavaju da bi još neka vodeća svjetska gospodarstva mogla izgubiti vrhunski rejting

Ministri financija skupine industrijski najrazvijenijih država svijeta G7 raspravit će na telefonskoj konferenciji u ponedjeljak, prije otvaranja azijskih burzi, snižavanje američkog kreditnog rejtinga i dužničke probleme eurozone, najavio je izvor iz japanske vlade. Članice skupine G7 su Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka, Italija, Japan i SAD.

U međuvremenu u nedjelju su na tu temu telefonsku konferenciju održali financijski izaslanici skupine G20, objavio je zamjenik južnokorejskog ministra financija Choi Jong-Ku.

Zakonodavci s velikom zabrinutošću, pa i strahom iščekuju početak rada svjetskih burzi u ponedjeljak, jer ne znaju koliko će žestoka biti reakcija investitora.

Zamjenik japanskog ministra financija Fumihiko Igarashi nije potvrdio da će se održati sastanak G7, ali nastupajući u jednom televizijskom programu u nedjelju kazao je da se on priprema.

»Nismo u fazi da bismo mogli najaviti konferenciju. Na valutnim tržištima važno je iznenađenje, stoga mislim da nije dobra ideja najavljivati nešto unaprijed«, izjavio je Igarashi.

Također, upozorio je da će Tokio ponovo intervenirati na valutnim tržištima vidi li »neprirodna« kretanja špekulativne prirode.

Financijski dužnosnici G7, raspravljat će o tome kako koordinirati akciju velikih središnjih banaka, izjavila je jedna osoba upoznata sa situacijom za agenciju AP.

Mnogi ekonomisti, naime, vjeruju da su najveće svjetske središnje banke posljednja linija obrane u ovom kriznom trenutku, nakon što se zakonodavci u Europi i SAD-u nisu uspjeli dogovoriti o agresivnim potezima koje zahtijevaju investitori na financijskim tržištima.

U eurozoni, sezona ljetnih godišnjih odmora i prekid rada nacionalnih parlamenata odgađaju realizaciju ključnih promjena vezanih uz fond za spašavanje pod teretom dugova posrnulih članica eurozone kako bi se iz njega moglo pomoći ne samo Grčkoj, Irskoj i Portugalu nego i Italiji i Španjolskoj.

U nedjelju poslijepodne Europska središnja banka (ECB) održat će telefonsku konferenciju, a ta banka vrlo rijetko održava konferencije nedjeljom. Investitori pak s nestrpljenjem očekuju hoće li ECB odlučiti otkupljivati talijanske i španjolske državne obveznice zbog stabilizacije njihove cijene i prinosa.

U međuvremenu, analitičari se pribojavaju da bi još neka vodeća svjetska gospodarstva mogla izgubiti vrhunski rejting. [Hina]

HINA

preuzeto sa

www.vjesnik.hr

 

U nedjelju, poslijepodne, Europska, središnja, banka

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno