Subota 4 Prosinac 2021

Pretraga

Misterije - Neobjašnjivo

Britanski roswell

08 Kol 2011
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

     NLO1

  Američki pukovnik progovorio o "Britanskom Roswellu"
ed Conrad, pukovnik američkih zračnih snaga je 1980. bio zapovjednik u bazama Woodbridge i Bentwaters. Nakon što je dvije večeri za redom primijetio čudna svijetla na nebu i pronašao neobične tragove na drveću koji su izgledali kao tragovi od slijetanja zrakoplova, sakupio je mali tim vojnika koje je poslao u šumu da istraže ove pojave
Prije više od trideset godina, u Rendleshamskoj šumi u Velikoj Britaniji navodno se dogodio incident koji je poznat i pod nazivom Britanski Roswell. Sada je progovorio jedan od sudionika ovog incidenta, vojni zapovjednik koji je vodio istragu o ovom incidentu, tvrdeći da je moguće da je cijeli događaj bilo podvala, prenosi Daily Mail.
Ted Conrad, pukovnik američkih zračnih snaga je 1980. bio zapovjednik u bazama Woodbridge i Bentwaters. Nakon što je dvije večeri za redom primijetio čudna svijetla na nebu i pronašao neobične tragove na drveću koji su izgledali kao tragovi od slijetanja zrakoplova, sakupio je mali tim vojnika koje je poslao u šumu da istraže ove pojave.
Grupa vojnika opremljenih sa kamerama i opremom za noćno promatranje istražila je okolno područje ali nisu pronašli ništa neobično pa su se vratili u bazu. No Conradov zamjenik poručnik Charles Halt zadržao se u šumi, kominicirajući sa bazom preko radija. On je preko radija javio da je primijetio neobična svjetla na tlu u šumi i na nebu iznad šume. Nedugo nakon toga napisao je izvještaj za Ministarstvo obrane u kojem je naveo kaka on smatra da su neobična svjetla zapravo izvanzemaljskoga podrijetla, a optužio je i sigurnosne službe Velike Britanije i SAD-a da pokušavaju cijeli ovaj slučaj zataškati.
Pukovnik Ted Conrad godinama je šutio o ovom slučaju, sve do sada. Nedavno je izjavio da je nekoliko osoba pokušalo poduprijeti Haltovu priču, no nitko to nije napravio i da nije bilo nikakvih dokaza koji bi potkrijepili Haltove tvrdnje pa smatra da je cijeli incident laž. Conrad je demantirao i priče drugog sudionika incidenta, vodnika Jima Pennistona, koji je tvrdio da je u šumi prve večeri vidio prizemljeni NLO i čak ga dotaknuo, no Conrad tvrdi da je nakon razgovora Penniston rekao da je vidio svjetla u daljini, ali da nije dotaknuo prizemljeni NLO.
Još jedna osoba dovela je u pitanje istinitost ovog događaja, Kevin Conde bivši američki policajac koji je radio u RAF-ovoj bazi Woodbridge, izjavio je za BBC da je u isto vrijeme kad se navodno dogodio incident u Rendleshamskoj šumi, istu takvu podvalu podmetnuo svom kolegi i da je moguće da je to to ono što su Halt i Penninston vidjeli.

 

Preuzeto sa

www.nacional.hr

 

jedna, osoba, dovela, je u pitanje, istinitost ovog događaja

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno