Petak 24 Ožujak 2023

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Nešto je vrlo 'čudno' na površini asteroida Eros

28 Sij 2023
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nešto je vrlo 'čudno' na površini asteroida Eros

Svemirska sonda NEAR poslala je zbunjujuću sliku na kojoj se vidi svijetla struktura duga 45 metara.

 289

                                                                                          Anomalija na asteroidu Eros.

Eros je drugi asteroid najbliži Zemlji nakon Ganimeda. Njemački astronom Carl Gustav Witt otkrio ga je 1898., iako je njegova ozloglašenost znatno porasla u zoru novog milenija kada je svemirska sonda NEAR poslala zagonetne slike onoga što se činilo da su strukture na njegovoj površini, u blizini kratera Shoemaker, 7 . 6 km u promjeru.

Izgrađen i njime upravlja Laboratorij za primijenjenu fiziku Johns Hopkins u Laurelu, Maryland, NEAR je bila prva svemirska letjelica lansirana u sklopu NASA-inog programa Discovery, koji se sastoji od manjih, jeftinih planetarnih misija.

Između svibnja i kolovoza 2000. letjelica se vrtjela oko asteroida Eros na visini od oko 50 kilometara u takozvanoj "niskoj orbiti". Dana 1. svibnja ova neobična slika vratila se na Zemlju i u ciklusima preplavljuje društvene mreže.

Kao što vidite, na površini asteroida postoji čudna anomalija u obliku "strukture" ili, prema drugim izvorima, "teškog stroja", čije su dimenzije, prema izračunima JPL-a, oko 45 metara.

Web stranica tvrtke glasi: "Ova konkretna slika, snimljena s orbitalne visine od 53 kilometra, prikazuje scenu široku otprilike 1,8 kilometara. Krajolik je prošaran brojnim kraterima i stijenama promjera do 8 metara. Veliki pravokutni kamen u gornjem desnom kutu širok je 45 metara.”

Pravokutni kamen? Briljantno?

290

                                                                                                 Detalj anomalije.

Za ljubitelje zavjera, NASA laže, baš kao što laže o anomalnim strukturama na Marsu ili gradovima na tamnoj strani Mjeseca. Za one koji stvarnost vide iz druge perspektive, to bi mogla biti vanzemaljska svemirska sonda ili čak vanzemaljska infrastruktura.

Ono što upada u oči nije toliko njegov pravolinijski izgled, već činjenica da je njegov albedo veći od albeda svega ostalog u tom području, jedino je što svijetli gotovo dva kilometra unaokolo.

Mnogi se pitaju je li NASA slučajno izabrala Eros kao prvi asteroid na koji smo sletjeli. Čudna slučajnost.

Doista, nakon godinu dana provedenih u orbiti oko asteroida, sonda je sletjela na njegovu površinu u veljači 2001. godine. To je znanstvenicima omogućilo da identificiraju 7000 stijena promjera većeg od 15 metara, od kojih je većina nastala udarom drugog tijela koje je formiralo krater nazvan Shoemaker.

Svemirska letjelica Near fotografirala je asteroid Eros sve dok se kamera nije pokvarila uslijed udara malog asteroida u obliku krumpira u površinu. Hoćemo li ikada saznati koja je anomalija ovog asteroida?

izvor
https://evmenov37.ru

 

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno