Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

''Teorije'' zavjere

Bivši NASA-in znanstvenik tvrdi da su vanzemaljci tu i da ih savezna vlada zataškava!

06 Tra 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Iako nema konkretnih znanstvenih dokaza o vanzemaljcima, profesor fizike i bivši NASA-in znanstvenik vjeruje da je istina negdje vani i da bi je znanstvenici trebali proučavati.

Zašto bismo znanstveno proučavali NLO-e?
Dana 28. lipnja 2018., bivši NASA-in znanstvenik objavio je članak koji poziva znanstvenu zajednicu da temeljito ispita dokaze o NLO-ima na Zemlji. Članak je objavljen samo nekoliko dana prije 2. srpnja, a to je inače Svjetski dan NLO-a.

Kevin Knuth, profesor fizike na Državnom sveučilištu u New Yorku u Albanyju, opisuje dvije osobne priče o viđenju izvanzemaljaca. Prvi se dogodio na NASA-inoj konferenciji 2002. godine.

"Nemate pojma što je tamo vani!" rekao je jedan sudionik.

kevin knuth1

Druga se priča ili kronološki prva dogodila kada je Knuth 1988. godine diplomirao. Kad je profesor fizike rekao da NLO-i uništavaju nuklearne projektile iz Zrakoplovstva, Knuth nije vjerovao u to tada. Godinama kasnije, vidio je snimku konferencije za novinare s dužnosnicima Ratnog zrakoplovstva koji događaje opisuju upravo tako kako mu je profesor ispričao.

Suočavanje s izvanzemaljskim skepticima
Knuth sada vjeruje da postoje velike šanse da postoje vanzemaljci i da postoje neki dokazi koji podupiru tu teoriju. On procjenjuje da bi u galaksiji moglo biti više desetaka tisuća inteligentnih civilizacija.

Usprkos starosti galaksije, u velikoj mjeri nema nepobitnih dokaza o postojanju NLO-a. Knuth je uvjeren da su te dokaze prikrile mnoge vlade i da postoji dovoljno dokaza koji bi trebali otvoriti znanstvenu studiju.

On kaže da se tema NLO-a smatra tabuom u znanstvenoj zajednici, a mnoge organizacije pronalaze izgovore za razne NLO-e. Na primjer, postoje slučajevi kada su vremenske prilike ili ljudske aktivnosti isprike za viđenja vanzemaljaca. Rezultat toga je da NLO-i uglavnom nisu uključeni kao mogućnost za znanstvene studije i rasprave.

"Mislim da je skepticizam NLO-a postao nešto što je religija u drevnim vremenima, odbacujući mogućnost izvanzemaljaca bez znanstvenih dokaza, dok često daju blesave hipoteze koje opisuju samo jedan ili dva aspekta susreta s NLO-ima, čime se pojačava popularno uvjerenje da postoji urota." Knuth je napisao u razgovoru.

kevin knuth2

Također je rekao da skeptici "često misle da je znanost loša " jer znanstvenici trebaju uzeti u obzir sve moguće rezultate koji im objašnjavaju podatke.

Otkrivanje prošlih slučajeva NLO-a
Knuth kaže da su zabilježeni slučajevi viđenja NLO-a, uključujući teleskope. Rekao je da se viđenja događaju sve od 1700-ih. U 2017., čileanska vlada objavila je neke snimke NLO-a.

Također je kazao kako su brojne zemlje otvorile podatke o NLO-ima, uključujući Kanadu, Francusku, Ekvador i Ujedinjeno Kraljevstvo. Postoje čak i tvrdnje po kojima su Sjedinjene Države čak financirale vanzemaljske sonde, ali konkretni dokazi još nisu otkriveni. Knuth tvrdi da bi ti slučajevi trebali poticati znanstvena istraživanja.

"Iako ne postoji niti jedan slučaj za koji postoje dokazi koji bi mogli izdržati znanstvenu provjeru, postoje slučajevi s istovremenim promatranjima od strane više pouzdanih svjedoka, zajedno s povratnim radarskim i fotografskim dokazima koji otkrivaju uzorke nekih aktivnosti koje su itekako uvjerljive", napisao je.

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno