Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

5 osobina "Neidentificiranih zračnih fenomena" koji su nam neobjašnjivi

27 Svi 2019
(Reading time: 2 - 4 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ovih 5 osobina "Neidentificiranih letečih objekata" ili po novoj terminologiji "Neidentificirani zračni fenomeni", koje su vidjeli mornarički piloti, prkose svakom objašnjenju
Nazvani '5-im promatračima' po bivšem istražitelju Pentagona, uključuju hipersoničnu brzinu, nepredvidivo kretanje i sposobnost letenja bez krila.

Znate da je NLO zaradio svoj "neidentificirani" status kada transkripti iz kokpita od elitnih borbenih zrakoplova Mornarice uključuju ovaj mahnit pilotski uzvik: "Holy shit, what is that?"

uforealpic

Kada je Luis Elizondo vodio mali tim u američkom Ministarstvu obrane koji je istraživao vojne izvještaje o neidentificiranim zračnim fenomenima (UAP), čuo je brojne takve izvještaje - od strane nekih od najviše obučenih zrakoplovnih stručnjaka u vojsci. Oni opisuju objekte za koje se činilo da su inteligentno kontrolirani, posjedujući aerodinamičke sposobnosti koje daleko nadmašuju sve trenutno poznate zrakoplovne tehnologije.

Sada provodeći svoja istraživanja kao dio Zvijezde Akademije umjetnosti i znanosti, Elizondo je sastavni dio istraživačkog tima koji se nalazi na istraživanju HISTORY Chanella "Neidentificirano: unutar američke NLO istrage", gdje su nastavili prikupljati izvještaje očevidaca:
"Bijelo je. Nema krila. Nema rotora."

"Nije letjeo poput zrakoplova. Bilo je tako nepredvidljivo - visoki g, ogromna brzina, enormno ubrzanje."

"Nisam vidio trag."

"Pod vodom je išlo 70-ak čvorova."

uforealpic2

To su izvješća od pilota borbenih aviona, operatera radara i drugih svjedoka incidenata skupine nosača zrakoplova USS Nimitz iz studenog 2004. - bili su među nekoliko šokantnih susreta koje je istraživao neidentificirani tim. Kada je Elizondo pokrenuo inicijativu Ministarstva obrane, nazvanu Advanced Aerospace Threat Identification Program, ili AATIP, sastavio je popis izvanrednih, logično-prkosećih sposobnosti koje se najčešće povezuju s neidentificiranim pojavama u zraku, ali pod vodom. On te osobine naziva "pet promatranih":

1) Antigravitacijsko dizanje. Za razliku od bilo kojeg poznatog zrakoplova, ti objekti su viđeni kako prevladavaju Zemljinu gravitaciju bez vidljivog pogona. Također im nedostaju sve letačke površine, kao što su krila. U Nimitzovom incidentu, svjedoci opisuju objekte kao cjevaste, u obliku Tic Tac bombona.

2) Iznenadna i trenutna ubrzanja. Predmeti mogu ubrzati ili mijenjati smjer tako brzo da niti jedan ljudski pilot ne može preživjeti g-sile - ljudi bi bili sprešani pod takvim ubrzanjima. U Nimitzovom incidentu, radarski operateri kažu da su pratili jedan od NLO-a dok je padao s neba, brzinom više od 30 puta većoj nego što je brzina zvuka. Zapovjednik eskadrile Black Acesa - David Fravor, pilot lovca iz Nimitza koji je poslan da presretne jedan od objekata, usporedio je svoje brze pokrete, kasnije snimljene infracrvenim videom, s onima u ping-pong lopti. Operatori radara na USS Princetonu, dio Nimitzove prijevozničke grupe, pratili su objekt koji je ubrzavao od stojećeg položaja do 60 milja u minuti - zapanjujućih 3600 milja na sat. Prema proizvođaču Boeinga F/A 18 Super Hornet, borbeni zrakoplov trenutno doseže maksimalnu brzinu od 1,6 Macha ili oko 1200 milja na sat.

3) Hipersonične brzine bez ikakvog "potpisa". Ako zrakoplov putuje brže od brzine zvuka, obično ostavlja "potpise", kao što su tragovi pare i zvučni udarci. Mnogi NLO susreti bilježe nedostatak takvih dokaza.

4) Niska vidljivost ili prikrivanje. Čak i kada se objekti promatraju, dobivanje jasnog i detaljnog pogleda na njih - bilo kroz pilotsko opažanje, radar ili neko drugo sredstvo - ostaje teško. Svjedoci obično vide samo sjaj ili izmaglicu oko njih.

5) Prijelaz preko medija. Neki UAP-ovi su se vidjeli kako se lako kreću u različitim okruženjima, kao što su prostor, zemljina atmosfera pa čak i voda. U Nimitzovom incidentu, svjedoci su opisali kako NLO lebdi nad "uznemirenjem" koje se penje ispod oceana, inače smirene površine, što dovodi do nagađanja da je drugi brod ušao u vodu. Operator radara USS Princeton Gary Vorhees je kasnije potvrdio od operatera mornaričkog zrakoplova na tom području da se plovilo kreće brže od 70 čvorova, otprilike dva puta brže od nuklearnih podmornica.

uforealpic3

Nitko se još nije približio objektima koji pokazuju ovakve osobine, tako da njihovo porijeklo još nije poznato. Jesu li oni super-tajni američki projekt obrane? Dolaze li iz Rusije? Kine? Da li je možda riječ o nacističkim letjelicama? Ili ipak treba priznati da je riječ o vanzemaljcima? Jedino što znamo je da njihove sposobnosti premašuju sve tehnologije koje se trenutno nalaze u arsenalu SAD-a i drugih največih država.

Izvor: https://www.history.com

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno