Četvrtak 21 Listopad 2021

Pretraga

Tajna društva

Bratstvo zmija

10 Kol 2009
(Reading time: 3 - 6 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

(izvod iz knjige: the Gods of Eden, W. Bramley)

bratstvo, zmija, zmije, gmazovi, simbolika Od svih životinja koje su bile poštovane u drevnim ljudskim civilizacijama, nijedna nije bila toliko prominentna i važna kao što je to bila zmija. Zmija je bila simbol jedne grupe koja je bila veoma uticajna kod nekih ranih ljudskih društava, na obe hemisfere ove planete. Ta grupa je bila jedno disciplinovano Bratstvo, koje se posvetilo širenju duhovnih znanja i sticanju duhovne slobode. To Bratstvo Zmije, koje ću ovdje označavati samo kao Bratstvo, protivilo se porobljavanju duhovnih bića i prema egipatskim zapisima, ono se trudilo da oslobodi ljudsku rasu od okova koje su joj Nadzornici namaknuli. (Ovdje samo moram napomenuti da se pod pojmom – „Nadzornici“ ili „bogovi nadzornici“ – ovdje podrazumijevaju vanzemaljci-reptoidi, koji još od davnina kontrolišu čovječanstvo, prim.prev.) Bratstvo je prenosilo jedno naučno znanje i podučavalo je ljude visokom eticizmu koje je postojalo u mnogim davnašnjim društvima. Zbog ovog i nekih drugih razloga, zmija je postala jedan veoma poštovan simbol od strane ljudi, a prema nekim egipatskim i biblijskim izvorima, takođe i jedan objekat mržnje od strane Nadzornika.

Ukoliko potražimo odgovor na pitanje ko je osnovao to Bratstvo, perzijski tekstovi nas upućuju natrag sve do jednog „boga-odmetnika,“ po imenu - princ Ea. Prastari mesopotamijski spisi govore o tome da su Ea i njegov otac Anu posjedovali jedno veliko etičko i duhovno znanje. To je bilo isto ono znanje koje je kasnije bilo simbolizirano u smislu drveta u onoj biblijskoj priči o Adamu i Evi. U stvari, simbol biblijskog drveta je došao iz pre-biblijskih mesopotamijskih radova kao što je onaj koji prikazuje zmiju omotanu oko stabla drveta i koji su identični s onim načinom kako je ona predstavljena u raju.

Na mesopotamijskim crtežima, na tom drvetu su visile dvije voćke. Sa njegove desne strane vidjeo se polumjesec, što je bio Ea-in simbol a s lijeve strane je bila jedna planeta, koja je simbolizirala njegovog oca Anu-a. Taj crtež asocira na to da su Ea i Anu bili u vezi sa zmijom, kao i s tim učenjima. Ova njihova veza je takođe potvrđena i u drugim mesopotamijskim tekstovima koji nam kazuju da je Anu-ova nebeska palata bila čuvana od strane dva boga, - boga Drveta Istine i boga Drveta Života. U jednom slučaju navodi se i to da je Ea slao neka ljudska bića tamo, kako bi oni izučavali ta učenja. (...)

Odatle saznajemo da je Ea bio označen kao vinovnik koji je pokušavao da podučava ranog čovjeka na njegovom putu ka duhovnoj slobodi. Tu nam se sugeriše da je Ea prvo namjeravao da svrha njegove tvorbe, Homo Sapiensa, bude isključivo fizički rad na Zemlji, ali da je on u neko doba promijenio svoju odluku u vezi toga da koristi duhovno ropstvo kao sredstvo za to. Ako je Ea stvarno bio jedna istorijska ličnost, kako su to Sameri tvrdili, onda je on vjerovatno postao vođa Bratstva, nakon njegovog osnivanja na zemlji.

To bratsvo je vjerovatno izabralo zmiju kao svoj simbol, zato što je kuća koju je Ea izgradio na zemlji, bila smještena pored jedne močvare koja je bila puna zmija i koju je on zvao „zmijska močvara“. Drugo moguće objašnjenje za ovaj simbol nudi nam Zeharia Sitchin, koji kaže da je orginalna biblijska riječ za zmiju – nahash, što potiće od korijena te riječi – NHSH, što znači: „razaznati“, „saznati“ ili „spoznati“.

Uprkos ovim dobrim namjerama, pokušaj legendarnog Ea i njegovog Bratstva da oslobode ljudsku rasu, nije uspjeo. Stari mesopotamijski, egipatski i biblijski tekstovi tvrde da je ova zmija ubrzo bila poražena od strane nekih drugih frakcija Nadzornika. Biblija nam kaže da je zmija iz rajske bašte bila savladana prije nego što je uspjela da ostvari svoju misiju i tako preda Adamu i Evi „plod“ sa drugog „drveta“. Ea, koji je bio simbolično označavan kao zmija, protjeran je sa Zemlje i ocrnjen do krajnjih granica od strane njegovih protivnika, kako bi se osiguralo da se više ne pojavljuju novi sljedbenici njegovih učenja među ljudskim bićima.

Tako je i Ea-ina titula bila promijenjena, iz „Princa Zemlje“ u „Princa Tame“. Njemu su takođe davali i sljedeće epitete: Satan, Đavo, Inkarnirano Zlo, Kralj Pakla, Princ Lažova, Gospodar Muva itd. On je kasnije predstavjan i kao smrtni neprijatelj Suprematornog Bića (Tvorca) i Čuvar Pakla. Ljudima se govorilo da je njegov jedini cilj bio da duhovno zarobi koga god može i da je on bio kriv za svo zlo na Zemlji. Takođe, ljude su savjetovali da ga traže i otkrivaju u svim njegovim budućim životima (inkarnacijama) o onda da uništavaju i njega i njegova djela, gdje god da ga otkriju. Sva vjerovanja i postupci, koje je on bio zagovarao, proglašavana su toliko užasnim i degradirajućim da ni jedan pošten čovjek ne smije imati ništa zajedničkog s njima. Na njega i njegove sljedbenike moralo se gledati, nikako drugačije, do sa jednim gađenjem.

Sve ovo ne znači da je Ea bio smatran svecom od strane Samarićana. On nije bio svetac. U nekim starim mesopotamijskim tekstovima on je bio predstavljen kao jedna ličnost koja je imala svoje mane. Ako je on stvarno postojao kao ličnost, onda je on bio jedan genije koji nije mnogo razmišljao o posljedicama koje mogu uslijediti nakon ostvarenja njegovih ciljeva. Stvarajući jednu klasu za fizičke radove (Homo Sapiens), Ea je dao svojim neprijateljima jednu moćnu alatku za duhovnu represiju. Čini se da je Ea onda napravio svoju najveću grešku osnivanjem Bratstva Zmije, koje je nakon njihovog poraza prešlo u ruke Nadzornika i tako postala jedna moćna sila za kontrolu čovječanstva. U istoriji nalazimo činjenice da je ovo Bratsvo, nakon što su Nadzornici preuzeli kontrolu nad njim, pretvoreno u jedno jezivo oružje za duhovnu represiju i prevaru, uprkos naporima mnogih iskrenih humanitaraca koji su kroz neke njegove kanale pokušavali cijelo to vrijeme, sve do današnjih dana, da sprovedu jednu istinsku duhovnu reformu. Stvarajući tu rasu za obavljanje fizičkih poslova i Bratstvo Zmije, „bog“ Ea je pomogao u izgradnji jedne velike zamke za milijarde duhovnih bića na zemlji.

Kako će mo to u nastavku i dokumentirati, ovo Bratstvo Zmije je najefikasnije sredstvo na svijetu za održavanje statusa čovjeka kao jednog duhovno ignorantnog stvorenja, koje će služiti samo za rad, kroz cijelu istoriju. Cijelo to vrieme, kao i dan danas, ovo Bratstvo i njegova mreža organizacija ostali su potajno povezani sa fenomenom NLO-a.

Njihovo preuzimanje, njihovo djelovanje, kao i šteta koja je nanesena čovječanstvu od strane ovog bratstva, postalo je očigledno još prije 2000-te godine p.n.e.- u drevnom Egiptu, koji je ujedno i sljedeća stanica ovog našeg putovanja.


Kraj izvoda

 

izvor:galaksija.blogspot.com

 

bratstvo, zmija, zmijsko, bratstvo, simbolika, zmije

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno