Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Ancient Aliens Theory

Drevne izvanzemaljske sonde mogu se sakriti na asteroidima bliskim Zemlji!?

24 Ruj 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Što ako nas je vanzemaljska civilizacija tiho promatrala još od postanka čovječanstva? Nova ideja koju je iznio astronom dr. James Benford u radu objavljenom u Astronomical Journalu ovaj tjedan sugerira da se naša potraga za vanzemaljskom inteligencijom treba usredotočiti na "koorbitalne" asteroide koji orbitiraju oko Sunca u sličnom uzorku kao i na Zemlji. Benford sugerira da bi ti asteroidi pružili savršene promatračke palube na kojima su vanzemaljci možda stacionirali robotske sonde, uspavane od davnina. Tvrdi da bi te kobitale trebale biti glavna meta za SETI i traženje izvanzemaljske inteligencije. Također predlaže da ako pogledamo te asteroide i ne nađemo dokaze drevnih izvanzemaljskih sondi nego ništa, opet nam to govori nešto drugo: dobro smo i doista smo sami i nitko se ne brine za nas.

asteroids

To bi mogla biti prilično velika pretpostavka. Naposljetku, postoji čitava zabluda u mišljenju da će vanzemaljska inteligencija smisliti iste planove, taktike i tehnike kao i Zemaljski potomak čimpanza. Ali jasno je da je Benford u pravu barem u vezi s jednom stvari - ako bi izvanzemaljci imali dugoročnu strategiju promatranja, ko-orbitalni asteroidi bili bi savršena mjesta za tu namjenu.
Doktor James Benford naziva ove potencijalne sonde "prijevarama". One bi bile male sonde koje su tisućama godina ostale skrivene i nezapažene, promatrajući nas, ili možda čekaju signal da se uključe i počnu nas promatrati. Objava vijesti koja pokriva novi rad Benforda kaže:
„One mogu reagirati na namjerni signal, a možda i neće, ovisno o nepoznatim motivima izvanzemaljaca. Špijuni će vjerojatno biti robotizirani, poput naših vlastitih sondi Voyager i New Horizons. "
"Ko-orbitale" su nedavno otkrivene skupine asteroida koji kruže oko Sunca sličnim brzinama kao i Zemlja, zadržavajući se na približno istoj udaljenosti od našeg planeta. Da su vanzemaljci stacionirali sonde na ove asteroide, imali bi stalni izvor sunčeve energije i sigurno, skriveno i stabilno mjesto s kojeg bi nas promatrali. Bez obzira koriste li vanzemaljci tehnologiju koja je relativno slična našoj ili ne, fizički zakoni svemira i dalje će se primjenjivati. Sve treba energiju, a u praznini svemirske energije solarna je energija vjerojatno najbolja opcija bez obzira na to kako sonda zapravo izgleda. Benford kaže da bi se sonde koje se drže na orbitalama mogle održavati tisućama godina.

alien sonda asteroid

Benford kaže da ako bismo na nekoj od ovih orbitala našli izvanzemaljsku sondu, mogli bismo je jednostavno fotografirati i poslati fotografiju s porukom „vidimo se.“ I sigurno, to je prilično jeziva stvar koju možemo napraviti, ali ako je špijunirla čitavu vrstu kroz čitavu njenu evolucijsku povijest. To je samo fer.
Ali ako je ne pronađemo, Benford kaže da bi to bio snažan dokaz da smo doista sami. On kaže:
"Ako tamo ne pronađemo ništa, to će nam dati loš i negativan rezultat: nitko nije došao pogledati život Zemlje, što je vidljivo u našoj atmosferi spektralnim linijama na međuzvjezdanim daljinama već više od milijardu godina."

prepoznavanjevanzemaljskih oznaka

Bismo li mogli prepoznati vanzemaljske oznake, čak da ih i vidimo?

 

Ali mora se reći, što ako su učinili nešto drugo?
Sigurni da su koordinate orbitala savršeno mjesto za nešto takvo sakriti od znatiželjnih pogleda. No možda su uradili i nešto potpuno suprotno od toga što mi smatramo logičnim. Baš kao i ljudi koji su do rezultata dolazili na krajnje čudne načine totalno obrnutom logikom od večine. Prekrižiti nešto samo zato što ne razumiješ principe i tehnologiju je relativno glupo, pogotovo u slučaju vanzemaljske tehnologije. Mi ne znamo kako ona izgleda, blage veze nemamo na koji način razmišljaju i komuniciraju i za što su sve sposobni? Pretpostavljati da bi se ponašali poput nas, jer nam je to logično čini mi se totalno krivo, baš kao da kažete da Vam je ključeve od auta progutala crna rupa i da stvarno tako mislite. No opet, to piše čovijek koji stvarno barem tri puta tjedno misli da su mu ključevi od automobila usisani od strane nepoznate crne rupe :)

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno