Petak 23 Veljača 2024

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Jesu li potomci biblijskog patrijarha Henoka u Americi sakrili metalnu knjižnicu iz koje možemo saznati pravu povijest našeg planeta?

24 Tra 2022
(Reading time: 4 - 7 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

               Jesu li potomci biblijskog patrijarha Henoka u Americi sakrili metalnu knjižnicu

                              iz koje možemo saznati pravu povijest našeg planeta?

Mormoni su deklarirani potomci Jaredita. A Jared je bio otac biblijskog patrijarha Henoka, koji je živio prije Noinog potopa. Ako se sjećate, Enoch je napisao neke knjige koje su mu diktirali vanzemaljci i predali njegovim sinovima da ih čuvaju za buduće generacije.

Knjige Mormona Etera i Levija detaljno opisuju 344-dnevno putovanje Jaredica u posudama bez stakla. Za ove Jaredijce se kaže da su stigli u Ameriku. Jaredijci su prešli ocean u osam brodova. Ali od čega su bile napravljene te posude? Učimo iz Mormonovih knjiga:

carti metalice

* “Ja, Nefi, nisam obradio drvo prema učenju ljudi, niti sam sagradio brod kao ljudi; ali sam ga sagradio po nauci Gospodnjem; stoga to nije objavljeno u narodu." (1. Nefi, 18:2)

Brodovi napravljeni bez korištenja ljudskih metoda mogli su se graditi samo izvanzemaljskim metodama. To je vjerojatno uključivalo korištenje novih materijala, spojeva, legura i alata koje ljudi u to vrijeme nisu poznavali. Osim toga, brodovi su bili potpuno hermetički zatvoreni i apsolutno imuni na oluje.

Pogledajmo koje su druge vanzemaljske tehnologije opisane u mormonskim knjigama:

“I dogodilo se da se moj otac ujutro probudio, otišao do vrata šatora i na svoje veliko zaprepaštenje ugledao na zemlji okruglu loptu čudnog oblika; a bio je izrađen od fine mjedi. A unutar lopte bile su dvije kazaljke. Jedna je pokazaivala u smjeru u kojem smo trebali ići u divljinu (...) I stvarno smo slijedili upute koje nam je dala lopta, što nas je dovelo do plodnijih dijelova divljine.” (1. Nefi 16:10)

Ova čudna lopta nije samo kompas - možete je vidjeti u isječku ispod:

„I dogodi se da mu glas Gospodnji reče: Podigni loptu i pogledaj što je napisano. I dogodi se, kad je moj otac pogledao što je bilo zapisano u knjizi, uplašio se i silno zadrhtao. (1. Nefi 16:26)

Leteća lopta, priča i stvara slike. Svi ti misteriozni objekti - kompas, lopta koja govori s integriranim holografskim funkcijama - pomogli su Jaredicima u njihovim putovanjima preko oceana.

Dakle... Čini se da su vanzemaljci odveli patrijarha Henoka na svemirski brod, dajući mu još učenja. Neka od tih učenja ispisana su na metalnim pločama, a Jarediti, odnosno potomci Jareda (Enokovog oca), te ploče nose u Ameriku, stigavši ​​tamo uz pomoć izvanzemaljskih brodova.

Joseph Smith, utemeljitelj mormona, tvrdio je da ga je 1823. anđeo doveo do nekoliko zlatnih ploča na kojima je ispisana judeo-kršćanska povijest drevne američke civilizacije. Godine 1830. Smith je objavio, kako je nazvao, engleski prijevod ovih ploča pod nazivom Mormonova knjiga. Ova knjiga nam govori da je na sigurnom mjestu skrivena "metalna knjižnica" koja će se pojaviti usred bijela dana kada se kaže da su "čuda gotova".

Zanimljivo je da je 1973. poznati pisac Erich von Daniken (poznat po svojim spisima o vanzemaljcima) tvrdio da je ušao u gigantski podzemni tunelski sustav u Ekvadoru, u kojem se nalazila biblioteka knjiga. metal! (Pročitajte više u ovom članku: Nevjerojatna "Knjižnica metala" u podzemnim tunelima Ekvadora! Tu leži tajna čovječanstva! ) Je li to ista metal knjižnica u Ekvadoru o kojoj je govorio osnivač Mormona?

 

                                       Nevjerojatna "metalna knjižnica" u podzemnim tunelima Ekvadora!

                                                     U tome je tajna čovječanstva!

Godine 1973., poznati pisac Erich von Daniken (poznat po svojim spisima o vanzemaljcima) tvrdio je da je ušao u gigantski podzemni tunelski sustav u Ekvadoru, koji je sadržavao knjižnicu metalnih knjiga! Izuzetno hrabra izjava. No, pogledajmo najprije cijelu priču.

Janos "Juan" Moricz, argentinsko-mađarski aristokratski biznismen, tvrdio je da je otkrio niz podzemnih tunela u Ekvadoru, u kojima se nalazi takozvana metalna knjižnica, nakon što je dobio odobrenje ekvadorskog predsjednika. Godine 1972. Moricz je upoznao Danikena, potonjem su prikazani tuneli, a ne metalna biblioteka. Von Daniken prepričava ovo iskustvo u svojoj sljedećoj knjizi"Zlato bogova": "Prolazi tunela tvore savršene kutove: ponekad uske, ponekad široke. Njegovi zidovi izgledaju uglađeno. Moricz mi je rekao da se takvi tuneli protežu stotinama milja ispod Ekvadora i Perua (...) Za mene je to bila najnevjerojatnija priča stoljeća; mogao je biti SF, da ih nisam vidio svojim očima. To nije san ili fantazija, već stvarnost. Ispod američkog kontinenta nalazi se gigantski sustav tunela... kada i tko ih je napravio, ne zna se. Nalaze se u dubinama zemlje i dugački su tisućama kilometara."

Tada jedno od najvažnijih potencijalnih otkrića na svijetu dobiva neočekivani obrat. njemački časopisi "Der Spiegel" i "Stern"Intervjuirao sam Moricza 1973.: on ne poriče tunele, ali poriče da je ikad bio tamo s Danikenom! To se negativno odrazilo na van Danikenovu karijeru. Ali oni koji vjeruju da je potonji ništa drugo do lažov i šarlatan zaboravljaju jednu jednostavnu stvar: van Daniken je taj koji je priču o tunelima obznanio svijetu, a Moricz nikada nije poricao da oni ne postoje. Osim toga, da je Daniken htio lagati, ne bi javno objavio svoj izvor (Moricz), kako bi potonjeg mogli intervjuirati novinari. Moricz je vjerojatno imao dobar razlog za poricanje da je van Daniken bio u tunelima Ekvadora.

Evo isječka iz Moriczova intervjua prestižnom njemačkom časopisu "Der Spiegel" 19. ožujka 1973.:
Der Spiegel: Kako ste otkrili metal biblioteku?
Moricz: Netko me tamo odveo.
Der Spiegel : Tko je bio vaš vodič?
Moricz: Ne mogu vam to reći.

U intervjuu, Moricz kaže da je knjižnicu čuvalo pleme domorodaca. Godine 1976. organizirana je međunarodna ekspedicija na područje koje je naznačio Moricz, ali nije pronađena metalna knjižara. Moricz je umro 1991. pa je tajnu ponio sa sobom u grob. Ali priča tu ne prestaje. postaje još zanimljivije.

Jedan od organizatora ekspedicije u Ekvador 1976., Stan Hall, u intervjuu za "Der Spiegel" pronašao je domaćeg svjedoka po imenu Petronio Jaramillo, Moriczovog "tajnog vodiča". Jaramillo je rekao Hallu da je ušao u metalnu knjižaru 1946., kada je imao 17 godina. Bila je ogromna, a police su bile pune knjiga s geometrijskim dizajnom i ispisanim natpisima. Postojala je i druga knjižara, koja je sadržavala male, teške, prozirne "kristalne tablete". U knjižnici su bili i ljudski i zoomorfni kipovi, a negdje u središtu bio je sarkofag od prozirnog materijala, u kojem je bio kostur divovskog čovjeka! Pravo blago!

Jaramillo nije mogao iznijeti dokaze u svojim izjavama, ali je dodao da su te metalne knjige bile izuzetno teške... nekoliko je uspio skinuti s polica, ali ih nije uspio vratiti.

Hall i Jaramillo odlučuju sredinom 1990-ih pokrenuti još jednu međunarodnu ekspediciju kako bi ponovno otkrili ovu fantastičnu knjižnicu. Ekspedicija iz 1995. odgođena je zbog bombardiranja ekvadorske vojne baze od strane peruanskih zrakoplova. Godine 1997., kada je trebao početi, ponovno je odgođen, jer se politički režim u Ekvadoru promijenio na gore. 1998. godine Jaramillo je ubijen. Je li to zato što je znao previše? Netko ne želi da otkrijemo pravu povijest čovječanstva...

 

izvor
https://www.lovendal.ro/wp52/urmasii-patriarhului-biblic-enoh-au-ascuns-in-america-o-biblioteca-metalica-din-care-putem-afla-istoria-adevarata-a-planetei-noastre/

https://www.lovendal.ro/wp52/incredibila-biblioteca-de-metal-din-tunelurile-subterane-din-ecuador-acolo-se-afla-ascuns-secretul-omenirii/

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno