Ponedjeljak 29 Studeni 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Pronašli švicarca u drevnoj grobnici!

21 Pro 2008
(Reading time: 1 minute)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

   Zasad nema objašnjenja kako je taj sat dospio u grobnicu dinastije Ming. Prostorija je zapečaćena prije 400 godina, te nema tragova koji bi uputili na to da je u nju provaljeno u međuvremenu.

 


Istražujući jednu od čuvenih grobnica dinastije Ming (1368. - 1644.) na jugu države u Shangsiju, kineski arheolozi ostali su zatečeni nakon što su u prostoriji zapečaćenoj prije 400 godina pronašli sat na čijoj je poleđini ugravirana riječ Swiss.

Šok je bio time veći kada su utvrdili da je grobnica potpuno netaknuta, što je odmah eliminiralo logičnu pomisao da je u međuvremenu u nju provaljeno te da je opljačkana.

"Čistili smo zemlju s jednog lijesa kada smo pronašli metalni predmet. Isprva smo mislili da je to nekakav prsten, no nakon što smo ga očistili, shvatili smo da je to minijaturni sat star najmanje stotinu godina", rekao je Jiang Yanyu, jedan od prisutnih arheologa.

Budući da je zagonetka silno zainteresirala i kineske vlasti, daljnje istraživanje grobnice je prekinuto te će misterij sata koji je stao u 10:06 ujutro pokušati riješiti tim stručnjaka iz Pekinga.

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno