Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

nlo, bliski susreti

06 Srp 2014
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

nlo-vanzemaljci-svemirski-brod02

Četiri najpoznatija susreta sa vanzemaljcima
U sredu je obeležen svetski Dan NLO. Od 2001. ovaj neobični praznik, budio je u brojnim stanovnicima sveta „Moldera i Skali“, dajući im razlog više da zure u noćno nebo.

Ako i sami verujete u postojanje „malih zelenih“, treba da znate da nabrojite barem nekoliko čuvenih „susreta“ sa NLO.

Mi vam predstavljamo najpoznatije.Stari Rim – 214 pre nove ere

Zvuči neverovatno, ali je rimski istoričar Tit Livije pisao 214. pre nove ere o fantomskim brodovima „koji sjaje na nebu“ iznad grada.

Mnogi NLO entuzijasti veruju da je to prvi zvanični susret sa NLO u zabeleženoj istoriji.
Tunguska, Rusija – 1908.

Velika eksplozija 30. juna 1908. iznad reke Tunguske u Sibiru bila je tako jaka, da je sravnila sa zemljom čitave are šume. Međutim, pošto niko nije svedočio ovom trenutku, rodile su se brojne spekulacije da je reč o padu letećeg tanjira, ili eksploziji nekog drugog NLO.

Naučnici tvrde da je verovatno reč o meteoritu, sličnom onom koji je pogodio Čeljabinsk prošle godine, ali „istina je negde tamo“.


Rozvel, Novi Meksiko – 1947.

Sigurno ste čuli za ovaj slučaj. Početkom leta 1947. neidentifikovani leteći objekat pao je u pustinju u blizini Rozvela.

Vojska SAD tvrdila je da je reč o ostacima eksperimentalnog balona, ali je javnost bila ubeđena u nešto drugo.

Prevelika tajnovitost dovela je do toga da su mnogi poverovali u teoriju zavere i da je pali objekat zapravo vanzemaljska letelica.

Rozvel je od tada postao sinonim za NLO teorije, a inspirisao je i niz knjiga, tv serija i dokumentaraca, pa čak i jedan muzej.


Vašington – 1952.

Nešto posle ponoći 19. jula 1952. kontrola vazdušnog saobraćaja na Nacionalnom aerodromu (danas „Ronald Regan“) u Vašingtonu, primetila je čudna svetla na radaru.

Objekti su se nalazili dvadesetak kilometara jugozapadno od grada, iako za to veče nije bilo zakazanih letova.

Jedan kontrolor je zapisao ovo: „Odmah smo znali da je reč o neobičnoj situaciji… njihovi pokreti bili su sasvim drugačiji u odnosu na one koje pravi obična letelica“.

Tokom naredne dve nedelje, svetlo narandžasta svetla navodno su viđena i iznad Bele kuće, a susreti s njima bili su toliko učestali, da je tadašnji predsednik SAD Heri Truman lično tražio objašnjenje od Vojnog vazduhoplovstva.

Na konferenciji za medije koje je Vazduhoplovstvo održalo 29. jula, rečeno je da su svetla zapravo posledica „temperaturne inverzije“ usled neobičnih vremenskih uslova.

 

preneseno sa
http://www.vestinet.rs/zanimljivosti/cetiri-najpoznatija-susreta-sa-vanzemaljcima

 

 

 

 

 

 

 

Objekti su, se nalazili dvadesetak, kilometara jugozapadno, od grada, iako za to veče nije, bilo zakazanih letova.

   

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno