Petak 28 Siječanj 2022

Pretraga

Izgubljene civilizacije

ZEMLJA MU

17 Lis 2013
(Reading time: 5 - 9 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

                     zemlja_mu

Intervjui

Jack Churchward
ekskluzivno: Mitski kontinent Mu potonuo je prije 12.000 godina u Pacifiku

Jack Churchward ekskluzivno: Mitski kontinent Mu potonuo je prije 12.000 godina u Pacifiku
Napisao  Nexus-Svjetlost

Ekskluzivno za Svjetlost, intervjuirali smo Jacka Churchwarda, praunuka legendarnog autora Jamesa Churchwarda koji je tijekom prve polovice 20. stoljeća napisao nekoliko knjiga o izgubljenom kontinentu Mu - sve je 'predigra' za emisiju 'Na rubu znanosti' s istom temom koja je na rasporedu u ponedjeljak, uz već navedenog gosta i gosta u studiju - Ratka Martinovića.


Čitaocima je predstavio svoju istraživačku odiseju i do kakvih je sve spoznaja došao putujući tragom pradjedovih tajni.

Pripremio: Giuliano Marinković ( uforadio@gmail.com) za SVJETLOST 

Arheolog amater James Churchward napisao je nekoliko knjiga o mitskoj zemlji Mu u Tihom oceanu. Podatke o toj temi navodno je prikupljao više od 50 godina. Tragom ovih tvrdnji krenuo je Jack Churchward, njegov praunuk. Autor je knjige Lifting the Veil on the Lost Continent of Mu, Motherland of Men (Skidanje vela s izgubljenog kontinenta Mu, domovine ljudi). U knjizi analizira radove i utemeljenost navoda svog pradjeda. Primjerice, spominje kako je James Churchward imao čin pukovnika britanske vojske. Dopisujući se s britanskim arhivom, Jack je naposljetku zaključio da dokazi ipak upućuju da njegov pradjed nije imao taj čin. S druge strane, kada je krenuo provjeravati navode iz drugih knjiga i izvora koje je rabio njegov pradjed, zamijetio je da su autentični. Ekskluzivno za Svjetlost intervjuirali smo Jacka Churchwarda iz njegova doma u Clearwateru na Floridi. Čitaocima je predstavio svoju istraživačku odiseju i do kakvih je sve spoznaja došao putujući tragom pradjedovih tajni.

 

 

 zemlja_mu_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IZGUBLJENA DOMOVINA LJUDI

SVJETLOST: Zamolio bih Vas da našim čitaocima predstavite radove i knjige Vašeg pradjeda o izgubljenom kontinentu Mu?

JACK CHURCHWARD: Moj pradjed je potkraj 1920-ih počeo pisati niz knjiga o izgubljenom kontinentu Mu. Njegova prva knjiga zvala se: The Lost Continent Mu: Motherland of Men (Izgubljeni kontinent Mu: Domovina ljudi). Uslijedio je nastavak: The Children of Mu (Djeca zemlje Mu). Također je ažurirao i svoju prvu knjigu. Poslije je napisao: The Sacred Symbols of Mu (Sveti simboli zemlje Mu) te Cosmic Forces of Mu (Kozmičke sile zemlje Mu) koju je podijelio u dva nastavka. U osnovi, njegova se teorija zasnivala na istraživanjima koje je proveo potkraj 1860-ih tijekom svog boravka u Indiji. Mudrac u hramu, gdje je volontirao u slobodnom vremenu, pokazao mu je neke ploče. Prevodeći ploče s tim mudracem shvatio je da je otkrio zapise čudesne civilizacije koja je postojala prije mnogo tisuća godina. Ta civilizacija bila je izvorište čovječanstva, što bi bilo suprotno današnjem stajalištu: da se u Levantu i Africi krije kolijevka čovječanstva. Te su ploče temelj i pozadina teorija moga pradjeda: da se podrijetlo čovjeka nalazilo na izgubljenom kontinentu Mu u Tihom oceanu koji je potonuo otprilike prije 12 tisuća godina. Prije te katastrofe, stanovnici Mua oplovili su svijet i kolonizirali svaki djelić planeta.

SVJETLOST: Kakvi su bili kulturološki i tehnološki aspekti te civilizacije?

JACK CHURCHWARD: Moj pradjed je govorio o naprednoj civilizaciji. Imali su hramove otvorenih zidina. Mogli su apsorbirati energiju zračenja Sunca. Bili su sjajni navigatori. Letjeli su u letećim strojevima, vimanama. Moj pradjed je pisao da su stanovnici Mua imali civilizaciju s naprednijom tehnologijom od njegove. Tu se naravno referira na 19. stoljeće u kojem je on živio. Rodio se u staroj kamenoj kući u Engleskoj 1850. godine. Za njega je bilo čudesno proživljavati tehnološki napredak njegova doba. Vjerovao je da su stanovnici Mua imali još napredniju tehnologiju. No, kada sve to pogledamo danas, tehnologija Mua nije bila napredna poput ove naše u 21. stoljeću. Mi sada imamo sve te male uređaje i naprave koje nam pomažu u životu. Nisam siguran da je ta razina dostignuta u zemlji Mu. Mišljenje moga pradjeda bilo je da je njihova tehnologija proizašla iz njihovih mentalnih sposobnosti i skrivenih potencijala ljudskih bića. Iako te potencijale mi još uvijek nismo prepoznali, unutar našeg društva o tome se danas sve više razmišlja.   

VEZA INDIJSKIH PLOČA I TABLICA WILLIAMA NIVENA

SVJETLOST: Već ste spomenuli da su izvor informacija Vašeg pradjeda bila ploče u jednom indijskom hramu. Postoje li bilo kakve dodatne informacije u arhivama Vašeg pradjeda o tome gdje se zaista nalazio taj hram?

JACK CHURCHWARD: On piše da je otkrio te ploče. Bile su od gline i zamotane u tkaninu. Mislim da su bile stavljene u kutije koje su bile spremljene duboko u arhivama hrama. On je odmotao tkaninu s ploča i počeo ih istraživati. Rekao je da su postojale samo tri druge osobe koje su ih mogle dešifrirati. No, postojale su i druge kopije. U tom smislu, spomenuo je Burmu i Tibet. Nažalost, nitko od tada više nije vidio, kako ih je on zvao, te ploče Naakala –  svećeničkog bratstva koje je čuvalo predaje o kulturi, tradiciji, tehnologiji i znanosti naroda Mu.

SVJETLOST: Vaš pradjed navodno nije htio razotkriti točnu lokaciju hrama kako bi ga zaštitio. Je li to točno?

JACK CHURCHWARD: Jest. Preko određenih izvora pokušao sam utvrditi točnu lokaciju hrama. No, iako sam pregledao mnoge karte, u tome nisam uspio.

SVJETLOST: Ali, postoje informacije i o kamenim pločama Williama Nivena koje navodno također govore o zemlji Mu, poput napisa na pločama u indijskom hramu. Postoji li zaista poveznica između njih?

JACK CHURCHWARD: Definitivno. Arheolog William Niven obavljao je iskapanja na mnogim lokalitetima, poput savezne države Guerrero u Meksiku. On je bio i mineralog koji je tražio zlato. Godine 1911. podigao je tabor u Ciudad de Méxicu i počeo je s iskapanjima u Meksičkoj dolini. Negdje oko 1921. počeo je otkrivati kamene ploče s različitim simbolima. Doista je pronašao oko 2600 tih ploča. Svaka od njih bila je fotografirana i napravio je njihove otiske. Dokumentirao je gdje su pronađene i na kojoj udaljenosti od površine. Dok je to radio, pitao je druge arheologe i pojedince za njihovo značenje. No, tek kad je moj pradjed James Churchward pogledao te ploče, zamijetio je, kako je on vjerovao, da postoje poveznice između tih 2600 ploča i onih koje je vidio ranije u Indiji. Nakon što je objavio knjigu iz 1926. godine The Lost Continent of Mu: Motherland of Men, počeo se dopisivati s gospodinom Nivenom. Godinu dana poslije napisao je kratku knjigu o tim pločicama koje mu je Niven poslao tijekom dopisivanja. Knjiga se zvala: Copies of Stone Tablets Found by William Niven at Santiago Ahuizoctla Near Mexico City (Kopije kamenih ploča koje je pronašao William Niven kod Santiago Ahuizoctla pokraj Ciudad de Méxica). Imala je oko 38 stranica i bila je pisana rukom za izdavača. Poslije toga, Nivene tablice dobivale su sve veći naglasak u njegovim pisanjima i smatrao ih je dokazom, a neke od njih dešifrirao je u svojim knjigama. U mojim spisima utvrdio sam da je gospodin Niven poslao mom pradjedu 2000 kopija od 2600 kamenih ploča. To su bili otisci i fotografije tih ploča.

SVJETLOST: Nivenove tablice navodno su se poslije izgubile tijekom jednog transporta iz Meksika u Sjedinjene Države pa smo tako opet ostali bez dokaza. Je li to točno?

JACK CHURCHWARD: To je točno.

MITSKA LEMURIJA

SVJETLOST: Vaš rad treba pohvaliti jer ste rekonstruirali povijesnu kronologiju teorija i spoznaja o zemlji Mu, ali istodobno ste objektivni i realni, što je, držim, sjajna kombinacija. Bilo bi dobro da razjasnimo i zabune između zemlje Mu i Lemurije. Dosta autora povezuju ta dva naziva, no mislim da Vaš pradjed nikada to nije miješao, zar ne?

JACK CHURCHWARD: Potpuno ste u pravu. U svojim knjigama i radovima nikada nije spominjao Lemuriju i Mu kao isto mjesto. Lemurija je mjesto za koju se smatra da je možda postojala u Indijskom oceanu, što bi objasnilo činjenicu da su lemuri živjeli u Africi, Madagaskaru, Indoneziji i Maleziji nasuprot zemlji Mu koja se nalazila u Tihom oceanu. Kasnije su pojedini autori procijenili da bi 'Lemurija' bio dobar naziv za izgubljeni kontinent u Tihom oceanu, pa su o tome počeli pisati. No, moj pradjed nikada to nije zvao Lemurijom. Isto tako, tablice Naakala za koje tvrdi da je preveo u indijskom hramu, uopće nisu spominjale naziv Lemurija.

SVJETLOST: Popričajmo malo o današnjim kopnenim masama. Smatrate li da su bilo koji današnji otoci ili dijelovi kontinenata jednom bili dio Mua?

JACK CHURCHWARD: Vjerujem da Mu, ako je postojao, možda nije bio tako velik kao što je moj pradjed pokazivao. Na njegovim kartama možete vidjeti da pokriva cijeli Tihi ocean. Tijekom zadnjeg ledenog doba razina mora bila je znatno niža negoli je danas. Možda se njegovi ostaci mogu zato pronaći ispod vode. Neki ljudi ističu podvodne spomenike Yonaguni kod Okinawe u Japanu, što je nekoć mogao biti dio Mua. U razdoblju kada je razina mora bila niža, kopnene mase Malezije i Indonezije bile su znatno veće. Dakle, ako je postojao Mu, možda su ostaci tamo ispod vode, dok neki, opet, mogu biti i iznad površine.

TRAGOM PRADJEDOVIH TAJNI

SVJETLOST: Koja Vam je sljedeća knjiga u pripremi?

JACK CHURCHWARD: Već sam počeo analizirati knjigu Children of Mu. Što se tiče njegove prve knjige iz 1926., The Lost Continent: Motherland of Men, analizirao sam je u svojoj knjizi pod naslovom Lifting the Veil on the Lost Continent of Mu, Motherland of Men, dostupnoj u knjižarama. Počeo sam i s obradom kompilacije simbola koje je James prikupio. Dakle, istodobno radim na više projekata, a tu je i moja internetska stranica, kao i podcast emisija koju ažuriram s vremena na vrijeme.

OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE U SVJETLOSTI!

Istraživanja Jacka Churchwarda možete pratiti na njegovim internetskim stranicama:

http://www.my-mu.com/

 

 

preneseno sa

http://nexus-svjetlost.com/intervjui/item/300-jack-churchward-ekskluzivno-mitski-kontinent-mu-potonuo-je-prije-12-000-godina-u-pacifiku

 

 

 

 

Arheolog amate,r James Churchward, napisao je, nekoliko knjiga o mitskoj, zemlji Mu u Tihom oceanu

 

 

 

       

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno