Srijeda 6 Prosinac 2023

Pretraga

''Teorije'' zavjere

Rockefeller i COMETA izvješće

27 Tra 2019
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Laurence S. Rockefeller (1910 - 2004) milijarder i filantropa, tijekom 1990-ih financirao je i poticao niz projekata povezanih s NLO-ima.
Posebno u jednom od tih projekata intenzivno je sudjelovao odvjetnik Henry Diamond, koji je nakon toga sastavio knjigu: Dokument o neidentificiranim letećim objektima.

Projekt je koordinirala Marie Galbraith, supruga Evan Galbraitha, američkog veleposlanika u Francuskoj tijekom Reaganove administracije. Autor izvornog projekta bio je novinar i ufolog Don Berliner, čije sudjelovanje potječe iz 60-ih godina kada se pridružio NICAP-u.

rockufo
Mnogi drugi ljudi i institucije doprinijeli su izradi izvješća, uključujući SOBEPS (Belgijsko društvo za proučavanje prostornih pojava), ali i časnike francuske svemirske agencije CNES (tada nazvanu SEPRA, sada GEIPAN). Slobodno izdavanje dokumenta dano je trima glavnim NLO organizacijama u Sjedinjenim Državama, CUFOS-u, FUFOR-u i MUFON-u. Dokument su 15. prosinca 1995. odobrili predsjednici triju skupina liječnici: dr. Mark Rodeghier za CUFOS, Richard Hall za FUFOR i Walter Andrus za MUFON.

rockufo2

Nekolicinu ovog dokumenta Laurence Rockefeller uputio je znanstvenom savjetniku Bijele kuće toga vremena Johnu Gibbonsu 29. veljače 1996. U svom popratnom pismu, Rockefeller, je napisao:

"Promicao sam ovo izvješće jer se smatralo korisnim spojiti vjerodostojna svjedočenja o viđenjima NLO-a, službenim izjavama i znanstvenim pogledom na fenomen. Čak i ako se ne slažem nužno sa svakim otkrićem i njegovim zaključkom, vjerujem da su dokazi relevantni. U tom smislu, nadam se da će naša vlada, drugi i Ujedinjeni narodi odlučiti surađivati, kako bi sve informacije koje imaju na raspolaganju javno objavile.

Većina ljudi, ali posebno novinara, čini se je mnogo više zainteresirla činjenica da je Rockfeller bio zainteresiran za NLO-e nego za sadržaj izvješća. Značajna iznimka je u Francuskoj. Zahvaljujući Marie Galbraith, u ovoj zemlji distribuirano je mnogo primjeraka, uključujući tadašnjeg predsjednika Jacquesa Chiraca i HNOS-a. Ovaj dokument postao je model za slično izvješće koje je pripremio niz bivših visokih vojnih osoba, znanstvenika i obavještajaca, koji su formirali studijsku skupinu pod nazivom COMETA. Izvješće koje je izašlo zapravo se zvalo "COMETA IZVJEŠĆE".

Još jedno mjesto gdje je dokumentacija imala određeni utjecaj bilo je u Čileu, gdje je bivši šef čileanskog zrakoplovstva, Ramon Vega, koji je tada bio senator, imao to izvješće.
Zahvaljujući tome, čileanska je vlada 1998. godine osnovala CEFAA (odbor za proučavanje anomalnih zračnih pojava).
2000. godine, nekoliko godina kasnije, ovaj dokument je konačno postao komercijalno dostupan, kao dio serije knjiga nazvanih "Skrivene agende Whitley Striebera", dok je dokument bio isti, osim uvoda koji je napisao Strieber.
U tom razdoblju sadržaj knjige objavio je na webu Joe Firmage, poduzetnik koji je aktivno sudjelovao na polju ufologije, kroz skupinu pod nazivom Međunarodna organizacija za svemirsku znanost. Dokument je objavio španjolski site bibliotecapleyades.

Rockfellerovo izvješće je dostupno i ovdje

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno