Četvrtak 30 Lipanj 2022

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

"Vođe Atlantide": U dubinama Zemlje postoje fragmenti drugog planeta - čime to prijeti čovječanstvu i kamo su nestali njegovi stanovnici

31 Svi 2022
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

"Vođe Atlantide": U dubinama Zemlje postoje fragmenti drugog planeta - čime to prijeti čovječanstvu i kamo su nestali njegovi stanovnici

Ponekad se čini: sve što su pisci znanstvene fantastike ikada smislili može se pokazati kao stvarnost. Zamislite samo: otkrivajući uzroke tajanstvene magnetske anomalije koju su znanstvenici nedavno otkrili iznad južnog Atlantika, geolozi su neočekivano potvrdili staru hipotezu o sudaru Zemlje s lutajućim planetom, koji je dobio nadimak Thea.

Ova hipoteza postala je temelj teorije o podrijetlu Mjeseca, koji se navodno "skupio" iz fragmenata Zemlje i Tee, bačenih u svemir kao rezultat sudara. Ako se sjećate, upravo je u starom holivudskom filmu "Vođe Atlantide" izigrana teorija da su vanzemaljci na ogromnom planetoidnom brodu uronili u dubine zemaljskog oceana i osnovali svoju civilizaciju u dubinama šuplje Zemlje. Dakle, možda su upravo pronađeni ostaci njihovog planetoida?

Šupljine ili fragmenti planeta?
O činjenici da u dubinama Zemlje mogu biti fragmenti vanzemaljskog planeta, počeli su govoriti još 1970-ih. U to su vrijeme znanstvenike koji su proučavali Zemljin plašt i jezgru pomoću seizmografije proganjale dvije neobične formacije. Bili su na dubini od dvije tisuće kilometara, oba su bila veličine dobrog kontinenta, a debljina, ili, ako hoćete, visina, svakoga je bila gotovo jednaka Everestu i varirala je od osam do 11 kilometara.

Te su se formacije nalazile između Zemljinog omotača i njezine jezgre, a jedna od njih gotovo se poklopila s obrisima anomalne magnetske zone nad južnim Atlantikom – područjem u kojem je Zemljino magnetsko polje nedavno uvelike oslabljeno. A drugi je u Tihom oceanu.

Ogromne kamene strukture oštro se razlikuju od okolne strukture našeg planeta. Možda se zbog njih događaju pomaci kontinenata na Zemlji i vulkanska aktivnost planeta povremeno se povećava. Međutim, to je samo pretpostavka, jer je proučavanje dubina Zemlje mnogo teže od proučavanja svemira, o čemu znamo puno više.

Geolozi su zasad sigurni da se seizmički valovi koji prolaze kroz nejasne formacije usporavaju. Istodobno, nije jasno je li to zbog veće gustoće Theijinih "krhotina" ili, obrnuto, unutar Zemlje mogu postojati mjehurići i šupljine.

I prije pandemije, diplomirana studentica Maria Tsekhmistrenko sa Sveučilišta u Oxfordu koristila je seizmografiju za proučavanje strukture formacije koja se nalazila ispod Afrike, a znanstvenoj zajednici predstavila je detaljan 3D model. Pokazalo se da je struktura slična razgranatom stablu, čije se grane protežu do površine Zemlje. Unatoč detaljnom kartiranju, znanstvenici još nisu uspjeli odrediti gustoću i podrijetlo formacija.

Atlanta, javi se!
Geolozi zasad imaju samo jednu teoriju o nastanku "kontinenata". Kaže da su to još uvijek ostaci drevnog lutajućeg planeta Thei, koji se sudario sa Zemljom prije oko 4,5 milijardi godina. Vjeruje se da je ovaj planet bio veličine Marsa, ali je imao vrlo veliku gustoću. Kao rezultat sudara, fragmenti Theie doslovce bi mogli zaglaviti u materiji Zemlje, a zatim su se zbog svoje velike gustoće i ogromne mase otopili i doslovno uronili u jezgru našeg planeta.

420

Upravo u trenutku sudara Zemlje i Theije u svemir su bačeni fragmenti oba planeta koji bi mogli formirati Mjesec. Istina, sve to uopće ne objašnjava iznenađujuće savršen geometrijski oblik Zemljinog satelita i njegovu ispravnu orbitu.

Druga verzija ima više veze sa znanstvenom fantastikom nego znanošću. Ona sugerira da planet Thea nije lutao sam od sebe, već bi mogao biti planet - svemirski brod hipotetskih Atlantiđana, a do sudara planeta došlo je zbog netočnih proračuna. Neki stanovnici Thee mogli bi preživjeti na svemirskim brodovima, a zatim, na primjer, naseliti Zemlju. Ili postati najprirodniji "vođe Atlantide" - vanzemaljci koji su se još neko vrijeme pojavljivali na površini Zemlje i prenosili znanje zemljanima, a zatim ili izumrli, ili, zajedno s ostacima svog planeta, zauvijek uronili u dubine Zemlje. Možda je NLO, počevši od dna oceana, njihov svemirski brod?

Zanimljivo je da nitko od znanstvenika ne razmatra hipotezu da bi ova Zemlja mogla biti lutajući planet, na koji su naši preci doletjeli, primjerice, s Altaira. Za neke narode Sjevera, ova zvijezda iz zviježđa Orao naziva se pravom domovinom ljudi.

Odnosno, svi smo mi gosti s neba. Možda je Zemlja jednostavno zauzela mjesto drevne Thee, apsorbirajući je. A drevni stanovnici Thee i dalje se skrivaju u dubinama zemljine kore, daleko od agresorskih ljudi. To bi u potpunosti objasnilo pojavu tako velikog satelita u blizini Zemlje kao što je Mjesec. Uostalom, Theia je bila mnogo gušća i teža od Zemlje, što znači da je njezina gravitacija trebala biti dovoljna da Mjesec zadrži blizu sebe.

Unutar Zemlje - Plutonij?
Postoji i treća teorija o pojavi formacija, u koju vjeruju najtvrdoglaviji ljudi - to je teorija šuplje Zemlje. Ogromni "kontinenti" zapravo mogu biti šupljine u kojima može postojati neka vrsta života, vrlo različita od života na površini. O mogućnosti šupljina unutar Zemlje raspravljalo se još krajem 19. i početkom 20. stoljeća. Sjetite se ideja Julesa Vernea s njegovom knjigom Putovanje u središte Zemlje ili ideja ruskog geologa akademika Vladimira Obručeva s njegovom fantastičnom knjigom Plutonia.

422

Možda nisu uzalud neki ufolozi sigurni da negdje na Zemlji postoji ulaz u Plutonij? Gdje je on? U planinama? Na dnu oceana? U Marijanskom rovu? Vrlo dobro može biti. Ali neki su sigurni: ulaz u Plutoniju nalazi se daleko u ledu - na Arktiku ili Antarktiku. To neizravno potvrđuju i istraživači koji priznaju da još uvijek postoji mnogo pitanja o obliku planeta Zemlje. Ne znamo sve o našoj planeti.

U opasnosti smo
Ali ovo je za sada samo nagađanje. A stvarnost je sljedeća: otkrivene formacije mogu nositi ozbiljnu opasnost za planet. Prvo, oni utječu na Zemljino magnetsko polje. A magnetsko polje planeta je taj spasonosni "kišobran" koji cijelo čovječanstvo zatvara od kozmičkog zračenja.

423

Drugo, "kontinenti" Theje sasvim jasno utječu na vulkanizam Zemlje, uzrokujući zagrijavanje plašta. Oni su odgovorni za povećanu vulkansku aktivnost u Pacifičkom požarnom pojasu. Ovaj pojas uključuje i američke Havaje i rusku Kamčatku. Kad seThea u dubinama Zemlje malo se pomakne, cijelo će čovječanstvo imati poteškoća - vulkani Zemlje bacit će milijune tona pepela u atmosferu, a divovski tsunamiji isprati će obalne gradove. Poznato je da su vulkani Havajskog otočja već bili krivi za supererupcije, koje su gotovo dovele do uništenja cijelog života na Zemlji.

Postoji još jedan zanimljiv trenutak - pod utjecajem Mjeseca ne nastaju samo oceanske plime, već se i sama površina Zemlje diže. Na nekim mjestima njegove fluktuacije dosežu četrdeset centimetara. A tamo gdje su fragmenti Thee blizu površine, takve su "kamene plime" prilično jake. Znanstvenici vjeruju da to izaziva snažne potrese na planeti. Općenito, stvarno je bolje ne ljutiti "vođe Atlantide", inače će čovječanstvo poći loše.

izvor
https://evmenov37.ru/vozhdi-atlantidy-v-glubine-zemli-nahodjatsja-oblomki-drugoj-planety-chem-jeto-grozit-chelovechestvu-i-kuda-delis-ejo-obitateli.html

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno