Petak 8 Prosinac 2023

Pretraga

Show must go on ...

16 Svi 2019
(Reading time: 4 - 8 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Nagomilavanje viđenja NLO-a od strane vojnih pilota postavlja mnoga zanimljiva pitanja.
Posljednjih nekoliko godina, američka vojska je primijetila povećanje onoga što naziva "neobjašnjivim zračnim fenomenima". Ostali ih možda poznaju po njihovom uobičajenijem nazivu - neidentificiranim letećim objektima - i svi bismo trebali težiti razotkrivanju fenomena, jer on je očito sveprisutan, po cijelome svijetu. Sad je očito i Američkoj mornarici prekipjelo te ju navelo da ta izvješća shvati ozbiljnije.
Ponekad su, prema Washington Postu, dobro obučeni vojni piloti "tvrdili da promatraju male sferne objekte koji lete u formaciji. Drugi kažu da su vidjeli bijela vozila oblika Tic Tac bombona. Osim bespilotnih letjelica koje lete pretežito na struju, sve se ostale letjelite i njihovi motori oslanjaju na sagorijevanje goriva kako bi proizveli energiju, ali ove prijavljene u viđenjima nisu imale nikakve usisnike za ulaz zraka i nemaju nikakvih ispušnih plinova. Time se postiglo to da nemaju gotovo nikakav radarski odraz te se samim time uočavaju isključivo fizičkim pogledom ili pilota ili navigatora. No one također u manevarskim sposobnostima, brzini leta, visini leta te mnogim drugim tipičnim karakteristikama daleko nadmašuju sve letjelice za koje znamo da ih je izradila ljudska ruka. Kao da posjeduju neku istinski radikalnu tehnologiju za letenje, jednostavno nama trenutno neobjašnjivu znanstvenim metodama.
U međuvremenu, Avi Loeb, predsjednik odjela za astronomiju sveučilišta u Harvardu, nedavno je sugerirao da bi prolazni objekt u svemiru, nazvan Oumuamua, mogao biti neka vrsta svjetlosnog znaka od napredne vanzemaljske civilizacije, o čemu svjedoče njegovi očito čudni pokreti i putanja letenja.

Prije nego što pomislite: Ne, ne mislim da su "Mali zeleni ljudi" došli sa takvom kamenom kramom u naš sunčev sustav. Možda da se zapitate o vjerojatnosti, čak i ako je prilično mala, da nas tuđinci posjećuju. Ili barem možda možete pomisliti da bismo trebali ukloniti stigmu, koja je bila jaka u javnosti i u vojsci, protiv izvještavanja i razgovora o viđenjima NLO-a. Čak i ako je riječ o nevjerojatnom slučaju da je to stvarno samo komad kamena u nebuloznoj putanji, nije li ipak taj "kamen" trebao poslužiti kao neka vrsta budilice? Što ako jednom stvarno dođe nešto što neće biti kamen?


Možda se također pitate koji ne-vanzemaljski fenomen može biti uzrok tih čudnih opažanja. Zar ne bi bilo zanimljivo, primjerice, da neka strana snaga prati naše vojne misije s novim tajnim oružjem? Ili da li je moguće da naši najuvježbaniji vojni piloti, znači svih zemalja izvješčuju o nečemu čega na nebu nema, zašto bi davali tako nepouzdane prijave i onda još dokumentirali to sve u izvješčima leta?
No, prvo se malo odmaknimo i budimo trenutkom skeptici da vidimo zašto je vjerojatnost stvarnih vanzemaljskih posjeta više nego minimalna.
Postoji dobro poznata dilema u znanosti poznata kao Fermijev paradoks, i pita se zašto do danas nismo vidjeli čvrste dokaze posjeta ili komunikacije sa vanzemaljcima(možda ih ne želimo vidjeti, a oni su posvuda oko nas)? Naposljetku, znanstvenici identificiraju sve potencijalne planete koji podržavaju život barem po našem shvačanju života, a broj takvih planeta u našoj galaksiji je vjerojatno vrlo velik. Čak i ako je šansa inteligentnog života na bilo kojem planetu mala, moguće je zamisliti da su barem neka od tih mjesta razvila tehnološki sofisticirane civilizacije, barem sposobne za slanje poruka nama.


Vanzemaljska civilizacija ne mora slati svoje ljude ili što god da jesu. Mogli bi izgraditi nekoliko samoreplicirajućih von Neumannovih sondi, kako se zovu, noseći umjetnu inteligenciju upogonjenu solarnom ili nuklearnom energijom. U nekom trenutku biste očekivali da takva sonda sleti ispered neke naše obale i da nam pošalje poruku. A tko kaže da se negdje u dalekoj prošlosti to nije dogodilo, samo što vjerojatno nije bilo nikog tko bi išta znao o tome!
Možemo raspravljati o stvarnim brojevima, ali samo na temelju čiste teorije, šanse za ostvarivanje kontakta neke vrste sa vanzemaljcima, po teoriji brojeva i nije tako mala. Dakle, na stranu "da", u ime ideje da se nešto zaista čudno događa ovdje, imamo i pilotske izjave i čistu teoriju, bezbrojna viđenja i svjedočenja, ali po mom skromnom mišljenju, to nije dovoljno da vjerujemo 100% u izvanzemaljske posjete, ali vjerojatnost da sve to tako stvarno jest je puno veća nego što si možete zamisliti, čak i ako ste ultra skeptik.


Također imajte na umu povijest Novog svijeta prije europskog dolaska na Američki kontinent i osvajanja. Bilo je legendi o posjetiteljima sa zvijezda, koji su se pojavljivali posvuda po drevnom svijetu, od Antike do Vikinga i njihovih istraživanja , ali se jednog dana taj "izvanzemaljski kontakt" pokazao vrlo stvarnim - kroz Columba, Cortés-a i drugih. Dugo vremena zaboraviti na neku drugu civilizaciju, a onda je iznenada susresti, uobičajena je tema u ljudskoj povijesti. Možda se to nije dogodilo posljednji put, ubiti siguran sam u to!

Naravno, slučaj protiv vanzemaljskih posjeta ostaje snažan, barem u meni, jer tražim neoboriv dokaz, da malo sam možda i razmažen, ali nakon preko 20 godina što pratim sve ovo, a ufologija ko takva postoji i duže od 100-ak godina, da baš niti jedan jedini komad metala do sada nismo pronašli mi ne uljeva sigurnost u tvrdnju da "oni" stvarno postoje. Daleko od toga da tvrdim da ne postoje, a ne, jaaaaako daleko od toga. Ne znam kako da objasnim dileme, ima ih mnogo. Da li je moguće da oni žive među nama i izgledaju kao mi? Da li su možda zbog napredne tehnologije također među nama, ali sakriveni na način da ih mi ne možemo detektirati, da li su viđenja NLO-a samo nacistički tanjuri koji postoje od konca II svijetskog rata i stvarno, ma koliko to nevjerojatno zvučalo kontroliraju svijet na neki perverzni način. Da li vanzemaljci čekaju neki krucijalni trenutak da se pokažu ili čak da li je moguće da ih postoji nekoliko vrsta koje se nadmeću za našu naklonost?

Ipak, kad propustite sve argumente kroz vaš um, nije li moguće izaći s procjenom mogučnosti barem jedan-u-tisuću da su izvanzemaljske posjete stvarne? Čak bi i tako mala šansa bila vrijedna mnogo više rasprave. I mogu li očekivati u komentarima barem jednog hrabrog koji daje šansu jedan-na-stotinu da su tu i da postoje?

Bez obzira na to kako procjenjujete vjerojatnost, još uvijek možete imati koristi od dubljeg razmišljanja o tajnama svemira i našem mjestu u njemu. Možda, vjerojatno zemlja ima život jer je došao iz drugih solarnih sustava, zasijanih izvanzemaljskim sondama, i doista to bi i mi vrlo vjerojatno učinili, ako već i nismo, sigurno se intenzivno razmišlja o tome.Teraformacija Marsa je prvi od koraka u tome smijeru. Ako završite sa 100 uspješno "zasađenih" solarnih sustava po svakoj vrlo naprednoj civilizaciji, pa čak i na milion pokušaja, rezultirajući izgledi ukazuju na to da smo doista rezultat sjemena neke druge izuzetno napredne civilizacije.
To je dijelom i razlog zašto je meni kao neovisnom promatraču najvjerojatnije rješenje Fermijevog paradoksa ovo: vanzemaljci su doista stigli, kroz panspermiju - a mi smo oni. Tu smo otklonili svaku sumnju postojanja vanzemaljaca, jer smo i sami oni!

Sada na kraju ovog članka i dalje nisam uvjeren, ma koliko proučavao tematiku, a vjerujte da sam jaaaaako duboko u njoj da mogu staviti ruku u vatru i reči da postoje i da smo mi samo jedna od bezbrojnih njihovih kreacija po svemiru. ALI znanost i religija su nam jednostavno ostavile premalo konciznih odgovora na mnoga civilizacijska pitanja, tipa tko smo, što smo, tko nas je stvorio, zašto imamo toliko krvnih grupa, zašto nam se koža razlikuje u boji, varijeteti lica su totalno preveliki za neko prirodno objašnjenje, ako neki znanstvenik čita, otvoren sam za sugestije, razvitak u nekih 200 000-ak tisuća godina je neobjašnjiv u prirodi itd itd...

Pitanja milion, a odgovori na kapaljci, možda zato ne čudi da sam se priklonio teoriji Drevnih vanzemaljaca kao meni osobno narazumljivijoj, ona mi je jednostavno ponudila mnoge odgovore na racionalan način. U suštini ona je preklopljena vjerska knjiga sa današnjim dosegom znanosti. Još u potpunosti ne razumjemo sve dijelove, ali svaki dan sa svakim novim otkričem se približavamo konačnoj spoznaji tih po meni ultimativnih pitanja za čovječanstvo.

Za sami kraj, da li bi me iznenadilo da sutra ujutro otkrijemo odgovore na sva ta pitanja i shvatimo koliko smo mali i beznačajni: NE, ni najmanje. Siguran sam da će taj dan osvanuti i da će se ma koliko se vlade i administracije borile protiv toga, Anunnaki ili Reptili ili mali sivi ili zeleni ili Nordijci ili čuvari ma kako se zvali i izgledali prikazati čovječanstvu i reći nam tajnu našeg postanka i naše misije i zadaće za koju smo stvoreni.

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno