Srijeda 24 Travanj 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Vrlo čudan i misteriozan nestanak i smrt mlade osobe u Poljskoj

27 Stu 2021
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ponekad se čudne misterije događaju oko najnormalnijih ljudi. Po svemu sudeći, 30-godišnji Mateusz Kawecki iz Hutkówa na jugoistoku Poljske bio je običan tip. Živio je u njemačkom Hannoveru gdje je imao normalan posao kao građevinski radnik, gdje nije imao problema, imao je zaručnicu u Poljskoj koja je bila trudna s njegovim djetetom, i uglavnom je bio zadovoljan, nenametljiv tip. 28. ožujka 2018. odlučio je uzeti malo slobodnog vremena kako bi se uputio u selo Lipia Góra, na sjeverozapadu Poljske, gdje je živjela njegova zaručnica, kako bi tamo prisustvovao rođenju vlastitog djeteta. Kada je u 11:30 napustio Hannover svojim automobilom, bio je raspoložen, veselio se što će vidjeti svoje dijete i svijetlu budućnost koju je vidio pred sobom. Međutim, on nikada nije stigao na svoje odredište, dogodila mu se nerješiva misterija puna izuzetno čudnih okolnosti!

poljskaautonesrtanak1
Sljedećeg jutra čekala ga je zaručnica, ali Kawecki, za kojeg se očekivalo da će doći oko 9 sati, nije se pojavio. Kasnije je dobila SMS poruku od Kaweckija u kojoj joj je rekao da kasni nekoliko sati zbog prometa, pa je još malo pričekala, ali kako je dan prolazio bez ikakvih znakova od njega, postajala je sve zabrinutija. Nekoliko puta je pokušala nazvati Kaweckijev telefon, ali nije bilo odgovora, a ni na njezine poruke nije bilo odgovora. Zatim je kontaktirala Kaweckijevu majku i sestru, ali one nisu ništa čule od njega i nisu uspjele dobiti njegov telefon. Kaweckijev otac, koji je također živio u Hannoveru, rekao im je da ga je nazvao u 10:30 ujutro na dan kada je trebao doći, te da mu je rekao da je loš promet(gužva) u području poljskog sela Szczecin na Njemačkoj granici, oko 200-ak kilometara od njegovog odredišta, što se poklopilo s porukom koju je dobila njegova zaručnica. Odlučili su pričekati i vidjeti hoće li se pojaviti, misleći da možda samo jako kasni, ali kako se nikako nije pojavljivao niti javljao na telefon, svi su postali jako uznemireni. Kako ga ni drugo jutro nije bilo, odlučili su sve prijaviti policiji. Tada im je rečeno da se ništa ne može učiniti jer Kawecki nije dugo nestao i da će se vjerojatno pojaviti.
Nakon još nekoliko dana postajalo je sve očitije da nešto nije u redu, a Kawecki se vodio kao nestala osoba. Poljske vlasti uspjele su utvrditi da je njegov mobitel bio uključen nekoliko dana nakon što ga je posljednji put koristio, ali nisu uspjele točno locirati sam telefon, a njemačke vlasti također nisu imale ništa više sreće. Začudo, pokazalo se da se telefon nikada nije povezao s poljskom telefonskom mrežom, što ga čini misterijom kako je mogao koristiti svoj telefon za razgovor s ocem i slanje tekstualnih poruka svojoj zaručnici. Iako na granici nije bilo osoblja, bile su postavljene CCTV kamere, ali kada su svi snimci provjereni, nije bilo dokaza da je Kawecki uopće prešao granicu. Kako se to događalo, Kaweckijeva je obitelj stekla dojam da vlasti ne rade dovoljno, te su krenuli u vlastitu istragu, prateći cijelu njegovu rutu, ispitujući potencijalne svjedoke, lijepeći posvuda plakate nestalih osoba, pa čak i moleći javnost za informacije preko lokalnih TV postaja, ali nije bilo nikakvih tragova ni Kaweckiju ni njegovom autu, niti ikakvih novih tragova. Gdje je otišao? Što mu se dogodilo? Nitko nije znao, a policija je samo slegnula ramenima, izjavila da je možda pobjegao da započne novi život, i to je za njih bio kraj. Međutim, pokazalo se da je slučaj daleko od završenog, te će se nastaviti sumornim obratom.

poljskaautonesrtanakambar
Dana 12. rujna 2018., Kaweckievu majku, koja je živjela na seoskom imanju u Hutkówu, posjetio je susjed koji je rekao da iz njezine štale na rubu njegovog posjeda dolazi neugodan smrad i da se sve više pogoršava još od tog kobnog srpnja mjeseca. Rekao joj je da misli da bi tamo mogla biti mrtva životinju i da će ući i provjeriti to umjesto nje. Ušao je u staju, ali umjesto mrtve životinje kako se očekivalo, susjed je na tavanu pronašao nešto odjeće u kojoj su se nalazili teško raspadnuti ostaci neke osobe. Odmah je obaviještena policija, koja je stigla na prilično jezivi prizor. Pronašli su obezglavljeni torzo muškarca, glava koja je ležala u blizini i činilo se da su joj izbijeni svi zubi, ali leš je previše propao da bi se odmah mogao identificirati. Odjeća je bila krvava, a neki zubi su se zalijepili za nju, naizgled namjerno. Nije bilo znakova borbe ili oružja koje bi se moglo upotrijebiti za izvođenje takvog pokolja. S krova staje visjele su dvije omče, a pronađen je i ruksak u kojem su se nalazili mobitel, novčanik, poljska boca s opušcima cigareta i kutija za sok od naranče. Njegovu automobilu nije bilo ni traga, a nedostajali su i ključevi.
Poljskoj policiji nije trebalo dugo da utvrdi da tijelo pripada nestalom Mateuszu Kaweckom, a kako se sadašnje kriminalističko istraživanje nastavilo, bilo je mnogo čudnih tragova. Potvrđeno je da je ruksak pripadao njemu, ali sadržaj je bio čudan jer je njegova obitelj inzistirala da nikada nije pio sok od naranče i mrzio ga je. Mobitel je također pokazao da ga je posljednji put koristio za poziv 30. ožujka, ali poziv je bio upućen njegovom ujaku, trajao je samo nekoliko sekundi, a se nikada nije uspostavio poziv, kao da se predomislio ili je birao pogrešan broj. Na mjestu događaja nije bilo DNK dokaza od bilo koga drugog niti otisaka prstiju osim Kaweckijevih na njegovim stvarima. Možda najčudnije od svega bila je činjenica da je obitelj često koristila staju tijekom ljeta, pa se činilo krajnje čudnim da ne bi primijetili smrad trulog leša na tavanu.

poljskaautonesrtanaknoga
Nevjerojatno, poljske vlasti su to smatrale samoubojstvom, bez ikakvih mogučnosti otvaranja istrage zbog sumnji na nasilnu smrt. Tvrdili su da se objesio, nakon čega mu je glava iskočila kada se tijelo raspalo, što je njegova obitelj odlučno poricala da bi ikada učinio, pogotovo zato što mu se u tim trenucima rađalo dijete. To je Kaweckijevu obitelj navelo da tvrde da je netko ometao istragu, pogotovo kada je kasnije u sijenu pronađena cipela s odsječenom nogom, što pokazuje da policija nije ni izvršila dubinsku pretragu prostora. U međuvremenu su njemačke vlasti također radile na tom slučaju, a to je postalo još čudnije. Utvrđeno je da poziv upućen ocu nije upućen iz sela Szczecin, već iz Njemačke, što znači da je lagao gdje se nalazi i kamo ide. Njemačka policija će pronaći dokaze da Kawecki zapravo nikada nije krenuo prema kući svoje zaručnice, već je 24 sata nakon poziva svom ocu vlakom otišao do njemačkog pograničnog grada Frankfurta na Odri, a zatim se uputio prema Poljskom gradu Slubice koji se nalazi odmah preko rijeke, gdje se na sigurnosnim snimkama vidi kako se s neidentificiranom osobom prijavio u hotel. Zatim je sutradan sam vlakom krenuo prema Varšavi, odakle je autobusom otišao do grada Zamośća, oko 20-ak kilometara od svog rodnog grada gdje je pronađeno njegovo tijelo. U zraku ostaju veliki upitnici kako se njegovo tijelo našlo kod njegove rodne kuće u štali i što se dogodilo sa njegovim automobilom?
Što se sve ovdje događalo? Kako je završio u toj štali mrtav, daleko od mjesta gdje je trebao biti i gdje mu je bio auto? Zašto je svima lagao što radi i kamo ide? Je li ubijen, je li se ubio i što znači ta močvara zagonetnih tragova? Zašto je istraga bila tako zbrkana? Odgovori su nam i dalje nedokučivi, a ovo je jedna od čudnijih tajanstvenih smrti.
Možda je povezana sa kakvim tajnim kultom ili nečim sličnim, zasada odgovora ni službenih ni neslužbenih nema!

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno