Subota 16 Listopad 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Ludost ili...

05 Velj 2018
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

mjesec tamna strana

 

NOSE PRIBOR ZA KUKCE I POLJOPRIVREDU:
HRABROST ILI LUDOST? Nitko ne zna što ih čeka tamo: Kinezi odlaze na tamnu stranu Mjeseca

U studenom su kineski astronauti završili najdužu kinesku ekspediciju u svemiru. U lipnju kreće misija Chang'e 4

Kina želi postati prva zemlja koja će 2018. godine svoju letjelicu spustiti na tamnu stranu Mjeseca. Ambiciozan plan nadasve. Naime, razvijaju svemirski program za koji su uvjereni kako će doprinijeti ugledu zemlje u svijetu. Za njih je to simbol nacionalnog prestiža. U dokumentu vlade o politici Kine u području svemirskih istraživanja u narednih pet godina navodi se: “Istraživanje svemira, razvoj svemirske industrije i izgradnja Kine u svemirsku super silu jeste san kojem neprekidno težimo”. Agencija AP navodi da je cilj Pekinga vjerojatno slanje astronauta na Mjesec.

Inače u studenom su kineski astronauti završili najdužu kinesku ekspediciju u svemiru. U lipnju kreće misija Chang’e 4. Kinezi planiraju lansirati raketu koja će na sebi nositi satelit težak 425 i postaviti ga u orbitu 60.000 kilometara iza Mjeseca. Dosad nitko nije slao letjelice na udaljeniju stranu Mjeseca. Postoji i mogućnost kako bi to bi trebalo riješiti problem – nemogućnost komunikacije sa Zemljom. Kinezi navode kako će u ovoj misiji raketom poslati ‘pribor za poljoprivredu’, a mediji javljaju kako će u letjelici biti i kukci, te promatrati kako biljke rastu na Mjesečevoj površini.

Inače, od strane koja je vidljiva nama sa Zemlje, tamna strana Mjeseca izgleda drugačije jer ima manje tamnih područja i više kratera raznoraznih veličina, prenosi Guardian.

Jedna od raznih teorija zavjere koja se spominje jest, kako će astronaute na tamnoj strani Mjeseca dočekati izvanzemaljci. Valja spomenuti i još jedne nevjerojatne navode. Naime, postoji teorija koja navodi i kako je Mjesec ustvari svemirski brod. Takve nabode potvrđuju se navodima kako je mjesec prirodni satelit ali da je u velikoj mjeri šupalj te preuređen od strane izvanzemaljske civilizacije kao velika svemirska baza.

Podsjetimo još i na navode sovjetskog astronoma Nikolaja Kozirjeva koji je objavio kako je 1958. i 1961. u blizini kratera Aristarh opazio nešto nalik vulkanskoj aktivnosti. Anomaliju na beživotnom licu Mjeseca prvo je otkrio teleskopom, iz zvjezdarnice u Pulkovu, a potom ju je potvrdio i spektogramima. Krajem 1963. godine četiri istaknuta američka astronoma su potvrdila Kozirjevljeve izvještaje, rekavši da je u krateru Aristarh sigurno došlo do neke aktivnosti, možda vulkanske….

Što će otkriti kineska letjelica, saznat ćemo u dogledno vrijeme.


preneseno sa
http://www.dnevno.hr/planet-x/hrabrost-ili-ludost-nitko-ne-zna-sto-ih-ceka-tamo-kinezi-odlaze-na-tamnu-stranu-mjeseca-1124489/

 

 

 

 

 

 

kako,če,na,tamnoj,ali,da,je

     

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno