Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Izgubljene civilizacije

ULAZ U PODZEMNI SVIJET,ILI..

02 Tra 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
U TURSKOJ SMO PRONAŠLI VRATA PAKLA' Talijanski arheolozi tvrde da se nalaze ispod drevnog hrama
Mali hram sa stepenicama koje vode u podrum ispunjen je smrtonosnim plinovima
Arheolozi tvrde da su otkrili 'vrata pakla', prolaz koji prema grčkoj i rimskoj mitologiji vodi prema podzemlju, te da se nalazi podudaraju s povijesnim opisima.
Mjesto se navodno nalazi u drevnom Hierapolisu, koji se sada zove Pamukkale, a nalazi se u jugozapadnoj Turskoj. Mali hram sa stepenicama koje vode u podrum ispunjen je smrtonosnim plinovima.

- Svaka životinja koja je ušla unutra naglo je umrla. Bacio sam tamo vrapca, a on je odmah pao na tlo - opisao je davno prije to tajnovito mjesto grčki geograf Strabon.
Tim vođen talijanskim arheologom Francescom D'Andriom na konfereniji u Istanbulu objavio je kako vjeruju da su vrata pakla otkrili zbog termalnih izvora.

Među brojnim ruševinama arheolozi su pronašli pećinu s jonskim stupovima na kojima su bile ispisane posvete bogu podzemlja, Plutonu i božici podzemlja Kori (Perzefoni).

- Smrt smo vidjeli na licu mjesta. Nekoliko ptica umrlo je od para ugljičnog dioksida čim se približilo otvoru - kazao je D'Andria.

Inače, Francesco D'Andria je arheolog koji je 2011. tvrdio kako je u Hierapolisu pronašao grob sv. Filipa, jednog od 12 apostola.

Vrući izvori u sadašnjem Pamukkaleu su korišteni kao lječilište još od 2. stoljeća prije Krista, a hram su uništili potresi.

preneseno sa
http://www.jutarnji.hr/-vrata-pakla-nalaze-se-u-turskoj--talijanski-arheolozi-tvrde-da-se-nalaze-ispod-drevnog-hrama-/1094581/


Među, brojnim ,ruševinama, arheolozi, su pronašli pećinu
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno