Utorak 5 Prosinac 2023

Pretraga

NLO-i i američka vlada: podrijetlo u zrakoplovstvu

16 Lip 2021
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U posljednjih nekoliko godina vidjeli smo kako sve više i više informacija izlazi iz vlade SAD-a po pitanju NLO-a. Zapravo je praktički nemoguće izbjeći nevjerojatnu količinu NLO podataka koja se izlijeva u posljednje vrijeme. Ali, neki se možda pitaju, kada se vlada zaista umiješala u pitanja NLO-a i letećih tanjura? Pogledajmo nakratko. U ljeto 1947. započela je polemika oko NLO-a. Dana 24. lipnja 1947. pilot po imenu Kenneth Arnold naletio je na eskadrilu zrakoplova čudnog izgleda, poput bumeranga, koji su letjeli u blizini Mt. Rainier, država Washington. Kao iskusnog pilota, Arnolda je zbunjivala činjenica da nije uspio shvatiti što su zapravo ti objekti. Pri slijetanju, Arnold je podijelio svoju priču s medijima i rekao im da su predmeti letjeli poput tanjurića prebačenog preko vodene površine - u nekoj vrsti kretanja gore-dolje. Za doslovno samo nekoliko sati skovan je pojam "Leteća tanjur". Velika je ironija da je naziv "Tanjur" proizašao iz Arnoldova promatranja kako je objekt letio, a ne iz njihovog stvarnog oblika.

zrakoufoplovstvođ

Američka vojska brzo je krenula istražiti slučaj, kao i val od doslovno stotina dodatnih viđenja tijekom ostatka 1947. i u 1948. Tako je rođen vladin prvi program NLO-a, Project Sign(Projekt znak). Zanimljivo je da je osoblje Project Sign-a zaključilo da zaista postoji fenomen NLO-a, ali nisu uspjeli nikako objasniti što su zapravo ti objekti. Teorije koje je postavljalo osoblje Sign-a uključivale su ruske zrakoplove ili kreacije tajne skupine unutar američke vlade. Neki od ljudi koji su radili na projektu favorizirali su vanzemaljsku hipotezu. Godine 1948. Project Sign zamijenjen je Project Grudgeom. Baš kao i Sign, i Grudge je imao svoje osoblje koje je zagovaralo vanzemaljski kut, dok su drugi sugerirali neke tajne vrste vojnih zrakoplova - bili oni proizvod SAD-a ili Sovjeta. Svakako, najpoznatiji od svih NLO programa bio je Project Blue Book. Pogledajmo što vlada kaže na sve ovo:
“17. prosinca 1969. godine tajnik američkog ratnog zrakoplovstva objavio je prekid projekta Plava knjiga, zrakoplovnog programa za istragu NLO-a. Od 1947. do 1969. godine, u projektnoj plavoj knjizi prijavljeno je ukupno 12 618 viđenja. Od njih 701 ostaje 'Neidentificirano.' Sjedište projekta bilo je u zrakoplovnoj bazi Wright-Patterson, čije osoblje više ne prima, ne dokumentira i ne istražuje izvještaje o NLO-ima. Odluka o prekidu istraga NLO-a temeljila se na procjeni izvješća koje je pripremilo Sveučilište u Coloradu pod naslovom „Znanstvena studija neidentificiranih letećih objekata;“ na temelju pregledu izvješća Nacionalne akademije znanosti Sveučilišta Colorado - prošla istraživanja NLO-a i iskustva ratnog zrakoplovstva istražujući izvješća o NLO-ima tijekom 40-ih, 50-ih i 60-ih. "

Zrakoplovstvo nastavlja: „Kao rezultat ovih istraga i studija i iskustva stečenog istraživanjem izvještaja o NLO-ima od 1948. godine, zaključci Projekta Plava knjiga su: (1) nijedan prijavljen NLO, koji je istražilo i procijenilo zrakoplovstvo nije na bilo koji način pokazivao prijetnje našoj nacionalnoj sigurnosti; (2) nije bilo dokaza koji su dostavljeni ili otkriveni od strane zrakoplovstva da viđenja kategorizirana kao „neidentificirana“ predstavljaju tehnološki razvoj ili načela izvan dometa današnjih znanstvenih dostignuća; i (3) nije bilo dokaza koji ukazuju na to da su viđenja kategorizirana kao „neidentificirana“ izvanzemaljske letjelice. Ukidanjem Projekta Plava knjiga ukinuti su propisi o zrakoplovstvu koji uspostavljaju i kontroliraju program za istraživanje i analizu NLO-a. Dokumentacija u vezi s bivšom istragom Plave knjige trajno je prenesena u Vojni referentni ogranak, Nacionalnu upravu arhiva i zapisa, Washington, DC 20408, i dostupna je za javni uvid i analizu. "
Tu je i ovo iz zrakoplovstva: „Otkako je zatvoren projekt Plava knjiga, ništa nije ukazivalo na potrebu da bi zrakoplovstvo trebalo nastaviti s istragom NLO-a. Zbog značajnih troškova za zrakoplovstvo u prošlosti i malog financiranja zrakoplovstva koje su danas potrebne, ne postoji vjerojatnost da će se zrakoplovstvo ponovno uključiti u istragu NLO-a. Postoji niz sveučilišta i stručnih znanstvenih organizacija, poput Američkog udruženja za napredak znanosti, koja su razmatrala NLO fenomene tijekom povremenih sastanaka i seminara. Uz to, popis privatnih organizacija zainteresiranih za zračne pojave može se naći u Gale's Encyclopedia of Associations (izdanje 8, svezak 1, str. 432-433). Takav pravodobni pregled situacije od strane privatnih skupina osigurava da znanstvena zajednica neće previdjeti zvučne dokaze. Osobi koja poziva bazu da prijavi NLO savjetuje se da kontaktira privatnu ili profesionalnu organizaciju (kao što je gore spomenuto) ili da kontaktira lokalnu agenciju za provođenje zakona(policiju) ako pozivatelj osjeća da je njegova ili javna sigurnost ugrožena. "

zrakoufoplovstvo11

I, konačno, tu je i podatak od zrakoplovstva: „Povremeno se pogrešno navodi da su ostaci izvanzemaljskih posjetitelja bili pohranjeni u zračnoj bazi Wright-Patterson. Sada u zrakoplovnoj bazi Wright-Patterson nema niti je ikada bilo izvanzemaljskih posjetitelja ili opreme. " Ovaj posljednji komad, naravno, nagovještava ozloglašeni "pad NLO-a u Roswell-u" iz srpnja 1947. i tvrdi da su neobična tijela pronađena izvan Roswella tajno poslana Wright-Pattersonu na analizu i obdukciju. Naravno, otkako je zrakoplovstvo napisalo ovaj sažetak, bilo je puno novih događaja. Nema sumnje, a posebno u ovom razdoblju neobične neizvjesnosti u kojoj smo trenutno, velika je vjerojatnost da ćemo uskoro vidjeti sve više i više otkrića. Čini se kao da je ovo tek sve bio neki preduvod u stvarni uvod i nadam se konačno objelodavnivanje stvarnih dokaza, sa stvarnim reliktima i tehnologijom koja vrlo vjerojatno prelazi našu maštu i kladio bih se da će puno danas "nemogučih" stvari biti riješeno potezom lijeve ruke kada vidimo kakva sve tehnologija postoji "tamo gore"! Živi bili pa vidjeli ...

Izvori:

https://mysteriousuniverse.org/2021/06/ufos-and-the-u-s-government-the-origins-and-the-air-force/

https://www.archives.gov/

https://www.military.com/base-guide/wright-patterson-air-force-base

https://www.gcls.org/encyclopedia-associations-gale-directory-library

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno