Utorak 5 Prosinac 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Zašto postoji toliko mnogo NLO viđenja u blizini nuklearnih objekata?

22 Lip 2019
(Reading time: 5 - 10 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Započeo je četrdesetih godina prošlog stoljeća, u blizini mjesta za razvoj A-bombe. U novije vrijeme nešto je uhodilo vojne skupine nuklearnih razarača.

Zašto je toliko mnogo NLO-a prijavljeno u blizini nuklearnih postrojenja - i zašto vlada više nema hrabrosti da procijeni potencijalnu prijetnju nacionalnoj sigurnosti?

To su pitanja koja postavlja tim visokih bivših američkih dužnosnika za obranu i obavještajne poslove, veterana zrakoplovne industrije, akademika i drugih koji su povezani s Akademijom umjetnosti i znanosti Zvijezda. Tim istražuje širok raspon tih viđenja - i zagovara ozbiljniju pozornost vlade.

Kroz povijest, neobjašnjeni zračni fenomeni (UAP) su šokirali, preplašili i fascinirali promatrače neba. I u prošlom stoljeću, više od nekoliko njih prijavljeno je u vojnim kontekstima. U kasnom Drugom svjetskom ratu, američki zrakoplovci nazvali su ih "foo foghtersima": čudna narančasta leteća svjetla uz francusko-njemačku granicu. Tijekom Korejskog rata, neki vojnici tvrdili su da je plavo-zeleno svjetlo koje emitira "pulsirajuće zrake" učinilo da je cijela njihova jedinica obolila od onog što je, neke, podsjećalo na trovanje zračenjem.

Manje poznato: U posljednjih 75 godina, visoko rangirano američko vojno i obavještajno osoblje prijavilo je i UAP u blizini mjesta povezanih s nuklearnom energijom, oružjem i tehnologijom - od razvoja ranih atomskih bombi i mjesta za testiranje do aktivnih nuklearnih postrojenja.

26 ufos.w700.h700

"Svi nuklearni objekti - Los Alamos, Livermore, Sandia, rijeka Savannah - imali su dramatične incidente u kojima su se nepoznati brodovi pojavili nad objektima i nitko nije znao odakle su i što rade tamo", kaže istraživački novinar George Knapp, koji je istraživao UAP-nuklearnu vezu više od 30 godina. Knapp je prikupio dokumentaciju tako što je podnio zahtjeve Zakona o slobodi informiranja odjelima obrane i energetike.

"Čini se da postoji mnogo korelacija", kaže Lui Elizondo, koji je od 2007. do 2012. bio direktor prikrivenog tima istraživača UAP-a koji djeluju unutar Ministarstva obrane. Program je počeo sa 22 milijuna dolara 2007. iz proračuna Pentagona do iznosa od 600 milijuna dolara u 2012., izvijestio je New York Times. Elizondo sada pomaže u istraživanju Zvijezda.

NLO-nuklearna veza započela je u zoru atomskog doba.
Nuklearno susjedna viđenja protežu se desetljećima, kaže Robert Hastings, istraživač NLO-a i autor knjige NLO-i i nuklearne bombe: Izvanredni susreti na nuklearnim mjestima. Hastings kaže da je intervjuirao više od 160 veterana koji su svjedočili čudnim stvarima na nebu oko nuklearnih lokacija.

"Na radaru se prate predmeti koji izvode manevre brzinom kojom nijedan predmet na zemlji ne može izvoditi", kaže Hastings. - Imate vojno osoblje. Svjedoci tih incidenata često je visoko obučeno osoblje s najvišim sigurnosnim dopuštenjima. Posljednjih godina njihova su izvješća potkrijepljena sofisticiranom tehnologijom.

Krajem 1948. godine na „nebu“ u atomskim laboratorijima u Los Alamosu i Sandiji u Novom Meksiku zabilježene su „zelene vatrene kugle“, gdje je najprije razvijena i testirana atomska bomba. Deklarirani dokument FBI-a iz 1950. spominje "leteće tanjure" promjera gotovo 30 metara u blizini laboratorija u Los Alamosu. A Knapp je intervjuirao više od desetak radnika s atomskog testnog mjesta u pustinji Nevada, gdje su u Aziji desetljećima nakon Drugog svjetskog rata eksplodirale brojne A-bombe. Kaže da su mu rekli da je aktivnost NLO-a bila tako uobičajena tamo, da su pojedini zaposlenici bili zaduženi za praćenje aktivnosti.

cigara

Šezdesetih i sedamdesetih godina u Malmstromovoj zračnoj bazi u Montani, gdje se čuvaju interkontinentalne balističke rakete s nuklearnim naoružanjem, pojavila su se ponovljena viđenja NLO-a. Na jednom takvom navodnom viđenju 1967. godine, bivši kapetan Ratnog zrakoplovstva Robert Salas kaže da je nekoliko tih raketa postalo neispravno u isto vrijeme kada je osiguranje baze primijetilo da je vidjelo sjajni crveni predmet, promjera oko 10 metara, koji lebdi nad objektom. Salas, koji je zapovijedao ICBM-om kao službenikom za lansiranje, a kasnije radio u zrakoplovnoj industriji i Saveznoj upravi za zrakoplovstvo, izjavio je za CNN da su "projektili počeli ulaziti u ono što se naziva"ne-može uvjetom ", ili neupotrebljivi."Promatrači mogu samo nagađati o podrijetlu tih neobjašnjivih pojava. Međutim, ponovljena blizina osjetljivih obrambenih lokacija povezanih s najsnažnijim oružjem naše zemlje postavila je pitanje mogu li potjecati od neprijatelja - poznatih ili nepoznatih.

Incident u šumi Bentwaters-Rendlesham
Krajem prosinca 1980. godine kontrolori zračnog prometa naišli su na nešto zabrinjavajuće u blizini Bentwatersa Royal Air Forcea u Engleskoj. Koristi ga američko zrakoplovstvo kao europsko sjedište za vrijeme Hladnog rata, Bentwaters je smjestio tajnu zalihu nuklearnog oružja u 25 utvrđenih podzemnih bunkera.
"Podigli smo pogled na radarski opseg i vidjeli nešto ... ne kao nešto što sam ikad prije vidio", Ivan Barker, američki zrakoplovni kontrolor američkog zrakoplovstva koji je radio te noći, izjavio je za HISTORY.com.
Barker, glavni narednik koji je bio drugi zadužen u toj ustanovi, kaže da je u tom trenutku bio 18-godišnji veteran i znao je sve "o svakom zrakoplovu u SAD-u, NATO-u i sovjetskom bloku". I njegovo dvoje kolega te noći, vidjeli su nešto sa izvanrednom brzinom i manevarskim sposobnostima. Na radaru je za nekoliko sekundi prekrio 200 kilometara, rekao je: "Morao se kretati 5, 6, 7 ili 8 Macha - brže nego bilo što drugo osim moguće rakete."Kad je podigao pogled s radara kako bi ga pogledao izravno, plovilo se približilo, usporilo i zaustavilo se iznad vodenog tornja baze: - Kad helikopter koji lebdi, ipak proizvodi minimalne kretnje gore i dolje. Ovo je bilo mirno. Visina mu je bila oko 300-400 metara. Stvar je bila velika ... barem kao gradski blok ... u promjeru. "Barker kaže da je bio u obliku divovske košarkaške lopte, s otvorom oko središta, iz kojeg su svjetla izlazila van. - Bio sam šokiran ... u tome nije bilo ništa aerodinamično. "

Zaustavio se iznad vodotornja samo nekoliko sekundi, rekao je, prije nego što je preokrenuo smjer i ubrzao put kojim je došao: "Bilo je kao - zviždanje! - nestalo je. 

"Barker nije izvijestio svoje nadređene o tome. "Ne razumiješ što su zrakoplovstva učinila ljudima koji su izvijestili o NLO-ima", kaže on.
Barker-ova priča podudara se s pričom pukovnika Charlesa Halt-a, tadašnjeg zamjenika zapovjednika Bentwatersa. Halt je te noći vodio ophodnju kako bi istražio čudne šarene svjetiljke koje su se spuštale u obližnju šumu Rendlesham.
Halt je opisao Elizondu ono što je vidio iz šume: crveno svjetlo koje se kretalo vodoravno kroz drveće, "očito pod nekom vrstom inteligentne kontrole." Laserska zraka, rekao je, "sletio je 10-15 metara od nas. Bio sam doslovno u šoku. "Zatim je izvor svjetla nas brzo napustio, leteći prema sjeveru prema bazi, kaže Halt, koji je u to vrijeme snimio incident. "Na radiju smo čuli brbljanje da su se svjetla spustila u skladište oružja."Kasnije je njegov zapovjednik pustio snimak za generala, koji je odbacio potrebu za daljnjom istragom. Ne žele se uplitati, kaže Halt.

1534976225375

Viđenja u mornarici na Atlantiku i na Pacifiku
Posljednjih godina iz američke nuklearne mornarice pojavile su se neidentificirane zračne pojave.Piloti lovaca F-18 iz nuklearne pogonske skupine USS Theodora Roosevelta vidjeli su UAP-ove gotovo svakodnevno nekoliko mjeseci između ljeta 2014. i proljeća 2015., dok su izvršavali manevre za obuku duž istočne obale između Virginije i Floride, kazao je svjedok Elizondu."Gdje god smo bili, i oni su bili tamo", kaže Ryan Graves, aktivni pilot F-18 iz USS Roosevelta, koji je diplomirao zrakoplovnu tehniku.
Objekti su se pojavili u tri oblika, kaže Graves - neki su bili diskovi, drugi su izgledali kao kocka unutar kugle, dok su manji okrugli predmeti letjeli zajedno u formaciji. Svima su nedostajali vidljivi motori ili ispušni sustavi. Neki su nagnuti, usred leta, kao što se vidi na infracrvenom videozapisu koji je izdalo Ministarstvo obrane SAD-a 2017. Graves i još jedan pilot F-18, Danny Accoin, potvrđuju taj videozapis, zajedno s još jednom objavljenom snimkom od strane vlade , dok su ga u zraku pogodili njihovi kolege, Rooseveltovi piloti.
Jedan UAP, kaže Grave, gotovo je izazvao zastrašujući sudar opasno između dva zrakoplova. Izvješće o zrakoplovnoj sigurnosti letenja je podneseno, kaže on, ali nikada nije istraženo.
Graves kaže da su se neidentificirani objekti pojavili nakon što se Roosevelt rasporedio na svoju misiju u Perzijskom zaljevu.
"Teško je naći prozaično objašnjenje za borbenu skupinu prijevoznikazrakoplova koja je zasjenjena neidentificiranim zrakoplovima preko Atlantika, do područja operacija na Bliskom istoku", kaže Chris Mellon, bivši zamjenik pomoćnika američkog ministra obrane tijekom administracija Clintona i Georgea W. Busha, koji sada služi kao sastavni dio tima The Stars. "To je iznimno uvjerljiv slučaj za postojanje tehnologija za koju nismo mislili da je moguća.
"Leon Golub, viši astrofizičar s Centra za astrofiziku Harvarda i Smithsoniana, izjavio je za The New York Times da uistinu može biti nekoliko prozaičnih objašnjenja za "Rooseveltova viđenja". Oni uključuju "greške u kodu [radara] na sustavu za prikazivanje i viziru, atmosferske efekte i refleksije [i] neurološko preopterećenje zbog višestrukih manevara tijekom leta velikom brzinom."

Screen shot 2011 04 30 at 8.31.17 PM

Ipak, Rooseveltovi izvještaji podsjećaju na one koje su napravili piloti mornarice koji prolaze kroz vježbe na drugoj strani zemlje. U studenome 2004. piloti i radarski operateri iz flote USS Nimitza vidjeli su 40-metarski objekt oblika tik-tac bombona koji je letio točno iznad oceana 100 milja od obale Kalifornije u blizini San Diega. Kad su F-18 borbeni mlazni zrakoplovi prišli objektu, on je samo ubrzao, lako preskačući F-18.

Povećana pozornost za ovu temu
Dok su prijašnja izvješća bila ubojita u karijeri za vojno osoblje(ne doslovno, nego su ljudi izbacivani sa svojih položaja), u Pentagonu i na Capitol Hillu sve je veća otvorenost da se ta viđenja shvate ozbiljno kao potencijalne prijetnje. U travnju 2019., američka mornarica objavila je da ažurira svoje smjernice o tome kako bi piloti i osoblje trebali izvijestiti o neobjašnjenim zračnim fenomenima - olakšavajući vojnim pilotima prijavljivanje viđenja nadređenima bez da se suoče s profesionalnom stigmom i reakcijom.
A Kongres, počevši s bivšim većinskim senatorskim vođom Harryjem Reidom, više se zanimao za informiranje.
George Knapp kaže da je to sada više aktivnosti nego što je vidio za tri desetljeća. On, i mnogi drugi, misle da je zakašnjelo.
"U objektima u kojima smo najprije projektirali i izgradili nuklearno oružje ... na mjestima gdje smo prerađivali nuklearno gorivo ... u objektima gdje smo testirali oružje ... na bazama gdje smo rasporedili to oružje, na brodovima ... nuklearnim podmornicama ... Sva ta mjesta, svi ljudi koji tamo rade, vidjeli su te stvari “, kaže Knapp."Jesu li svi ludi?" Nastavio je. "Jer ako jesu, ne bi trebali niti slučajno rukovati sa nuklearnim oružjem."

Izvor

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno