Nedjelja 3 Prosinac 2023

Pretraga

Izgubljene civilizacije

Ufolog Valerij Uvarov i akademik Savin

26 Lip 2019
(Reading time: 5 - 9 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Akademik Ruske akademije prirodnih znanosti Aleksej Savin: "Vanzemaljske civilizacije nas promatraju i ne miješaju se - mi smo previše primitivni i zli."

Odgovor Valerija Uvarova:
Pažljivo sam gledao video. U cjelini, general Savin je u pravu, iako je način na koji vidi budućnost i tumači uzročno-posljedične veze vrlo pogrešan. Ovdje su “detalji” važni, u njima se kriju zli, koji će sigurno ući u naš život, ako pogrešno shvatite i krivo reagirate na ono što se događa i nadolazeće događaje. Glavna stvar s vodom nije izbacivanje djeteta ...

Pogledajmo ove "detalje" po redoslijedu kojim ih je sam Aleksej Savin postavio:Akademik Ruske akademije prirodnih znanosti i Međunarodna akademija znanosti, general-pukovnik  Aleksej Savin kaže da ne smatra stvarnu prijetnju čovječanstvu od invazije Zemlje vanzemaljskim civilizacijama. Prema njegovom mišljenju, glavna opasnost za Zemljane je sam čovjek, koji preferira tehnički  put razvoja.Invazija, kako je moderni čovjek razumije, sigurno neće biti. Ali razlozi za to nisu etički, već kozmopolitski. Pošteno se mora reći da je pokušaj kolonizacije Zemlje civilizacijama Marsa (Nibiru) i Phaetona (Tiamat) nastao prije 18 tisuća godina, o čemu ima mnogo referenci u pisanim spomenicima različitih nacija.

va004         


Pre nego što razmotrimo pitanje „pretnji“ u najopštijem obliku, moramo se odmah dogovoriti o pojmu „stranac“. Ovo je važno kako bi se očistila sva ta smeća i sedimenti, koji su ispunjeni istorijom tih događaja, praktično isključujući mogućnost samostalnog shvatanja šta se desilo i zašto, ko je u pravu i ko je kriv ...S obzirom na činjenice i evolucijski značaj spoljnih uticaja, preporučljivo je govoriti samo o onim „vanzemaljcima“ koji su uticali na razvoj civilizacije Zemlje. Do sada, bez procene kako je tačno taj uticaj bio pozitivan ili negativan, odredićemo ko je bio i odakle je došao, iz svemira ili sa planeta Sunčevog sistema.Uprkos velikom broju lažnih informacija koje dolaze sa TV ekrana, ponavljam - prva (od preostalih u povijest) vanzemaljska "invazija" koja je kritički uticala na svijest i sudbinu naše civilizacije dogodila se prije oko 18 hiljada godina. Došli su do nas sa Marsa i Phaetona (unutrašnja invazija).Druga "invazija" "vanzemaljaca" (već iz svemira) bila je prirodan i adekvatan odgovor na agresiju u svemir, koju su preduzeli oni koji su nekada okupirali Mars i Phaeton. U historijskom sjećanju mnogih naroda, ovi događaji su sačuvani kao "rat bogova", rat "Surova i Asura".

Kada je sukob koji se dogodio s našega dijela galaksije završio pobjedom vanjskih sila, kustosi (civilizacija Oriona) stigli su u Sunčev sustav i od tada nevidljivo "vladaju" svemu što se ovdje događa. Za ispravno razumijevanje usklađivanja sila i "pravila igre" u Sunčevom sustavu, dodao bih da pored Oriona postoji još jedna vanjska civilizacija koja kontrolira kronofild na našem dijelu galaksije. Ukratko objasnite što je to.
Sve visoko razvijene civilizacije ne lete kao da smo u ravnoj liniji od Zemlje do Mjeseca, već se krećemo u prostoru kroz takozvane "krono-koridore". Prelazak u najudaljeniji dio podprostora svemira preko "hrono-koridora" ne traje duže od minute! Svako kretanje u prostoru od točke "A" do točke "B", kao i bilo kakav energetski utjecaj nekih civilizacija na druge, od jedne osobe do druge, provodi se kroz "chronopol". Zato je u našoj galaksiji stvorena usluga koja kontrolira vremenska polja (kronopolis). U našem shvaćanju, ovo je neka vrsta galaktičke "Prometne inspekcije" na krono-cestama, a posebno na njihovim raskrižjima. Nitko i ništa, niti jedan prijelaz na "hronkourididara", bilo da je riječ o NLO-u ili energetskom usmjerenom utjecaju, ne provodi se izvan kontrole ove civilizacije. U tom smislu, civilizacija Oriona podliježe etičkim zakonima i pravilima krono pokreta.

S ove točke gledišta, Aleksej Savin je također u pravu, sada se svaka vanjska prijetnja kontrolira i prekida, jer mi sami nećemo imati ništa protiv vanjske prijetnje.

S obzirom da je utjecaj Marsove i Phaetonske civilizacije na svijest Zemljana bio (sa stajališta kozmičkog morala) negativan, stroga ograničenja primjenjivala su se na Zemljane. Kako je o tome govorio jedan od "gostiju" Zemlje u razgovoru s biofizikom Surayoyem Melikhovnom Gainulinom 2. listopada 1977:

„Ima previše tamnih, životinjskih početaka. Morate sami izaći iz svog izmetanja. Takođe je naglasio da još nisu pronašli tako zamršeno mjesto u Svemiru i dodao da nauka, ako želi, može mnogo toga razumjeti u sistemu interkozmičke komunikacije, ali u ovom trenutku, s obzirom na našu agresivnost, to je moguće. "I sa te tačke gledišta, general Savin je apsolutno u pravu. Mi smo opasni za sebe, možemo uništiti jedni druge koliko god je potrebno. Sve je zabilježeno u knjizi. Ali ako, glupostima ili "borzostima", želimo da učinimo nešto što bi moglo naškoditi Zemlji ili paralelnoj civilizaciji koja živi na Zemlji, nećemo dozvoliti da to učinimo i da ćemo stisnuti rep duž puta ...Dakle, dok smo opasni za sebe, "vanzemaljci" se ne miješaju u procese našeg "izopačenja", ostavljajući pravo da sami izaberu "začine" ovom jelu ...Sada nekoliko riječi o putu ili vektoru razvoja naše civilizacije.Praktično svi ljudi koji govore o neuravnoteženosti duhovnih i tehnoloških puteva koji su se desili ne misle da to nije slučajno. Kustosi su dugo bili zabrinuti zbog činjenice da će u narednih 40-50 godina, zbog promjena u parametrima cikličkih procesa, postojeći izvori energije „začepiti“. Ogroman dio njih su tehnički uređaji koji energično obezbjeđuju aktivnosti umjetne instalacije stvorene prije više tisuća godina kako bi odbili meteorske i asteroidne opasnosti.

    va005  


Nisu svi meteoriti reflektovani ili uništeni, već samo oni koji pretežno nose bakterije opasne po život na Zemlji. Ova instalacija uništila je meteorit u Čeljabinsku. Uništila je i Tungus i Sikhote-Alin i Chulym i Vitim i mnoge druge meteorite. Željezni meteorit Sikhote-Alin je uništen jer bi u slučaju pada doveo do uništenja elementa izviđačkog sistema letećih meteorita. O jednom od takvih uređaja pisali smo u 5. broju časopisa Nexus 2005. godine u članku „Misterija rudnika mjeseca“.Kada za 40-50 godina ova instalacija bude tiha, onda ćemo mi i planeta Zemlja ostati jedan-na-jedan sa svemirskom pretnjom, a predstojeći problem se može riješiti samo tehničkim sredstvima. Kolektivne meditacije i molitve ovdje neće pomoći!Zato nije slučajno da kustosi podstiču tehnogeni put razvoja, da bi naša civilizacija bila u stanju da odbije predstojeću smrtnu opasnost. Niko nam neće pomoći „besplatno“, pogotovo ako se neko sada pojavi na nebu, svi će odmah govoriti o invaziji vanzemaljaca i čudnih vanzemaljaca. Čak i početi snimati - dovoljno ludo za ovo!Niko ne poriče značaj duhovnog puta razvoja - to je ključ, ali sve treba da bude harmonično.  Mi stalno govorimo o harmoniji. Zbog toga je neophodno biti konzistentan u svemu, a da ne kažem jednu stvar, da se radi drugo. U ovoj fazi, potrebno je fokusirati se na pripremu tehničkih sredstava za odbijanje budućeg napada asteroida. I sigurno će se desiti za 5-6 generacija! Ostalo je vrlo malo vremena za pripremu.„Verujem da ako je civilizacija već otišla izvan svoje planete, pa čak i svog solarnog sistema, onda ona poseduje tako ogromnu moralnu snagu i ima sposobnost da komunicira sa drugim civilizacijama. Postoji zajednički moral i zajednički sporazum i, naravno, nema ratova.Sa naše tačke gledišta, civilizacija, koja je rešila problem sa svojom ekonomijom, sa moralnim društvom. I rat koji su davno zaboravili, a možda i nije bilo tih ratova.Sada, ako govorimo o trenutnom stanju društva, i ako govorimo o odnosu našeg društva s onima koje nazivamo vanzemaljskim civilizacijama, onda najveća prijetnja, naravno, ne dolazi od vanzemaljskih civilizacija, ne od stranaca, već od nas samih, zbog nesavršenosti. naše društvo, nesavršenosti morala i odsustvo ozbiljnog sistema kulture i obrazovanja. "

Zbog pravde, moram reći da smo već otišli izvan granica naše planete, ali nismo postali duhovniji od ovoga! Činjenica kontakta sa visoko razvijenom civilizacijom također ne inspirira sama po sebi. Civilizacija Zemlje je bila “zaključana”, ograničavajući mogućnost kontakta sa spoljnim civilizacijama, upravo zato što je odsutan početni nivo duhovnosti - on jednostavno ne postoji. Štaviše, sve protekle decenije, napredni deo čovečanstva, "um, čast i savjest naše civilizacije" (govorim o nauci) potpuno poriču mogućnost postojanja drugih vanzemaljskih civilizacija. I samo jedva čujni glasovi naučnika i vojske koji žive na principu "nauke o kruhu, a istina je dragoceniji", koji ne dozvoljava da savjest spava, počne se probijati sramežljivo, i odmah ih izdaje ostracizam i anatema. Poštujte ih i pohvalite ih i poklanjajte im se.Činjenica da su visoko razvijene civilizacije rešile probleme ekonomije i podigle visok nivo opšteprihvaćenog kosmičkog morala - Aleksej Savin je u pravu. Ali njihov put nikada nije bio ispravan, "bijeli i pahuljasti". Praktično svi visoko razvijeni, poput nas, prošli su svoj put "suđenja i greške", naučili su lekcije i, shvativši kako se svetlost razlikuje od tame, svjesno izabrali put Svjetlosti.Mi, zemljani, koji smo visoko duhovni i izjavljujemo svoje pravo na slobodan izbor, pouzdano pratimo put "od trnja do zvijezda". I u ovome se niko neće miješati s nama - kako kažu, "za zdravlje".Zbog pravde, mora se reći da tamo ima i ratova i gore od naših, samo je nivo tih ratova sasvim drugačiji. Ostala oružja, drugi motivi, moral i razlozi. Kada su, pošto su već bili visoko razvijeni, bili primorani da se odupru napadu naših predaka sa Marsa i Phaetona, morali su da se uključe u pravi svemirski rat. Nisu udarili neprijatelja cvijećem u lice, vičući: "Ostavite nitkova, idite" ... To je bilo tada, prije 15 tisuća godina, ali još uvijek postoje suprotnosti u svemiru. Zaključak iz svega gore navedenog: "U Bagdadu, nije sve tako mirno."Istovremeno, visoko razvijene civilizacije moraju riješiti ne samo svoje probleme, već i naše. Čovečanstvo, međutim, ne zna ništa o tome . U znak zahvalnosti, pri svakoj prilici, za novac, kreira se još jedan film, u kojem se "vanzemaljci" pojavljuju krajnje ružni na slici. Ovo je naša zahvalnost za ovo ... u smislu kulture ...

izvor

 


 
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno