Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

''Teorije'' zavjere

WikiLeaks - Istina ili obmana

23 Pro 2010
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bok prijatelji!

wikiliks Ako se sijećate govorijo sam Vam o kraju slobodnog interneta kakvog poznajemo.
Upravo se to događa.
Dao sam jednu malu anketu o WikiLeaksu a ona glasi:

1-WikiLeaks je kontroliran projekt koji ima cilj biti razlog za uvođenje zakona o cenzuri            interneta na svjetskoj razini.
2-WikiLeaksu je cilj stvoriti monopol na alternativnoj medijskoj sceni kako bi izgurao sve portale koji se bave s alternativnim informacijama.
3-WikiLeaks otkriva tajne koje pokazuju stvarnost svijeta iza zavjesa.


Danas pročitam na portalu HR Svijet sljedeće:

UN razmišlja o novoj svjetskoj policiji za internet - Razlog je WikiLeaks U srijedu na sastanku u New Yorku, predstavnici iz Brazila pozvali su na jedno međunarodno tijelo sastavljeno od predstavnika svake Vlade koje bi stvorilo globalne standarde za kontrolu interneta, a akutan razlog za takav zahtjev je fenomen WikiLeaksa.

Brazilski delegati su naravno naglasili da na to ne bi trebalo gledati kao poziv za "preuzimanje" interneta u vladine ruke. Iz perspektive građana to nažalost znači upravo to. Jedna centrala će odlučivati o sadržaju internetskih stranica koje će moći jednostavno s jednim dugmetom zaključati bilo koji sadržaj na svjetskoj razini.

Indija, Južna Afrika, Kina i Saudijska Arabija već su prije favorizirali jedno moguće novo tijelo koje bi bilo iznad svake vlade, što bi značilo uvođenje jedne neovisne internetpolicije koja samostalno služi u tom smislu i nije vezana za granice.

Međutim, Australija, SAD, Velika Britanija, Belgija i Kanada su skeptični a možda ne iz razloga što će se ukinuti slobodni govor preko interneta već im je glavna briga da će se povećati razmak između naroda i njihove vlasti i tako možda doći do većih sukoba.

U SAD-u je usvajanje Interneta već u punom tijeku. Agencija za domovinske sigurnosti (DHS) nedavno je počela, bez pravne zaključati osnove različite stranice te preuzeti pod razlogom kršenja autorskih prava. Američka FCC pokušala je čak preuzeti kontrolu nad samim internetom, i ako nema nikakve pravne ovlasti.

Dragi prijatelji sve svoje dokumente spremajte na tvrdi disk i čuvajte ih!!!!
Veliki pozdrav!!!!!

 

wikileaks, svijetska, internet, policija, zavjera

O autoru
Author: Toni BlaževićEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno