Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

"Lovačka prića" ili ipak nešto više, možda bliski susret?

13 Ruj 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pretpostavimo odgovore prije daljnjeg pisanja na očigledna pitanja. Da, u saveznoj američkoj državi Novi Meksiko zaista postoji planina koja se zove Pot(trava), no to nema baš nikakve veze s "travom"(marihuanom). Da, ta činjenica bi mogla osloboditi indicija da su dvojica lovaca bila "napljugana" nakon tvrdnji da su na planini vidjeli dva visoka, polu-crna, polu-bijela stvora. I ne, ni nakoji način nisu htjeli biti politički korektni s tim opisom. Da, jedan je vidio stvorenja, a obojica su vidjela nešto što je moglo biti njihovo prijevozno sredstvo. I ne, naravno da nisu slikali mobitelima "neobićne" pojave. No ipak, zanimljiva je prića i NLO stručnjak koji ih je intervjuirao vjeruje u njihovu iskrenost i potpisuje njihovu priču.

taos lovci

"Mi smo dvojica momaka koji ne vjeruju u mnogo, ali sada vjerujemo u vanzemaljce. Vidjeli smo ih vlastitim očima!"

Josh Brinkley i Daniel Lucero još uvijek su bili u maskirnoj odjeći s lova na luk kad su ispričali svoju priču Taos Newsima. Prijatelji i suradnici godinama su zajedno lovili životinje, ali ovo je za Lucero-a bio prvi put na planini Cerro de la Olla - neaktivnoj vulkanskoj planini sjeverozapadno od Taosa nazvanoj Mountain of the Pot ili Planina trave zbog svog oblika. Brinkley ga je doveo tamo nekoliko dana prije početka otvorenja sezone lova losova 1. rujna kako bi pronašli dobra mjesta. Međutim, u trenutku susreta bio je sam i pitao se zašto nije bilo baš nikoga, pa ni njegovog najboljeg prijatelja u trenutku kad su se "stvorenja" pojavila ispred njega.

"Primijetio sam vrlo visoke oblike tih bića, kako stoje jedno pored drugog, zureći ravno u mene. Oblik njihovih glava sugerirao mi je da preko njih imaju neku vrstu kapuljača. Izgledalo je kao da se dvije vrpce s obje strane glava spuštaju na točke pri vrhu i dnu (poput banane). Desna strana je bila crna, lijeva je bila bijela i malo sjajna. Torzovi su bili crni, no nisam mogao vidjeti mnoge detalje. Definitivno je izgledalo poput odjeće. U sredini je bila samo siva. "

taos lovci1

Brinkley je procijenio da su stvorenja bil udaljena 35 metara od njega. Dok je obilazio oko grma kako bi dobio bolji pogled, oni su nestali. Za Taos News rekao je da kad se vratio Lucerou je oklijevao prije nego što mu je rekao o nevjerojatnom susretu s dva visoka bića. Sutradan su se vratili na isto područje i još uvijek nisu vidjeli nijednog losa. Tada su oba lovca imali bliski susret sa "prijevoznim sredstvom".

"Izgledalo je veliko, kao ogromni šator , poput cirkuskog šatora, visokog 20-30 metara. Spuštajući se lijevo od nje, shvatili smo koliko je to duga građevina, gotovo poput onoga što biste napravili za vježbu gađanja sa lukom i strijelom ili samostrelom. No bila je otprilike samo trećine visine, ali stvarno dugačka, možda par stotina metara. "

taos lovci2

I dok su tako hodali uokolo prećicom prema njoj, nakratko su izgubili iz vida tu konstrukciju(možda 5 sekundi), kad su vratili pogled, ... više nije bilo ničega na tom mjestu.

Kad smo se napokon popeli na brežuljak tik ispred tog "šatora" broda više nije bilo, nije čak bilo ni prašine, nikakvog zvuka, baš ničega, no mi znamo što smo vidjeli i da je to bilo stvarno! Bilo je ogromno i bijelo i odjednom je samo nestalo, isparilo ..."

taos lovci3

Nisu više imali daljnjih susreta. Uz Taos News, svoju su priču ispričali Peteru Davenportu, izvršnom direktoru Nacionalnog centra za izvještavanje o NLO-ima, koga su odmah na prvu zaintrigirali svjedoci koji tvrde da su vidjeli stvarna vanzemaljska stvorenja i komentar dodali u izvještaj poziva.

"NUFORC je bio impresioniran onim što su tijekom telefonskog razgovora s očevicima smatrali očitom iskrenošću pozivatelja."

Jedna razlika između dva iskaza - NUFORC kaže da su bila tri svjedoka, dok Taos News kaže da su bili samo Brinkley i Lucero. Svjedoci bi to mogli riješiti službenim pismenim očitovanjem NUFORC-u, ali to se još nije dogodilo.
Što su vidjeli Josh Brinkley i Daniel Lucero? Taos je mjesto poznato kao središte vjerovanja New Agea, ali i Novi Meksiko općenito ima svoj udio neobičnih incidenata i vanzemaljskih susreta, u rasponu od tajanstvenog taoskog humka do rušenja u Roswellu, pa izvanzemaljaca koji žive u pećinama u blizini Dulcea do navodnog rušenja NLO-a 1948. u kantonu Hart kod Azteca s 14 do 16 malih humanoidnih leševa pronađenih u olupini. O ćemu je bio i snimljen prvi dugometražni film Dosie X, ako se siječate, a i sam kraj serije je bio snimat baš u tom znakovitom okruženju?
Je li incident na planini Pot samo dobra prića za scenarij nekog filma ili pravi bliski susret? Pomoglo bi nam u ovom slučaju da umjesto crteža imaju fotografije i još tog jednog neovisnog svjedoka koji im nije prijatelj ni suradnik. Također bi pomoglo da postoje neki otisci ET-a i otisci ili drugi dokazi o tajanstvenom "šatoru".

Kad noću hodate šumom gledajte i dalje gore, ALI prije se informirajte u lokalnim lovačkim društvima da nije krenula sezona lova na "čudnu" divljač ili ne daj Bože na lovce na NLO-e :)

 

Izvori:

http://www.nuforc.org/webreports/148/S148692.html

https://mysteriousuniverse.org/2019/09/new-mexico-hunters-have-et-encounter-on-pot-mountain/

https://www.taosnews.com/stories/close-encounter-of-the-hunters-and-aliens-kind,59354?fbclid=IwAR3303ELZ4Sy426SwTgbX0RUs2wJZ6PIMDlZ_68lRhuhLPrGty5cfq-dWWU

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno