Subota 4 Prosinac 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

NOINA ARKA ILI NLO

16 Pro 2013
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
  theark_remistudio3                                                                    
ZAPANJUJUĆE otkriće o Noinoj Arci!
Glinena pločica stara 3.700 godina otkriva neke nove detalje u priči o Noinoj arci, a na njoj su napisane i upute kako napraviti arku da se preživi potop.

Dr. Irvin Finkel iz Britanskog muzeja preveo je tekst s glinene pločice stare 3.700 godina na kojoj se nalazi mezopotamska priča o Noinoj arci. Tekst na pločici govori o plovilu okruglog oblika i promjera 67 metara, što je bitno drugačiji dizajn od popularno prihvaćenog tradicionalnog oblika broda, kakvim se Noina arka dosad prikazivala.

Finkel je otkriće opisao u svojoj novoj knjizi "Arka prije Noe: Dekodiranje priče o potpou". Tekst na pločici opisuje kako Bog govori Atram-Hasisu, sumerskom kralju koji predstavlja Nou u ranijim verzijama iste priče.

"Zid, zid! Zid od trske, zid od trske! Atram-Hasis, počuj moj savjet, kako bi mogao živjeti vječno! Uništi svoju kuću, izgradi brod, odbaci sve što posjeduješ i spasi život! Napravi brod koji će izgraditi da bude okrugao, nega njegova dužina i širina budu jednake", prijevod je dijela teksta s pločice u kojem se bog obraća sumerskom kralju, odnosno Noi, prenosi Daily Mail.

Finkel ističe kako je pločica koju je preveo, prvi pisani izvor koji zapravo opisuje pravi oblik arke. " U svim slikama ikad napravljenim arka je izgledala kao oceanski brod, sa oštrim pramcem za svladavanje valova pa su je tako i dočaravali", ističe.

No arka zapravo nije trebala biti sposobna za plovidbu, samo je trebala plutati i preživjeti potop, naglašava Finkel. Isti oblik plovila se i dan danas povremeno koristi u Iranu i Iraku za prijevoz životinja preko rijeka ili poplavljenog područja.

Pločica koju je Finkel preveo pronađena je krajem 40-ih godina prošlog stoljeća na Bliskom istoku, a pronašao ju je pilot RAF-a Leonard Simmons. Simons je relikviju ostavio sinu Douglasu, a on ju je predao Finkelu na prijevod.

preneseno sa
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/veliko-otkrice-noina-arka-nije-izgledala-ovako-bila-je-okrugla---315581.htmlFinkel ističe, kako je pločica, koju je preveo, prvi pisani izvor, koji zapravo opisuje pravi oblik
O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno