Utorak 5 Prosinac 2023

Pretraga

Zašto su mi NLO teme daleko privlačnije nego ostale koje pratim

21 Lis 2019
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

New York Times napravio je valoveimpresija s novim izvješćem o viđenjima američkih mornaričkih zrakoplova neidentificiranih letećih objekata između 2014. i 2015. No, tema NLO-a, koja slijedi sličnu priču iz 2017. godine, daleko mi je zanimljivija nego što novinari pišu i razmišljaju.
Američka vlada ne zna što su ti NLO-i zapravo. Izvještaj se usredotočuje na svjedoke takozvanih "Tic Tacova", ali druge oblike i veličine NLO-a također su vjerodostojno zabilježile vlade SAD-a, Britanije, Kineza, Rusije i drugih u posljednjih 65 godina. Ali koje su to čudne stvari?


Većina informiranih osoba s kojima se razgovaralo vjeruje da su NLO-ovi slični Tic Tac-u bespilotna vozila kojima se upravlja pod nadzorom bilo upaljenog, bilo većeg bespilotnog broda. Ovdje je posebno zanimljivo dokazno svjedočenje komandanta David Fravor-a za vrijeme svog zapovjedanja za mornaričku borbenu eskadrilu dodijeljenu udarnoj grupi Nimitz. U incidentu s Nimitzom u studenom 2004. godine, Fravor opisuje viđenje Tic Tacova i "nečeg u vodi ... izgledalo je kao da će to nešto valovi potopiti i progutati more, a mi ćemo vidjeti samo bijelu zapjenjenu vodu."
Neki diskreditiraju ove izvještaje svjedoka. Izvještaj New York Timesa, na primjer, intervjuira astrofizičara Leona Goluba. Golub sugerira da su svjedočenja pilota rezultat "pogrešaka u kodu za sustave za prikazivanje na displejevima pilotskih kaciga, atmosferskih učinaka i refleksija, neurološkog preopterećenja s više ulaza tijekom leta velike brzine".
S tim se ne slažem, jer su vjerodostojne izjave svjedoka brojne, usklađene s snimkama podataka i povezane s daleko većim nizom sličnih incidenata koji trenutno nisu javni. No, iako prirodne pojave poput one pod teorijskim fenomenima kuglastee munje predstavljaju veliku mogućnost u nekim slučajevima NLO-a, ja čvrsto vjerujem da drugi NLO-i o kojima izvještavaju mornarički piloti i drugi vojni profesionalci nisu prirodni fenomeni. Pokušajte mi objasniti kako u isto vrijeme na istome mjestu mogu pogriješiti i pilot i radarist i vezist, a i onaj mali od palube također vidi nešto sa čim do sada nije bio suočen?
Prvo, NLO-i su u više navrata pokazali ono što izgleda inteligencijom u njihovom radu i ponašanju kao reakciji na letjelice i nadzorne sustave u njihovoj blizini. A nas se navodi na zaključak da je riječ o Rusima ili Kinezima (uključujući i sovjetsku eru), no više puta pokušavali su i nisu uspjeli srušiti NLO-e koji su vježbali izbjegavajuće tehnike. A da ne pričam da i Rusi i Kinezi rade isto, samo šuto ko pi....e o tome. Tu i tamo nešto od Rusa i ispliva, ali Kinezi su zakopčani do grla!

zanimljivoufo1
Osim toga, NLO-i su pokazali sposobnost putovanja hipersoničnim brzinama s antigravitacijskim karakteristikama. Neki podvodni fenomeni također su u stanju razvijati podvodne brzine od stotine kilometara na sat. Imajte na umu da kada je riječ o podvodnim objektima, zabilježena veličina ukazuje na to da nisu torpeda ili plovila bilo koje poznate vrste.
Treće, NLO-i pokazuju trajan i poseban interes za vojno-nuklearnu tehnologiju (vjerujem da je primjetno da su vjerodostojna viđenja započela nakon prve uporabe atomskog oružja). Bivši časnici nuklearnih snaga svjedočili su da su NLO-i povremeno čak i deaktivirali američke nuklearne rakete tijekom probnih operacija. S kojim ciljem nije nam poznato, neki nagađaju da se sami ne uništimo, no da li su onda to isto radili i Rusima, Kinezima, Francuzima ... nemam pojma, jer svi šute. Ameri kakvi got bili barem tu i tamo nam nabace kosti za igru ... Možda su samo htjeli vidjeti da li uopče mogu deaktivirati naša vojna postrojenja dok nam prilazi neka njihova flota koja će nas pretvoriti u palačinke? Tko se usudi reći da nije možda baš tako? Mala je vjerojatnost, mada ipak postoji da se stravično boje nuklearnog oružja i da možda ni sami nisu ovladali njime?
Četvrto, NLO-i često pokazuju dokaze manipulacije plazmom, moguće u vezi s očitim sposobnostima skrivanja.
Također sam poprilično uvjeren da ti NLO-i nisu tvorevine niti jedne trenutne vlade ili privatnog biznisa. Definitivno nisu podrijetlom američki, a i daleko su ispred kineskih i ruskih sposobnosti - uključujući i područje hipersoničnih sposobnosti (u kojem vode Rusi).

zanimljivoufo2

Pa gdje nas to onda ostavlja?

Uz mnogo pitanja i potrebu da se uradi više istraživanja. Srećom, iako tajno, američka vlada kao vjerujem i mnoge druge nastavljaju raditi upravo to, kao i mnoge privatne i nevladine udruge širom svijeta. No, po meni je ključno da se prikupljeni podaci javno obznanjuju radi lakše analize ood strane nas koji ne radimo u vladinim organizacijama, a imamo volju sudjelovati u analizama i svim drugim aspektima oko ove "vruče" tematike.
Dobar je primjer toga i serija Neidentificirani u kojoj nečete nigdje čuti da je riječ o vanzemaljcima, nego da je rijeć o nečem o čemu nemamo blagog pojma što je i kako funkcionira. Iako se više bavim Drevnim vanzemaljcima, i ovi suvremeni su sasvim dovoljni da Vam oduzmu podosta slobodnog vremena. I još uvijek nisam siguran da su im namjere dobre, možda samo pripremaju teren za invaziju. Zbog enormnih udaljenosti, možda su prvo poslali manje i brže brodove, a prava se armada polako kreče prema nama s ciljem da nas izbriše sa lica Zemlje ...

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno