Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Šta se događa 54

01 Kol 2018
(Reading time: 2 - 3 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

 miro

Vrijeme je novih tehnologija,dali ima smisla i dalje voziti tehnički zastarjele automobile,na klasičan pogon sa motorom na unutarnje sagorjevanje

,za koje je potrebna nafta kao sirovnina da bi se dobio destilat,benzin ili dizel ili ukapljeni plin.To je ujedno prljava tehnologija,koja zagađuje okoliš,unatoč raznim rješenjima za zaštitu okoliša.
Davne 1876 godine kada je Nicolaus August Otto napravio motor sa unutarnjiom sagorjevanjem, ili  1892 godine njemački inženjer Rudolf Diesel koji je napravio diesel motor. Do danas se nije ništa promjenilo,osim tehničkih nadogradnji,postupak je ostao isti.
Mješavina goriva i zraka koje izgara u cilindru motora stvarajuči expanzijsku smjesu koju pali svječica ,na isti način radi i dizel motor samo dolazi do samozapaljenja smjese usljed velikih radnih temperatura,osim kada je motor hladan pa je potreban rad grijača da može doči do samozapaljenja smjese.Ima još razno raznih izvedbi motora sa unutarnjim sagorjevanjem možda da spomenem wankelov motor. Ovaj motor izumio je njemački inženjer Felix Wankel. Njegov razvoj počeo je u ranim 1950tim u NSU Motorenwerke AG-u itd..
Ima li smisla i dalje raditi sa ovim tehnologijama,mislim da nema,sirovnina nafta se zloupotrebljava kao oružje, cjene skaču u nebo,vlade svjeta nemočne.I šta sad ništa,šuti i trpi a Nikola tesla,njega se zaboravlja.Često mu se pripisuje titula pseudo znanstvenika.

 


https://www.index.hr/vijesti/clanak/paar-za-teslina-nepriznata-otkrica-dodijeljeno-deset-nobelovih-nagrada/329145.aspx


Tesla napravio eletroautomobil tehnologijom ispred svoga vremena,ali je ta tehnologija ukradena,jer nema zarade,kod njega je sve za doborobit covječanstva a ne za zloupotrebu.
Ludi znanstvenici pokušavaju napraviti još luđu glupost koristeči niskoradioaktivni torij.Sistem potpuno isti kao i u nuklearnoj elektrani,dje se grije nuklearni kotao sa vodom dje se stvara pregrijana vodena para koja pokerče parogenerator.Sad zamisli ugrade minijaturni nuklearni reaktor u automobil,i u slučaju sudara,nuklearno gorivo se rasprši,doduše radi se samo o jednom gramu,koji je dovoljan za 100000 kilometara.

Postoje tako bolja rješenja koja su prejdnostavna i jeftina.Smisao klasičnog automobila odlazi u zastaru.Ovo nam serviraju ludi znanstvenici

http://impulsportal.net/index.php/zivotna-sredina/3015-zagadeni-planet-nas-globalni-problem

a njih opet financiraju zli imperatori

http://istinomprotivlazi.com/uz-kavicu/654-tko-su-to-kazari-koji-nas-uz-pomoc-domacih-izdajica-pljackaju-lihvare-i-ubijaju

a zašto se nije poslušalo Nikolu Teslu možda zbog toga šta je ostvario kontakt sa vanzemaljcima,čiju je tehnologiju i koristio.

     2018 08 01 183113

ako je tako,onda oni nisu jedini na ovome planetu koji je duboko zaglibio u svoju propast,netko se igra sa emocijama,te nam servira svakojake nepotrebne i nekorisne uređaje koji samo zagađuju planet,tjeraju ljude da u gluposti troše teško zarađeni novac.

šta želite

ovo je Teslin naum

 2018 08 02 094052i ovo

  

 

  a ne  ovo,šta nam nude razni pokvareni imperatori,radi vlastitog interesa

 2018 08 01 184516

Pa sad birajte šta želite,nedajte se varat.

 

 

Miro

 

 

Ima, još, razno, raznih,glupost

 

 

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno