Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Sve još čudnije

23 Tra 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novosti :vanzemaljske megastrukture: Stvari koje su još čudnije

Napomena: možda ćete biti zainteresovani za ovu informaciju o "Tabbijevoj zvijezdi"  i izvanzemaljskoj  Megastrukturi, i ovu novu znanstvenu teoriju koja kaže da vanzemaljci možda isisavaju svoju zvijezdu za sirovine.Priča o toj vanzemaljskoj megastrukturi koja može da postoji oko udaljene zvjezde, koja blokira njeno svetlo za neparne periode vremena - pa, stvari su postale još čudnije.

   dyson sphere artist 2 600x315         

Znanstvenike je zbunjivalio, kako to da ta udaljena zvijezda gubi 20% svoga sjaja, to je nešto što zvijezde jednostavno ne rade. Zvijezde ponekad oslabe, sigurno, ali samo malo. Ne 20% ili više.

Nejasno je: Kometa ili vanzemaljci?

Dosad su postojala dva prijedloga: ili je možda roj kometa (nešto što je odbačeno kao malo vjerovatno), ili ... možda su to vanzemaljci. Naime, možda su vanzemaljci izgradili gigantsku megastrukturu oko zvijezde, a to je ono što je odgovorno za zatamnjenje zvijezde KIC 8462852 (također poznate kao "Tabbijeva zvijezda" nakon što je astronom Tabetha Boyajian primijetio fenomen). Neki znanstvenici su otišli toliko daleko da su nagađali da zvijezda može biti obuhvaćena Dysonovom sferom, hipotetičkom strukturom koj prikuplja energiju,a koju je prvi predložio fizičar Freeman Dyson. Dysonova sfera koju je izgradila vanzemaljska rasa.

 

Zapanjujuće otkriće
Svemirski teleskop Kepler koji je korišten za otkrivanje čudnog efekta zamračenja KIC 8462852 ima samo nekoliko godina stare  podatake o "Tabbijevoj zvijezdi". Ali sada, astronom Bradley Schaefer sa Državnog sveučilišta Louisiana,nakon što je pregledao fotografske ploče neba iz prošlog desetljeća je otkrio. Tijekom prošlog stoljeća, svjetlosni učinak zvijezde smanjio se za 19% - što za zvijezde nije poznato  da se to ikada desilo. Schaefer je to nazvao "potpuno bez presedana za bilo koju zvijezdu F-tipa."

Astronom Tabetha Boyajian je primijetio da Schaeferovo otkriće mijenja ravnotežu stvari. Ranije se govorilo da hipoteza o kometi „raskrinkava“ ideju da je zatamnjenje proizvod vanzemaljske rase. Ali sada, Tabetha Boyajian kaž: to je pogled kroz prozor. "Ovo mjenja  hipotezu o kometi", rekla je za ugledni znanstveni časopis New Scientist. "Potrebno nam je više podataka kroz kontinuirano praćenje kako bi se otkrilo što se događa."

izvor:http://www.area51.org/alien-megastructure-update-things-just-got-weirder/?utm_content=bufferc1dbb&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

 

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno