Petak 19 Kolovoz 2022

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Iza legende ipak se krije istina

05 Sij 2015
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 drevna indija

VEDSKA ZNANOST

 

 

ZNANSTVENI KONGRES ZASJENILA KONTROVERZNA STUDIJA 'Drevni Indijci su prije više tisuća godina letjeli avionima'

Drevne hindske sage govorile su prije sedam tisuća godina o avionima koji putuju iz jedne zemlje u drugu, s jednoga kontinenta na drugi i s jednoga planeta na drugi

 

NEW DELHI - Indijci su prije više tisuća godina "letjeli avionima" i kirurškim instrumentima provodili obdukcije na ljudskim tijelima, kaže se u studiji predstavljenoj u ponedjeljak na simpoziju od indijskoj znanosti u Mumbaiju.

Nakon što je lani hinduska desničarska stranka Bharatiya Janata (BJP) došla na vlast nadmoćnom izbornom pobjedom, znanstveni je kongres prvi put u svojoj stogodišnjoj povijesti održao sjednicu o "drevnoj znanosti kroz sanskrt".

U nedjelju su predstavljeni radovi o kirurškim metodama, avijaciji i arhitekturi u Indiji tijekom vedskoga razdoblja (1750. do 500. p n. e.), izvedeni iz vedskih tekstova.

"Poznavanje aeronautike opisuje se u sanskrtu u stotinu odjeljaka, osam poglavlja, 500 principa i tri tisuće stihova", kaže se u tekstu Ananda Bodasa i Ameye Jadhava, a prenosi list Times of India.

Drevne hindske sage govorile su prije sedam tisuća godina o avionima koji putuju iz jedne zemlje u drugu, s jednoga kontinenta na drugi i s jednoga planeta na drugi, rekao je Bodas dok je predstavljao svoje istraživanje.

Indijci iz vedskoga doba osmislili su 20 tipova oštrih instrumenata i 101 tupi instrument za kirurške zahvate, kaže se u tekstu Ashoka Nene, koji se temelji na drevnom hindskom tekstu Sushruti Samhiti.

Nene je profesor građevine, ali većina ostalih stručnjaka bave se drevnim sanskrtskim tekstovima na raznim indijskim sveučilištima.

Istraživanje Ananda Bodasa, inače umirovljenog pilota, naišlo je na kritike dijela znanstvene zajednice zbog manjka empirijskih dokaza njegovih u najmanju ruku kontroverznih tvrdnji.

preneseno sa
www.jutarnji.hr

 

 

 

 


indijci,inače,pilota,sage,drevne

        

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno