Nedjelja 3 Prosinac 2023

Pretraga

Mitologija

Prirodni fenomen ili ...

12 Velj 2020
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Rijedak prirodni fenomen uočen je nad Krasnom Poljanom u Sočiju


Soči ima Krasnuju Poljanu (da ne miješamo s „Yasnaya Polyana“ u regiji Tula, gdje se nalazi muzej L.N Tolstoj), prilično moderno selo smješteno u planinama Kavkaza i poznato po skijalištu Rosa Khutor, gdje su odigrane Zimske olimpijske igre 2014. godine. I ovdje u ovom selu, ili bolje rečeno, na nebu iznad njega, prije nekoliko dana dogodilo se čudo, ili prirodni fenomen, koji je, ipak, vrlo prikladan za definiciju "čudesnog". Dobra stvar je što je ovaj fenomen snimljen na video snimci, i omogućuje vam da ga pogledate i sami zaključite o čemu se radi. U nekom se trenutku, prema svjedocima (stanovnici sela i odmarališta odmarališta), na nebu se pojavio čudan oblak, a između njega i zemlje odmah se stvorio blistav stup u vrtlogu snježnih pahulja.

    pfen1     

Na Internetu, gdje je video uskoro postavljen, pokušali su objasniti autorima da je to samo igra svjetla (optički učinak), koji se pojavljuje najčešće pri zalasku ili izlasku sunca. Postoje i stupovi na mjesečini. Gotovo uvijek zadivljuju ljude svojom fantastičnošću i iznenađenjem.

Doista, svjedoci ovog malog čuda prirode koje se dogodilo nad Krasnom Poljanom napisali su da video ne prenosi ni petinu nevjerojatnog učinka i ljepote koji su se mogli primijetiti iz prve ruke.

Usput, mnogi korisnici interneta ovom prigodom postavljaju razumno pitanje: hoće li moderni pametni telefoni ikada naučiti snimati video koji je blizak prirodnoj percepciji sa svim nijansama i nijansama koje ljudsko oko vidi? Trenutno, unatoč ogromnim postignućima u ovom pitanju, gadget kamere, čak i najbolje od njih, još uvijek iskrivljuju prirodnu sliku, ponekad čak i uljepšavajući je u nečemu, ali istovremeno radeći potpuno drugačije od onoga što osoba vidi vlastitim očima ,

I svejedno, čak je i ovaj nesavršeni video nevjerojatan: možda se čudo stvarno dogodilo nad Krasnom Poljanom? ..

izvor
https://esoreiter.ru/index.php?id=0220/12-02-2020-001735.html&dat=news&list=02.2020

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno