Petak 23 Veljača 2024

Pretraga

Šta se događa 89

03 Svi 2020
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kolika je opasnost od zemljotresa u Hrvatskoj?

Peter Shebalin, glavni istraživač na Institutu za teoriju predviđanja potresa i matematičke geofizike, nazvao je opasno mjesto ne udarima snage, već lokacijom epicentra.

U Zagrebu 22. ožujka dogodio se potres magnitude 5,3 po Richterovoj skali. Epicentar je bio smješten sedam kilometara sjeverno od glavnog grada Hrvatske. Premijer Andrei Plenkovič nazvao je ovaj potres najjačim u 140 godina.

Glavni istraživač Instituta za teoriju predviđanja potresa i matematičke geofizike, Peter Shebalin u eteru NSN-a, objasnio je da najgore u ovoj situaciji nije bio broj stupnjeva, već da se potres zapravo dogodio u gradu.

  Obilježeno 001      

Hrvatska zaista pripada prilično aktivnoj seizmičkoj regiji, ali, naravno, to nije Italija, Hrvatska je smještena na zapadu, pa je aktivnost niža. Pa ipak, tamo se događaju prilično jaki potresi. Ali vidite, kada se potres dogodi u blizini grada, čak i ne vrlo snažni šokovi mogu prouzrokovati ozbiljnu štetu ”, objašnjava stručnjak.

Shebalin je također rekla da se trenutno širom planete ne događaju jake promjene. I sjetio sam se određenog povećanja aktivnosti na prijelazu tisućljeća.

„U Indoneziji je došlo do potresa u prosincu 2004., zatim u Čileu, 2010. u Japanu, a u svim je slučajevima bilo devet. I obično se javljaju s takvom silom ne više od jednom u nekoliko desetaka godina. A ovdje odjednom tri za manje od deset godina. Najjači potresi uvijek se javljaju duž obale Tihog oceana. Ali kada i gdje će biti sljedeći potres, neću reći ", primjećuje znanstvenik.

S dolaskom 2020. godine, pored Hrvatske, zemljotresi su se dogodili i u drugim zemljama. Tako je prošli tjedan u Italiji zabilježen potres magnitude 3,9. A u veljači se na obali ruske Kamčatice dogodio potres magnitude 6,1 .

izvor
https://esoreiter.ru/news/0320/chem-opasno-proizoshedshee-v-horvatii-zemletryasenie.html


Nešto se čudno događa nad Sirijom. Ili je to s našim planetom u cjelini?

Na internetu su se pojavile video snimke koje prikazuju neobično ponašanje oblaka na nebu u Siriji, kao da ih netko svjesno kontrolira ili su podložni nekima daleko od prirodnih sila.
U Siriji se dugo vodi rat, a stručnjaci s pravom nazivaju kao teritorij za testiranje najnovijeg oružja. Zbog toga mnogi korisnici interneta imaju prvu pretpostavku koja proizlazi iz pojave "čudnih oblaka" da se ovdje ispituje neka vrsta elektromagnetskog zračenja, koja utječe na prirodne formacije oblaka na nebu.

Istina, ufolozi su odmah iznijeli verziju da se radi o tragovima upotrebe izvanzemaljskog uređaja, koji se uvijek pojavljuju tamo gdje je rat. Vanzemaljci kao da u ovom slučaju ili slijede nerazumne zemljane, ili na neki način koordiniraju akcije vojske, ne dopuštajući im da pređu dopuštene granice, na primjer, da koriste nuklearno oružje koje može uništiti cijeli planet (takvih je slučajeva bilo u povijesti).

Štoviše, nešto slično s oblacima primijećeno je u Engleskoj u studenom prošle godine. A ispada da sirijski rat s tim nema nikakve veze, ali može se dogoditi vanzemaljska intervencija.

Skeptičniji korisnici interneta tvrde da su sve ove anomalije prirodnog podrijetla, na primjer, uzrokovane pomicanjem polova Zemlje. Ako je to slučaj, onda bi takve oblačne neobičnosti ljudi trebali promatrati uskoro svugdje. Pa, budimo strpljivi i pričekajmo, ali u svakom slučaju, s našim se planetom u posljednje vrijeme zaista dogodilo nešto neobično.

Vulkani su posvuda postali aktivni, fantastična oluja pogodila je provinciju Chubut u Argentini početkom veljače, poplava na Madagaskaru bez presedana, i naprotiv, suša na otoku Barbados bez presedana. Indiju i Pakistan, kao i neke zemlje u Africi, skakavci nemilosrdno proždiru. U američkom gradu Houstonu - invazija milijuna crnih ptica. A u Kini se sada događa nešto slično plus invazija komaraca.


S Australijom uglavnom nije jasno što se događa: ili požari izazvani sušom buknu, padaju kiša i tuča, a onda opet vrućina i požari. A tu je i kineski koronaviru. I premda su razlozi za ovu pandemiju, koja ništa ne navodi (počevši od intervencije vanzemaljaca i završavajući curenjem biološkog oružja), s obzirom na sve gore navedeno, čini se da je planet jednostavno započeo totalni zamah, a Zemlja ga sama proizvodi, umorna od naše bezobzirnosti i bezakonja.

Stoga su čudni oblaci nad Sirijom možda samo odjek ovog globalnog stanja. Možda je to trebalo započeti dugo očekivanu Apokalipsu? ..


izvor
https://esoreiter.ru/news/0220/chto-to-neponyatnoe-proishodit-nad-siriey-ili-vse-taki-s-nashey-planetoy-v-celom.html
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno