Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Znakovi i stadiji demonske zaposjednutosti osobe!

24 Tra 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

O ovoj temi nismo jako dugo ništa pisali, pa evo i novih stvari za otvoriti temu. Neki kažu da ne postoje, drugi kažu da postoje. Onda da li su iz duhovnog svijeta ili su to bića iz druge neke dimenzije, ne znam. Znam jedino da gotovo u pravilu napadaju crkvu, da ih ima i u drugim religijama, da slušam okolo koliko toga zapravo ima i da sam često sablažnjen količinom ljudi na koje se sumnja da su zaposjednuti. No krenimo nekim redom...

Povećanje demonskih aktivnosti
Otkako sam prvi puta vidio film Egzorcist, postao sam fasciniran svim aspektima okultizma. Zar je moguče da te zaposjedne demon? Ali, što je to? Zašto se povećava broj slučajeva? I može li se izbjeći?
Ovo je napisano s duhovnog stajališta, a ne psihološkog(nisam stručnjak). Ovo nije napisano sa znanstvenog stajališta. U potpunosti prihvaćam da su neki sumnjivi slučajevi zaposjedanja ništa više od duševne bolesti ili traženja pažnje.
S obzirom na to, postoje neki slučajevi koji se ističu, poput onih s profesionalnim svjedocima koji se ne mogu tako lako odbaciti.
Budite upozoreni: Ovo je mračna i opasna tema, a slike i videozapisi su zastrašujući, ako ne i potpuno prestrašni. Nastavite čitat i gledat na vlastitu odgovornost.
Ako ste na bilo koji način pogođeni demonskim utjecajem, posavjetujte se s psihologom i lokalnom crkvom.

demoni

Razlika između opsjednutosti i mentalne bolesti
Budite oprezni da krivo ne protumačite duševnu bolest sa demonskim zaposjedanjem. Prema Katoličkoj novinskoj agenciji, razlika između njih je da će osoba koja je opsjednuta vrlo jasno i negativno reagirati na prisutnost molitve i egzorcista, dok netko s duševnom bolešću neće imati istu reakciju.

Jesam li zaposjednut?
Možda vam je teško biti u stanju reći da li ste opsjednuti demonom. Ako imalo sumnjate možda je najbolje da pozovete svećenika koji je treniran za egzorcizam. Ako su obučeni egzorcisti, imat će na raspolaganju obilje alata za određivanje da li ste opsjednuti ili ne. Zbog porasta opsjednutosti demonima u posljednje vrijeme, svećenici se svake godine obučavaju za egzorcizam, tako da ne bi trebalo biti teško stupiti u kontakt s nekim od njih.

Znakovi zaposjedanja
Postoje neki jasni znakovi zaposjedanja kojih morate biti svjesni. Kada demon preuzme kontrolu nad svojim domaćinom, pojavit će se određena ponašanja koja će jasno razlikovati zaposjedanje od nečeg drugog poput duševne bolesti.

Čudno ponašanje: osoba na koju sumnjate će početi raditi hrpu čudnih stvari koje obično ne rade. Možda počnu pušiti ili početi govoriti drugim jezikom, čak i kada ne govore taj jezik. Oni će početi djelovati na potpuno drugačiji način nego što je to uobičajeno.
Noćne more: Moć demona jača noću kada domaćin spava, tako da oni mogu doživjeti užasne snove i noćne more. Također se mogu probuditi usred noći i početi se čudno ponašati.
Negativna reakcija na molitvu: Ovaj znak je jedan od najkritičnijih i najznačajnijih jer će osoba koju zaposjedne demon postati fizički bolesna kada bude prisutan svećenik ili egzorcist te izgovara molitvu. Opsjednuta osoba će pokušati zaustaviti molitve i možda će se zaletjeti na svećenika pa budite oprezni.


Što se događa kada ste opsjednuti?
Kada demon počne kontrolirati vaše tijelo, dogodit će se nekoliko stvari, kao što su:

Različiti glas: Možete početi govoriti drugačijim glasom, koji zvuči sasvim drugačije od vašeg normalnog govornog glasa. Također možete iznenada početi govoriti na različitim jezicima iako ne znate normalno govoriti u njima.
Drugačija osobnost: Vaša se osobnost može naglo promijeniti kako se demon drži vašeg tijela. Vi iskušavate divlje promjene raspoloženja i počnete raditi aktivnosti koje inače nikada ne bi učinili.
Nove sposobnosti: Odjednom možete imati nove vještine i sposobnosti koje nikada prije niste imali, kao što su vještina baratanja s oružjem ili druge tehničke vještine.
Nadnaravno znanje: Možda nekako poznajete stvari koje su poznate samo nekolicini odabranih. Dok demon posjeduje vaše tijelo, njihov um će se početi spajati s vašim, a oni imaju znanje o nezemaljskim stvarima.

demin1

Tri faze demonskog zaposjedanja
Postoje tri opće prihvaćene faze opsjednutosti demonima. Iako se neke faze preklapaju, u svakoj fazi postoje različite značajke. Dok se demon probija do svog domaćina, polako preuzima kontrolu nad tijelom.

Tri stupnja posjedovanja su:

Manifestacija i infestacija
Ugnjetavanje
Puno vlasništvo

1. Manifestacija i infestacija
To može dogoditi bilo gdje, u šumi, automobilo, dok gledate TV ili čak i preko lutke. Na milion mjesta doslovno se može dogoditi manifestacija i zaraza demonom.

Razmislite o tome kao o obliku progona s izraženom idejom da se demon uvodi u ciljanu svrhu putem tajnih sredstava. To bi moglo značiti da se pretvara da je duh izgubljene djevojčice ili mrtvog rođaka, ili čak da dolazi kroz neku sesiju ili sesiju s izričitom svrhom razbijanja vašeg otpora.
Demon traži odobrenje u ovoj fazi, odobrenje da ostane. Gotovo da je potrebno dopuštenje da počne otkrivati ​​svoje pravo ja. Polako će se povećavati tempo dok demon dobiva snagu dok izabrani pojedinac gubi svoju.

2. Potiskivanje
Sada prelazimo na drugu fazu: ugnjetavanje.

Ovo je mjesto gdje entitet pokazuje svoj istinski identitet poznatim i kreće se u režim potpunog napada. To može biti fizičke, mentalne i psihičke prirode i osmišljeno je da razbije volju pogođene osobe da živi. Nedostatak sna, povećana paranormalna aktivnost, ugrizi, ogrebotine, pa čak i seksualni napadi mogu se dogoditi.
U ovom trenutku, žrtva može pozvati psihičku ili paranormalnu skupinu koja je može pregledati i postaviti dijagnozu. To može biti opasno ako ne znaju s čime se bave i često će samo pogoršati stvari.
Depresija je često simptom u ovoj fazi, a kako volja i vjera pojedinca dosežu točku preloma, demonska cjelina prelazi u treću i posljednju fazu, potpuno posjedovanje.

3. Puno vlasništvo nad osobom
U ovoj posljednjoj i najopasnijoj fazi, demon sada ima dovoljno snage i drži se nad pojedincem "tako zaključi posao". Obično pogođena osoba ima malo ili nimalo samopoštovanja, volje ili vjere.
Zli entitet će je kontrolirati češće nego ne, a utjecajno će možda čuti glasove koji im govore da nanose štetu drugima ili sebi samima. Manipulacija je ovdje na vrhuncu, a i sama duša pojedinca je u pitanju.
U najgorem slučaju, demon čak može imati kontrolu nad tijelom domaćina kao parazit, što je zapravo na osnovnoj razini ono što je demon i htio.
Cilj demona u ovom trenutku je potaknuti žrtve na samoubojstvo, te na taj put odvesti što više ljudi, osuđujući njihovu dušu na vječnost u paklu.

Kako se riješiti demona
Postoji nekoliko načina na koje se možete riješiti demona, od jednostavnih do složenih. Kao što sam rekao ranije, uzimajući certificiranog exorcista je vjerojatno najbolja stvar za napraviti. Svećenik će moći ukloniti demona i natjerati ga da se vrati tamo odakle je došao.
Imajte na umu da će zapošljavanje svećenika vjerojatno biti skupo, ali to je nužan korak ako se želite riješiti demona.

demon1

Zašto se slučajevi egzorcizma povećavaju?
Čini se da Katolička crkva širom svijeta povećava broj egzorcista u svojoj vojsci ovih svetih ratnika. Pravo pitanje u svemu tome je zašto?
Čitajući nekoliko izvora, uključujući Examiner.com i Telegraph (britanske novine), čini se da je u svibnju 2013. otac Gabriele Amorth, svećenik iz Italije, rekao da je u karijeri pomogao obaviti više od 160.000 egzorcizama. Čak je i od pape Franje zatražio da svaki svećenik ima pravo izvesti egzorcizam kako bi se lakše nosili s povećanom opsjednutosti demonima. Po mišljenju oca Amortha, eskalacija posjeda mogla bi biti posljedica širenja paranormalnih emisija na internetu i televiziji, te porasta okultnih praksi. Sama količina informacija dostupnih na ovu temu je zapanjujuća i olakšava ljudima da se bave stvarima koje jednostavno ne razumiju.
Čini se da suvremeni svijet uzrokuje sve više tih slučajeva; međutim, nitko ne može ponuditi dobro objašnjenje zašto se to događa. Jasno je da postoji nešto u tome kako je organiziran moderni svijet koji uzrokuje više demonskih posjeda, ali nitko ne može odrediti glavni faktor u svemu ovome.

Volio bih čuti Vaše priće
Ako je itko od Vas bio ili zna nekoga tko je bio zaposjednut, molim Vas da bez straha potpuno anonimno napišete komentar i pojasnite nam što i kako se dogodilo i kako ste se izvukli iz toga!

Izvori:
https://exemplore.com Autor: Michael Murchie

horrornews.net

telegraph.co.uk

 

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno