Četvrtak 21 Listopad 2021

Pretraga

Putnički brodovi

LUD, ZBUNJEN, NENORMALAN

31 Svi 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
kverprepiska između ministarstva i uprava ‘brodosplita’ i ‘jadroplova’ još traje
BRODOSPLIT - JADROPOLOV Popijač: Dogovor ćemo postići i bit će sve O.K.
Još uvijek traje prepiska između Ministarstva gospodarstva i uprava Brodosplita i Jadroplova o načinima i uvjetima pod kojima će se realizirati ugovor o gradnji brodova splitskog škvera za Jadroplov.

- Krajem prošlog tjedna poslao sam pismo upravama Brodosplita i Jadroplova u kojima sam obrazložio stav Ministarstva gospodarstva prema realizaciji tih ugovora, a u petak sam se u Šibeniku sastao sa članovima uprava tih tvrtki, gdje smo dogovorili da će oni eventualno svoje dodatne zahtjeve ili upite proslijediti u Ministarstvo. Danas su njihovi dodatni zahtjevi trebali doći, a ja ću sutra to analizirati i odgovoriti na tražene korekcije. Nadam se da će sve biti O.K., da ćemo uspjeti postići dogovor i da će Brodosplit vrlo brzo krenuti u proizvodnju ugovorenih brodova - kazao nam je u ponedjeljak Đuro Popijač, ministar gospodarstva.

Podsjetimo, Nadzorni odbor je još prije dva i pol mjeseca odobrio ugovor o izgradnji brodova između Brodosplita i Jadroplova, no iz splitskog škvera su tražili dodatna jamstva iz Ministarstva gospodarstva da će biti pokriveni gubici koji će najvjerojatnije nastati u tim poslovima, a koji bi mogli iznositi od pet do 10 milijuna dolara.

Naime, iako to nisu javno željeli nikako reći, u Upravi Brodosplita nisu htjeli krenuti u realizaciju tih ugovora strahujući da bi mogli čak i kazneno odgovarati za ugovaranje i provedbu poslova koji gotovo sigurno donose gubitke.

Zbog toga su tražili pismena jamstva od Ministarstva gospodarstva, a nije im bilo dovoljno ni što je Đuro Popijač nekoliko puta javno ustvrdio kako će država, u dovršetku procesa restrukturiranja Brodosplita, pokriti sve gubitke koje je u svom poslovanju poduzeće napravilo.

Stoga su inzistirali na pismenim jamstvima i sad je realizacija tog procesa u tijeku.autor
Frenki Laušić
PREUZETO SA
www.slobodnadalmacija.hr

Zbog toga, su tražili, pismena, jamstva, od Ministarstva gospodarstva
O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno