Četvrtak 22 Veljača 2024

Pretraga

''Teorije'' zavjere

Cime nas truju? - Popis otrova....

22 Velj 2010
(Reading time: 17 - 33 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Biosphenol-A, otrov iz polikarbonata.

dudaBiosphenol-A, otrov iz polikarbonata.

Biosphenol-A je hemikalija koja izaziva hormonalne poremecaje i smatra se stetnom i opasnom kako za covjeka tako i okolinu. Nedavno otkriveno je da "curi" iz polikarbonatnih plasticnih boca za vodu pod odredjenim uslovima kao i iz polikarbonatnih plasticnih ambalaza za hranu.

Industrija plastike trvrdi da je ova supstanca bezopasna, medjutim sve veci broj naucnika, na osnovu laboratorijskih testova na zivotinjama, tvrdi da je ova supstanca kancerogena, izaziva neplodnost i moze da doprinese poremecajima ponasanja djece kao sto je naprimjer hiperaktivnost.

Prema naucnicima ova supstanca, imitira prirodni estrogen, hormon koji je sastavni dio endokrinog sistema ali pored ove cinjenice zbog koje se smatra odgovornim za probleme plodnosti i karcinoma takodje utice na rad pankreasa (prema istrazivanjima iz 2006) i moze imati uticaj na pojavu ranog dijabetesa tip 2. Plasticne boce i boce koje se koriste za bebe najcesce sadrze ovu supstancu ali i plasticne ambalaze za hranu,kao i zubarske plombe.  Ono sto je otkriveno je da ova supstanca  iz boce za hranjenje bebe prelazi u mlijeko ili hranu koja se nalazi u boci,a takodje je pronadjena u ustima osoba nakon plombiranja zuba.

Kako izbjeci ovu supstancu:

- Ukoliko imate polikarbonatne boce (obicno na dnu takve boce nalazi se broj 7 unutar trokuta, industrijski simbol za polikarbonatni materijal), perite takve boce samo sa blagim deterdzentom za sudje, dakle ne prati takve boce u masinama za sudje, na ovaj nacin izbjegavate degradiranje plastike i curenje Biosphenola-A u sadrzaj boce.

- Pazite na pukotine i znakove ostecenja na boci i zamijenite bocu drugom ispravnom ako je vasa ostecena.
- Koristite staklene boce za ishranu beba ili plasticne polietilenske ili polipropilenske, boce koje na dnu imaju broj 5 unutar trokuta su dobar izbor.

- Izbjegavajte konzerviranu hranu.

- Kupujte pekmeze, marmelade, dzemove u staklenoj ambalazi.

- Izbjegavajte jeftina vina jer mogu sadrzavati velike koncentracije Biosphenola - A.

Vise na:
http://www.bisphenolafree.org/
Objavio/la edo1973 u 11:31, print, #
08.09.2008.

Akrilamid - Kancerogen/Mutagen koji mozemo izbjeci.

tablica
Akrilamid je slucajno otkriven u hrani tokom Aprila 2002 godine. Otkrili su ga Svedski naucnici koji su otkrili velike koncentracije Akrilamida u hrani koja je bogata skrobom, kao naprimjer cips, pomfrit i kruh, hrani  koja je bila izlozena termickoj obradi pecenjem i przenjem, takodje su ustanovili da proizvodnja tj. stvaranje akrilamida u hrani ovisi o temperaturi kojom se obradjuju namirnice, sto veca temperatura i duze pecenje ili przenje veca je i koncentracija akrilamida u hrani. Nije pronadjen u namirnicama koje su kuhane ali nije ga bilo ni u onima koje nisu bile termicki obradjene.

Inace Akrilamid je hemikalija koja se koristi za proizvodnju poliakrilamidnih materijala. Poliakrilamid se koristi za tretman pijace vode, a koristi se i u obradi otpadnih voda kad mu je svrha da otklanja cestice nepozeljne u vodi. Takodje se koristi za proizvodnju ljepila, papira i kozmetike. Ovi poliakrilamidni materijali sadrze jako male kolicine akrilamida. Akrilamid se koristi i u gradjevini pri konstrukciji temelja velikih brana i tunela i kao sto je vec napisano javlja se tokom obrade hrane na visokim temperaturama, pecenjem i prznjem!

Akrilamid je kancerogna supstanca, i poznato je da uzrokuje rak kod zivotinja,  a odredjene doze akrilamida su toksicne za nervni sistem i kod ljudi i zivotinja. Do otkrica Svedskih naucnika, smatralo se da su ovoj toksicnoj supstanci bili izlozeni samo radnici u industriji koji rade sa akrilamidom i pusaci.

I danas evo nakon 6 godina od otkrica ove supstance u hrani, jos uvijek ne postoji potpuno razumijevanje kako se to akrilamid formira u hrani. Ono sto se moze zakljuciti za sad je da je to prirodan proces prilikom obrade hrane przenjem ili pecenjem na velikim temperaturama. I takodje je utvrdjeno da sto je hrana duze izlozena velikim temperaturama tokom pecenja ili przenja to je veca koncentracija akrilamida u jelu.  Daleko najvece koncentracije ove supstance su pronadjene u namirnicama bogatim skrobom, kao sto je krompir ili zitarice. Jos uvijek nije utvrdjeno tacno na kojoj temperaturi se akrilamid stvara u hrani tokom termicke obrade. Medjutim ono sto se zna je da nije pronadjen u hrani koja je pripremana na temperaturama nizim od 120 C, ukljucujuci i kuhanu hranu.

Laboratorijski testovi na zivotinjama koje su izlagane akrilamidu,  rezultirali su sa tumorima. U Evropskoj Uniji ova supstanca je klasifikovana kao kancerogen i mutagen 2ge kategorije.

vise informacija na linku:
http://en.wikipedia.org/wiki/Acrylamide

EUVAX B - zlo ime opakog eksperimenta????

bebacIli kako su Bosanske bebe bile pokusni kunic za EUVAX B.

Maj 2007 Svijetska Zdravstvena Organizacija suspenduje upotrebu heptitis B vakcine koje je uzrok smrti 3  novorodjene bebe u Vijetnamu.  Upotreba ove vakcine je prekinuta u citavom svijetu nakon 3 smrtna slucaja koja su se desila u prvoj polovini 2007 godine. Vakcina je uvezena u Vietnam bez ikakave verifikacije i licence. Ali vec od Jula 2007, WHO tj., Svijetska Zdravstvena Organizacija, je ponovo dozvolila upotrebu ove vakcine jer su laboratorijski testovi pokazali da je uredu. Ukupan broj umrlih beba u Vijetnamu zbog ove vakcinacije, u medjuvremenu je porastao na 8.

Preko 200.000 Beba u Federaciji BiH je Vakcinisano ovom vakcinom, izmedju 2002 i 2007, cije posljedice ce se znati tek za 15-20 godina odnosno kad ta djeca udju u reproduktivno doba.

Projekat, "Hepatitis B" je odradjen u Bosni od 2002 do 2007, Federalno Ministarstvo Zdravlja i UNICEF BIH su ga provele zajedno. Cilj je bio imunizacija 208.400 novorodjencadi u periodu od 5 godina protiv hepatitisa B.  Projekat je radjen kao dio veceg svjetskog projekta koji je predvodio WHO - Svijetska Zdravstvena Organizacija.

UNICEF BIH - je napravio niz prekrsaja prilikom implementacije programa vakcinacije a i ostalo je indikativno:
1. nisu nabavili UPUTE ZA UPOTREBU VAKCINE od proizvodjaca vakcine.
2. nije nabavio rezultate predhodnih testova na novorodjenim zdravim bebama.
3. nije provjerio kakve je praksa po pitanju vakcinisanja u ostatku Evrope.
4. nije obezbijedio listu zemalja gdje je Euvax be atestiran i licenciran za upotrebu.
5. Euvaks B - je uvezen i upotrebljavan bez ikakvih predhodnih testova ili bezbjedonosnih analiza a koje su neophodne i obavezne prije bilo kakve javne upotrebe.
6. Bosanskoj javnosti nikada nije objasnjeno sta znaci "Animal reproduction studies had not been conducted" (reproduktivni testovi na zivotinjama nisu obavljeni), a samim tim nije objasnjeno, kakvi ce biti moguci dugorocni rizici u vezi reproduktivne sposobnost vakcinisane djece.
7. Korejski proizvodjac LG Juzna Koreja, a kojeg zastupa i ciji proizvod distribuise SANOFI AVENTIS, nije bio kooperativan kad je upitan da odgovori  u kojim zemljama su radjeni testovi na bebama prije 2002 i koliko je beba bilo izlozeno takvim testovima u kojim periodima su testovi obavljeni. Jedini odgovor je bio lakonski da su testovi bili uradjeni na "preko 100 beba".
8. Americka FDA - Administracija za ljekove i hranu i 18 zemalja EU nisu licencirale EUVAX B do 2002. Ova informacija nije bila dostupna Bosanskim roditeljima.
9. Hepatitis B nema epidemijski karakter i u Evropi je praksa da se vakcinisu medicinski radnici, i majke koje nose virus, neke rizicne profesije, djeca skolskog uzrasta i samo u podrucjima koja su veoma rizicna radi se imunizacija na maloj djeci.
10. Efekat i trajanje imuniteta nakon primjene vakcine Euvax B je nepoznato.
11. Statisticki podaci koje je objavilo Federalno Ministarstvo Zdravlja, isto ono koje je ucestvovalo u vakcinaciji, pokazalo je da Bosna pripada zemljama sa niskim nivom rizika od hepatitisa B. Samo u dva kantona i medju korisnicima droga postojao je povecan broj bolesnih ili nosilaca virusa.

dodatne informacije na linku :
http://www.monitor.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=13281
http://domaljevac.net/index.php?option=com_content&task=view&id=1238&Itemid=26
http://www.pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=29949

Mozda se mogu povuci neke paralele i javljaju se dodatne sumnje ukoliko smo upoznati sa sljedecim:

Tokom 1990tih WHO Svijetska Zdravstvena Organizacija je pokrenula kampanju da vakcinise miliona zena u Nikaragvi, Meksiku i Filipinima. Cilj je bio vakcinisati zene u dobi od 15 do 45 godina, NAVODNO ZBOG TETANUSA, bolesti koja se javlja ukoliko se stane na recimo zardjao ekser ili u slucaju dobokih rana. Vakcina nije davana muskarcima niti mladicima! Uprkos cinjenici da i oni mogu stati na ekser bas kao i zene.
Upravo zbog ove anomalije tj. nelogicnosti,  Katolicka organizacija - Komitet za Zivot Meksika, je postala sumnjiva i poslala je uzorke vakcine na testiranje. Testovi su otkrili da je Tetanus vakcina, koju je distribuisao WHO, i to samo za zene u plodnim godinama, sadrzavao
supstancu hCG (human chorionic gonadotrophin) PRIRODNI HORMON KOJI KAD SE KOMBINUJE SA ANTITIJELIMA KOJA SU STIMULISANA SA TETANUSom dovodi do toga da zene nisu u stanju da odrze trudnocu tj. dovodi do pobacaja i to trajno!  Niti jedna zena koja je vakcinisana nije upozorena na ovo.  Naknadno se saznalo da je ROCKEFELLER fondacija zajedno sa Rockefeller Populacijskim Savjetom,  Svjetskom Bankom i Americkim Nacionalnim Institutom za zdravlje, vise od 20 godina radila na projektu, poceo je 1972, ciji je cilj da se razvije prikrivena vakcina za abortuse sa nosiocem tetanusa za potrebe WHO , svjetske zdravstvene organizacije.

Vise na ovom linku: http://www.thinktwice.com/birthcon.htm

Takodje jos jedan indikativan slucaj imamo u Nigeriji iz 2004 godine,

2004 godine UNICEF je sprovodio kampanju za vakcinaciju mladih u Nigeriji koristena je POLIO vakcina, Doktor Haruna Kaita, farmaceutski naucnik i dekan farmaceutskog odsjeka na Ahmadu Belo Univerzitetu u Zairu, odnio je uzorke vakcine u laboratorije u Indiji gdje je obavljena detaljna analiza. Koristeci tehnologije koje i WHO preporucuje, kao gasna hromatografija GC ili Radio-imuno, Doktor Kaita, nakon analiza, je dosao do dokaza o ozbiljnoj KONTAMINACIJI vakcina. Neke stvari koje smo otkrili u vakcinama su toksicne i stetene a druge imaju direktan efekat na ljudski reproduktivni sistem. Kaita je rekao da on i profesionalne kolege iz Indije su sa nevjericomi zaprepastenjem gledali rezultate koje su dobili analizom.

Nigerijski doktor koji je radio za vladu pokusao je da ubijedi doktora Kaitu da kontaminanti  nece imati efekta na ljudsku reproduktivnu sposobnost. Doktor Kaita je izjavio nakon ovoga, " Bio sam iznenadjen, da jedan od doktora iz federalne vlade, govori nesto sto je u suprotnosti sa onim sto sam ucio, proucavao, predavao i cime se profesionalno bavim i sto je opste znanje svih naucnika u farmakologiji. a to je da estrogen ne moze indukovati neplodnost u ljudima." zatim je dodao " meni je taj argument federalnog doktora bio jako uznemirujuci i apsurdan."

Vise na linku:
http://www.lifesitenews.com/ldn/2004/mar/04031101.html

Objavio/la edo1973 u 09:40, print, #

 

Crvenilo toksicnog mesa

meso Sodium Nitrate

Ukoliko se ostavi u friziderima u trgovinama jednu sedmicu, meso dobije neprijatnu ruznu sivu boju.Da bi odrzali svoje prozivode, hrenovke, sunke, kobasice crvenkastim, mesna industrija je uvela upotrebu aditiva mesu koji se zove sodium nitrate ili natrium nitrat. Medjutim postoji jedan veliki problem, u cistom obliku ovaj aditive koriste kuhari u restoranima, oni ga nazivaju pink salt - ruzicasta so, zbog toga sto se ovom aditivu dodaje ruzicasta boja da bi se mogao razlikovati od obicne soli. A razlog je taj, da se ne bi greskom zamijenio za kuhinjsku so u restoranima, ukoliko bi se to desilo, doslo bi do ozbiljnog trovanja hranom gostiju.

Ukoliko kupujete meso, koje je "obojeno" sa ovim toksicnim aditivom, treba da znate da U NASEM TIJELU OVAJ ADITIV SE PRETVARA U VEOMA  KANCEROGENU SUPSTANCU KOJA SE ZOVE NITROSAMINE.  Upravo zbog ovoga, proizvodjaci mesnih proizvoda su pribjegli manipulaciji, dodali su limunsku kiselinu u proizvode,  koja NAVODNO, treba da sprijeci stvaranje nistrosamina sto nikada nije dokazano naucno.  O tome koliko je toksican govori i to da se moze zloupotrijebiti, kao u slucaju na ovom linku:

http://www.naturalnews.com/023873.html

Angie Hausler je umrla kao zrtva trovanja sodium nitritom, otrovala je
Tina Vaskez koja je ukrala sodium nitrate iz pogona za preradu mesa u kojem je radila.

Ugljen Monoksid

Pored sodium nitrata, proizvodjaci mesa su se dosjetili jos jednog marifetluka, u slucaju govedine i jagnjetine, oni su poceli dodavati infuzijom u meso, prilikom pakovanja, plin ugljen monoksid, da bi ocuvali crvenu boju i svijez izgled mesa sto duze. Ovaj gas je anaeroban po svojoj prirodi i odrzava mekocu i zdrav izgled mesa a pri tome meso vec moze biti toksicno i u fazi raspadanja.
Dakle i kad je van roka meso ce jos dugo zadrzati dobar vanjski izgled.
EVROPSKA UNIJA JE ZABRANILA PAKOVANJE CRVENOG MESA I RIBE upotrebom ugljen monoksida. Medjutim, mi nismo dio EU, a meso uvozimo sa svih strana. U EU izvjestaju je navedeno, " Prisustvo CO (ugljen monoksida), moze maskirati vizuelni dokaz pokvarenosti mesa".

Objavio/la edo1973 u 12:02, print, #

 

Ukusni otrov - hidrogenizirane masnoce.

fatI sta bi jos mogli da stavljaju u hranu a sto bi nas trovalo? Pa, prehrambena industrija je veoma kreativna i imaju na raspolaganju raznovrsne otrove. Jedan od njih su hidrogenizirane masnoce odnosno ulja.  Drugi naziv za ove masnoce je OTROV ZA MOZAK. A sadrze ih barem pola od ukupne hrane u svakoj prodavnici. Procitajte na etiketama pa cete se i sami uvjeriti, u sastojcima mozete naci hidrogenizirana masnoca ili djelimicno hidrogenizirano biljno ulje. Ova vjestacka masnoca direktno izaziva kardio-vaskularne bolesti, unistava kardiovaskularno zdravlje, unistava zdrav, normalan rad nervnog sistema, izaziva poremecaje mozga, uzrokuje srcane udare. Ove masnoce su jedan od najistaknutijih i cesto glavnih sastojaka koji se dodaju u prehrambene proizvode. Ova masnoca izaziva defekte na bebama i generalno nedostatak esencijalnih masnih kiselina i kod majke i fetusa. Ove masnoce se stavljaju u hranu namjerno, da bi se olaksao posao proizvodjacima hrane.

Glavni razlog za to je cinjenica da ove hidrogenizirane masnoce, se ne kvare i ne propadaju, i na taj nacin stede novac proizvodjacima hrane u prehrambenoj industriji. Rok hrane na policama je produzen zbog sadrzaja ovih masnoca. Ove masnoce nemozete naci nigdje u prirodi, da bi se prozivele mora postojati, pogon / fabrika za hemijsku preradu.  A dobijaju je tako vrenjem plina hidrogena kroz tecno ulje soje ili druga biljna ulja, i pritome koriste katalizator, sredstvo koje ubrzava proces, i najcesce je to NIKL. Tako ovim vrenjem, NIKLA i plina hidrogena, dobijaju se dodatni atomi hidrogena koji se kace na molekule u ulju. Posljedica ovoga je da ta biljna ulja postaju cvrsta na sobnim temperaturama. S obzirom na to da su hidrogenizirane masnoce cvrste na sobnim temperaturama, pogodne su za proizvodnju margarina, ili kao dodatak krekerima ili keksu. I opet sve ovo zarad interesa prehrambene industrije.

Za krajnjeg konzumenta, potrosaca, ove masnoce su tihi ubica. Nase tijelo nema odbrane od ovih masnoca jer one nikada prije nisu postojale do pojave u prehrambenoj industriji.Masnoce su jako bitne za metabolizam, ali ako unosite pogresene onda mozete ocekivati ozbiljne posljedice za zdravlje. Koronarni, srcani problemi, dijabetes tip 2, rak, autizam kod djece, alergije na hrane, autoimuna oboljenja.

DANSKA je 2003 zabranila upotrebu ovih masnoca u prehrambenima proizvodima. Takodje u svim restoranima u New York City, zabranjena je upotreba ovih masnoca tokom pripremanja hrane, a veliki broj skola u USA je izbacio i zabranio upotrebu ovih masnoca u skolskim kuhinjama. Ne zaboravite, ove hidrogenizirane masnoce se dodaju u neka ulja i masnoce koje koristimo kod kuce, i neophodno je procitati na etiketi da li takva ulja sadrze djelimicno hidrogenizirane masnoce ili hidrogenizirane masnoce. Ukoliko sadrze, ruke dalje od tih proizvoda ako vam je stalo do Vaseg zdravlja. Nakon Danske, Svicarska je uradila isto, i zabranila ove masnoce. Australijsko ministarstvo zdravlja od 2007 radi na drasticnom smanjenu ovih masti u prehrambrenim proizvodima. U Kanadi od 2004 godine aktivna je kampanja za trajnu zabranu kao sto je to slucaj u Danskoj a uz ovu kampanju prisutna je stalno medijska kampanja u kojoj se obavjestavju kupci o ovim otrovnim masnocama. A od januara 2008 Kalgari je postao prvi grad u Kanadi, slijecedi primjer New York, koji je zabranio upotrebu ovih masnoca u restoranima kao i  fast food grilovima. Svijest o opasnosti od ovih masnoca je sve prisutnija u svim razvijenijim zemljama.

Interesantno, je da je javna kampanja protiv ovih masnoca u USA  pocela 1998 godine, zahvaljujuci OPRAH Winfrey programu, kad je njen gost bio Doktor Bob Arnot i tema je bila hidrogenizirane masnoce i rak dojke. A studije su pokazale da zene koje konzumiraju ove hidrogenizirane masnoce oboljevaju 40% cesce od zena koje ih ne konzumiraju. Ukoliko znate Engleski odlican i iscrpan clanak o ovima masnocama mozete naci na :

http://en.wikipedia.org/wiki/Trans_fat

 

FLUOR - Smrtonosni otrov koji svaki dan stavljamo u usta!

flourSvaki dan nas bombarduju na televiziji reklamama raznih pasta za zube koje sve redom se dice sa sadrzajem fluora. Reklamama koje nam tvrde da ce na fluor spasiti od kvarenja zuba. I tako vec mala djeca steknu predrasudu koja ih prati u zivotu da su samo dobre paste za zube one koje sadrze fluor.

Ono sto reklame ne kazu je da je Fluor ranih godina dvadesetog vijeka bio koristen kao izvrstan otrov za pacove. Po podacima is EPA Americke Nacionalne Agencije za zastitu okoline, Flour je toksicniji od olova i nesto manje toksican od arsenika. Flour je odpadni nusproizvod, hemijski otpad teske industrije, koji se dobija derivacijom tokom proizvodnje pesticida, vjestackih djubriva, aluminijuma, zeljeza, celika, bakra, olova, uranijuma, cigle, cementa i stakla...

Sve studije radjene proteklih godina upucuju na to da je flour kancerogena supstanca, koja slabi kosti i da uzrokuje smanjenu plodnost kod zena i smanjuje vjerovatnocu zaceca. PAR GRAMA CISTOG FLOURA SU DOVOLJNE DA VAS UBIJU!!!!

I uprkos ovoj cinjenici, vecina nas kupuje paste za zube za FLUORom, i to je ono sto cak i zubar savjetuje.
FLUOR JE ZABRANJEN U MNOGIM EVROPSKIM ZEMLJAMA ZBOG MOGUCIH ZDRAVSTVENIH RIZIKA!!!

U USA, od 1997 godine na svim pastama za zube, stavljeno je upozorenje, po naredbi Nacionalne Agencije za Hranu i Ljekove USA,
da se djeci peru zubi sa pastom u kolicini zrna graska i da se strogo pazi da djeca ne gutaju pastu. A roditelji su upozoreni da drze dalje od djece pastu za zube te da se u slucaju gutanja paste, odmah jave centru za trovanja!


U 1999 godini, unija koju su sacinjavali 1200 naucnika, doktora i pravnika i koji su svi radili za Americku EPA, javno su iznjeli svoje protivljenje daljnjoj flourizaciji vodovodne vode u USA, koja se vec decenijama primjenjuje,  a prije svega zbog velikog broja dokaza koji ukazuju na vezu izmedju fluora i bolesti raka, genetskih poremecaja, neuroloskih problema i bolesti kostanog tkiva.

Najveci mit a to je da voda sa fluorom, sprecava kvarenje zuba, je VELIKA LAZ I OBMANA!  JEDINA KORIST ZA ZUBE JE UKOLIKO SE FLUOR NANOSI DIREKTNO NA ZUBE I TO U TRAJANJU OD BAREM 2 MINUTE!DAKLE CETKANJEM ZUBA PASTOM KOJA SADRZI FLUOR!

Ali ovakve paste nisu potrebne, redovna oralna higijena i pranje zuba sa pastama koje ne sadrze fluor su sasvim dovoljni za odrzavanje zdravlja zuba!

FLUOR SE TALOZI U VASIM KOSTIMA GODINAMA  I NJEGOVO DEJSTVO JE KUMULATIVNO, godina za godinom se talozi da bi zatim poceo uticao u starosti na ubrzano slabljenje skeleta, osobe postaju sklone prelomima, narocito kuka u slucaju padova, znaci ubrzava razvoj osteoporoze.

Prevelike kolicine fluora, koje nove mlade generacije unose u organizam, preko pasta za zube, s obzirom na porast svijesti o odrzavanju zuba, mogu dovesti do pojave raka kostiju koji se zove osteosarkom, i to prije svega kod muske omladine!

Ono sto djeca trebaju za pravilan razvoj zuba je dobar ortodont zubar, pasta bez fluora i redovno pranje zuba i unos dovoljnih kolicina kalcijuma koji je neophodan za pravilan razvoj zuba i kostiju.  Pijuci normalnu vodu iz vodovoda ili bunara mi vec unosimo dovoljne minimalne kolicine organskog calcium-fluoro-fosfata onaj iz paste je nepotreban a narocito je nepotreban onaj koji je naknadno dodavan u vodu.

I SAD NA KRAJU NESTO ZA RAZMISLJANJE - UPOTREBU FLOURA PRVI SU OSMISLILI NACISTI, ALI NE S CILJEM DA SE OCUVAJU ZUBI VEC DA BI SE LAKSE KONTROLISALE SIROKE NARODNE MASE!!!!

Na kraju drugog svijetskog rata, Sjedinjene Americke Drzave su poslale u Njemacku, istrazivaca u hemijskoj industriji, biohemiji, fiziologiji i patologiji -  koji se zvao Charles Eliot Perkins, on je dobio zadatak da rukovodi velikim kompleskom hemijske industrije u Njemackoj koji se zvao FARBEN.  

Dok je boravio tamo, Njemacki hemicari su mu ukazali na semu koja je razradjena tokom rata i koju je usvojio njemacki drzavno rukovodstvo na celu sa Adolfom Hitlerom.  Sema je bila ta da se ostvari kontrola nad populacijama bilo kojim pokorenim zemljama i zonama putem vode za pice. U ovoj semi glavni hemijski sastojak je sodium flouride. Ponovljene doze, veoma malih kolicina fluora,  vremenom uticu na to da se svijest pojedinca i njegova volja da pruzi otpor dominaciji znatno oslabe postepenim sporim trovanjem, tako da pojedinci postaju podlozni kontroli i potcinjavanju onih koji zele da sa njima vladaju. I NJEMCI I RUSI SU TOKOM DRUGOG SVIJETSKOG RATA DODAVALI SODIUM FLUORIDE u vodu VOJNIH RATNIH ZAROBLJENIKA da bi ih ucinili glupima i mirnima

STA MOZETE DA URADITE :

Ne koristite paste sa fluorom, potrazite one koje ne sadrze fluor. Ukoliko koristite one koje sadrze fluor, koristite sto manje kolicine paste tokom pranja zuba i dobro ispirajte usta. Ako putujete u inostranstvo, narocito u USA, ne pijte vodovodnu vodu tamo, vec koristite flasiranu izvorsku vodu ali provjerite prvo da u njoj nema fluora.

Objavio/la edo1973 u 17:11, print, #

 

otroviMigrene i glavobolje zbog mono sodium (natrium) glutaminata, legalno skrivenog sastojka mnogih komercijalnih namirnica, je samo jedan od razloga zasto bi morali da kupujemo u prodavnicama zdrave hrane. Istrazivackim radom bracnog para Doktora Dejvida i Serene Denton, otkrila se jedna od mozda najvecih skovanih zavjera protiv javnog zdravlja i to bez znanja i odobrenja javnosti. Govorimo o Mono Sodium Glutaminatu (MSG) koji se skriva u  velikom broju fabricki proizvedenih namirnica ali i takodje  u suplementima i dodacima hrani koje svakodnevno koristimo u pripremi hrane ( Vegeta, Zacin C i slicni).   Mnogi ljudi misle da ga ne koriste i da ga izbjegavaju ali to je samo zato sto ne procitaju sastav na etiketi hrane koju kupe u supermarketima.   MONO SODIUM GLUTAMINAT je OTROV, toksin i alergen. Uticaj i reakcija organizma na njega je jaca nego na Arsen ili Zivu. Poznati toksikolog George R. Schwartz, doktor medicine, i autor knjige "o losem ukusu, MSG sindrom", je napisao, da se zainteresovao za MSG tokom rada na trovanjima hranom i prehrambenim proizvodima.  On kaze da je MSG OTROV koji je toksican svakoga i oni koji misle da MSG ne utice na njihovo zdravlje su u velikoj zabludi. Citav metabolizam je poremecen a trovanje sa MSG nakon tokom vremena poprima kumulativni efekat i rezultira u ozbiljnim oboljenjima a prije svega karcinomom- rakom.

Mono Sodium Glutaminat je amino kiselina koja djeluje stimulativno na neurotransmitere. MSG uzrokuje da nervne celije "ispale" elektricne impulse i to je osnova njegove upotrebe kao "poboljsivaca ukusa" koji se trpa u sve i svasta obratite paznju na etikete na vasim omiljenim proizvodima.  Mnogi komercijalni prehrambeni proizvodi bez dodatka MSGa ne bi bili jestivi tj. bili bi bljutavi i neukusni ili bi se cak osjecao los okus u ustima koji bi podsjecao da jedemo neki hemijski preparat a ne prehrambeni proizvod. Eh, tu je catch, kvaka, tu na scenu stupa MSG, upravo zato sva jela koja pravimo kod kuce a u koja dodajemo vegetu ili slicne preparate koji su puni MSGa, imaju cesto istu aromu ili miris bez obzira na sastojke. Hrana postaje uniformna, i cesto zbog ovih preparata nismo ni svijesni koliko lose namirnice koristimo pri kuhanju. Sataras od domace paprike i one iz plastenika se razlikuje , miris i okus su na strani domace paprike, ali ako se onoj iz plastenika doda malo dodatka hrani koji sadrzi MSG, njen okus postaje prihvatljiv.  Tako u se u prehrambenj industriji MSG koristi za bi prikrio lose okuse, gorcinu, kiselost,  i ono sto je najvaznije za prehrambenu industriju, uklanja metalni okus iz hrane, tj. smek konzerve. Upravo zato ONI NECE ODUSTATI od koristenja MSGa ali vi imate izbor i mozete da kazete NE i ne koristite ga u vasoj ishrani.

Simptomi zatrovanosti sa MSG.:
Glavobolje, migrene, povracanje, dijareja, napad astme, osipi na kozi, lupanje srca, napad panike, potistenost, ostajanje bez daha,  problemi sa ravnotezom, alergijski simptomi, crvenilo lica, promjene raspolozenja, poremecaji ponasanja ( kod djece i tinejdzera) mentalna zbunjenost, curenje iz nosa,  oteceni podocnjaci, problemi sa prostatom i mokrenjem, lezije u ustima, depresija. Takodje postoje trenutno istrazivanja koja dovode u vezu Alzhajmerovu i Parkinsonovu bolest sa MSGom.

CITAJTE ETIKETE NA PREHRAMBENIM PROIZVODIMA MSG je cesto prikriven pod nazivom poboljsivac okusa ako vec ne kao mono sodium glutaminat.

NAJVECA OBMANA na etiketama gdje se MSG KRIJE JE kad procitate PRIRODNE AROME ili OKUSI , u tome se krije MSG, obicno cete to naci na KECAPU ili MAJONEZI, u skoro svim konzerviranim hranama, u mnogim sladoledima i kolacima pa cak i dijetalnim namirnicama pa i cajevima. Govedje kocke i pilece za juhu su pune MSGa! Supe iz vrecica takodje, gotovi prelijevi za salate, smrznute hrane itd..

Takodje, veliki broj restorana,  koristi velike kolicine cistog Mono Sodium Glutaminata u pripremi hrane a VI TOGA NISTE NI SVIJESNI. Kupuju ga na kilograme i dodaju jelima tokom kuhanja u cistom obliku, kristalna supstanca slicna soli bijele boje.

CILJ JE STO VECI PROFIT NA STETU ZDRAVLJA KRAJNJEG KORISNIKA u ovom slucaju milijardi ljudi sirom svijeta.


Ovaj otrov mozete izbaciti iz vaseg zivota, vratite se svjezim namirnicama, vocu povrcu, mesu, peradi, zitaricama.  Domace je domace. Pazite sta kupujete i provjeravajte etikete, citajte knjige o zdravoj i organskoj hrani. U vremenu u kojem zivimo, biti bolestan je veliki luksuz. Luksuz koji u Bosni rijetki mogu priustiti. Kako kaze stara izreka - Bolje sprijeciti nego lijeciti!

Objavio/la edo1973 u 12:38, print, #


Istina o Aspartam vjestackom zasladjivacu

sokici

Aspartam, vještaćki šećer izaziva veoma ozbiljne simptome, od gubitka pamćenja pa do tumora na mozgu. Iako odobren od američkog Zavoda za Zaštitu Zdravlja (US FDA) kao bezbjedan dodatak za hranu, aspartam je jedna od najopasnijih supstanci kojoj su ljudi ikada bili izloženi.Izvod ovog teksta je preuzet iz magazina Nexus,

Volume 2, #28 i  Volume 3, #1

Vebsajt: www.nexusmagazine.com
Autor orginalnog teksta: Mark D. Gold

Aspartame je tehničko ime za vještački šećer koji je takođe poznat pod fabričkim imenima - NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure itd. Aspartam je otkriven slučajno 1965.g. kada je James Schlatter, hemičar G.D. Searle kompanije testirao jedan lijek protiv čira na želucu.
Aspartam je odobren za upotrebu u hrani 1981.g. a u napitcima 1983.g. Ta supstanca bila je prvi put odobrena za konzumiranje još 26 jula, 1974, međutim, u augustu 1974.g. bila je uložena jedna žalba od strane Dr John W. Olney, naučnika na polju neurologije i James Turner-a, advokata američkog Zavoda za Zaštitu Potrošaća, što je zajedno sa rezultatima istrage istraživačkih procedura  kompanije  G.D. Searle dovelo do toga da FDA povuče dozvolu za upotrebu aspartama, u decembru 1974.g. Kasnije, 1985. g. kompanija Monsanto je kupila firmu G.D. Searle koju je nakon toga podijelila na dvije odvojene, supsidijarne kompanije, Searle Pharmaceuticals i The NutraSweet Company.

Aspartam je daleko najopasnija supstanca na tržištu koja koja se nalazi u hrani i napitcima (i tzv. “sugar-free” žvakaćim gumama, prim. prev.)   On  je odgovoran za preko 75% prijava štetnih efekata dodataka za hranu, koje su podnjete američkom Zavodu za Zaštitu Zdravlja (FDA). Mnoge od tih reakcija su veoma ozbiljne, uključujući gubitak svijesti i smrt, kao što je to objavljeno još u februaru 1994.g. u izvještaju Zavoda za Zdravlje i Zdravstvene Usluge (Department of Health and Human Services).(1) Nekoliko od 90 različitih zabilježenih simptoma izazvanih od strane aspartama, koji su navedeni u ovom izvještaju uključuju:
glavobolja/migrena, vrtoglavica, gubitak svjesti, mučnina, utrnulost, grčenje mišića, povećanje težine, osip na koži, depresija, zamor, razdražljivost, ubrzanje rada srca, nesanica, problemi sa vidom uključujući i gubitak vida, gubitak sluha, palpitacija srca, smetnje kod disanja, napadi nemira i panike, smetnje u govoru, gubitak ukusa, vrtoglavica, tinitus, gubitak pamćenja i bolovi u zglobovima.

Prema naučnicima koji su radili na proučavanju sporednih efekata aspartama, sljedeće hronične bolesti mogu da budu prouzrokovane, podstaknute ili pogoršane u slučaju konzumiranja ove supstance:(2)
tumori na mozgu, multipla skleroza, epilepsija, sindrom hroničnog zamora, (chronic fatigue syndrome, prim. prev.) parkinsonova bolest, alchajmerova bolest, mentalna retardacija, limfoma, deformacije kod novorođenčadi, fibromijalgija i dijabetes.
Aspartam se sastoji od tri hemikalije: aspartamska kiselina, fenilalanin i metanol. U knjizi, Prescription for Nutritional Healing, (autori James i Phyllis Balch), aspartam je svrstan u kategoriju “hemijskih otrova.” Kako ćemo vidjeti, to je upravo ono što on i jeste.


Dr Russell L. Blaylock, profesor neurohirurgije na Medical University of Mississippi, nedavno je objavio knjigu u kojoj je detaljno opisao poremećaje koji nastaju ingestijom aspartične kiseline koja se nalazi u aspartamu. [devedest devet posto od natrijum glutamata (monosodium glutamate - MSG) je glutamična kiselina. Oštećenja koja ona prouzrokuje takođe su dokumentirana u Blayloc-ovoj knjizi (natrijum glutamat, kojeg mnogi od nas svakodnevno unose u svoj organizam uz pomoć Vegete i sličnih dodataka jelima, osim što poboljšava njihov ukus, istovremeno i uništava naše nervne ćelije, jer spada u grupu nervnih otrova, prim. prev.)] Blaylock nam u svoj knjizi, uz pomoć od skoro 500 naučnih bilješki pokazuje kako suvišne ekscitativne amino kiseline kao što su aspartična kiselina i glutamična kiselina, koje se nalaze u u našoj hrani, prouzrokuju veoma ozbiljne hronične nervne poremećaje kao i cijelu jednu pletoru drugih akutnih simptoma.(3)

Aspartat i glutamat djeluju kao neurotransmiteri u mozgu omogućavajući prenos informacija od jedne nervne ćelije do druge. Ukoliko se u mozgu nalazi prevelika količina ovih supstanci, to dovodi do smrti određenih nervnih ćelija usljed stvaranja uslova za ulazak povećanih količina kalcijuma u te ćelije. Ulaskom kacijuma u ćelije, u njima dolazi do oslobađanja većih količina slobodnih radikala koji onda prouzrokuju smrt ćelije. Oštećenja nervih ćelija mogu biti izazvana od strane suvišnog aspartata ili glutamata i zbog toga se ove supstance nazivaju – “ekscitoksinima”. Oni “nadražuju” ili stimulišu nervnu ćeliju sve dok ona ne umre.
Aspartična kiselina je jedna amino kiselina. U svojoj slobodnoj formi (kada nije vezana za proteine) ona prouzrokuje značajno povećanje nivoa aspartata i glutamata u krvnoj plazmi. Suvišna količina aspartata i glutamata u krvi, kratko nakon ingestije aspartama ili glutamične kiseline (prekursora glutamata) dovodi do visoke koncentracije ovih neurotransmitera u određenim dijelovima mozga.
Krvna moždana barijera, koja normalno štiti mozak od suvišnog glutamata i aspartata kao i drugih toksina 1) nije potpuno razvijena za vrijeme djetinjstva, 2) ne pruža potpunu zaštitu svih dijelova mozga, 3) može biti oštećena posljedicama mnogih hroničnih i akutnih oboljenja, i 4) čak i kad je neoštećena, može ponekad da dozvoli da suvišni glutamat i aspartat “procure” u mozak.
Taj suvišni glutamat i aspartat polako počinju da razaraju neurone. Velika većina (75% i više) nervih ćelija u određenom području mozga biva usmrćena prije nego što bilo kakvi klinički simptomi hroničnog oboljenja dođu do izražaja. Neke od mnogih hroničnih bolesti za koje je dokazano da su potpomognute ili uzrokovane dugoročnim izlaganjem ekscitatornim aminokiselinama su:
Multipla skleroza (MS), Alchajmerova bolest, sindrom nedostatka pažnje kod djece (Attention Deficit Disorder, prim. prev.),  gubitak memorije, hormonalni problemi, gubitak sluha, epilepsija, parkinsonova bolest, hipoglikemija, AIDS demencija, oštećenja na mozgu i neuro-endokrini poremećaji.
Ekscitoksini predstavljaju veliku opasnost za novorođenčad, djecu, trudnice, starce i ljude koji pate od određenih hroničnih bolesti. Čak je i Federacija Američkih Društava za Eksperimentalnu Biologiju (FASEB), koja inače zastupa sličnu ‘partijsku liniju’ kao i FDA, nedavno saopštila u jednom svom izvještaju da "bi gravidne žene, novorođenčad i djeca trebali izbjegavati korištenje dodataka za hranu koji sadrže L-glutamičnu kiselinu. Postoji mnogo dokaza o potencijalnim endokrinim poremećajima kao npr. povečanje nivoa kortizola i prolaktina, kao i različiti efekti kod muškaraca i žena, koji potvrđuju tu vezu sa endokrinim sistemom i sugerišu da dodatno unošenje L-glutamične kiseline treba da se izbjegava od strane žena sposobnih za trudnoću i individua sa afektivnim poremećajima."(4) Aspartična kiselina iz aspartama ima iste štetne osobine kao i glutamična kiselina.
O istinskom mehanizmu nastanka akutnih reakcija na suvišni glutamat i aspartat još uvijek se vodi jedna debata. Prema izvještaju FDA, te reakcije uključuju simptome kao što su:(5)
glavobolja/migrena, mučnina, bol u stomaku, zamor (blokira ulazak glukoze u mozak), nesanica, problemi kod vida, napadi nemira, depresija, i astma/bol u grudima.
Jedna od najčešćih žalbi ljudi koji pate od štetnih posljedica aspartama je gubitak pamćenja. Ono što je ovdje ironično, to je da je kompanija G.D. Searle još 1987.g. poduzela jedno opsežno istraživanje čiji je cilj bio otkrivanje sredstva koje je trebalo liječiti gubitak memorije usljed ostećenja prouzrokovanih od strane ekscitativnih aminokiselina. Blaylock je samo jedan od mnogih naučnika i doktora koji su posvetili pažnju poremećajima nastalim usljed konzumiranja aspartama i MSG-a (natrijum glutamata). Među one eksperte koji su glasno upozoravali javnost na štetnost uzimanja aspartata i glutamata spadaju i Adrienne Samuels, Ph.D., eksperimentalni psiholog, Olney, profesor psihijatrije na School of Medicine, Washington University, koji je ujedno i jedan od najvećih svjetskih autoriteta što se ekscitoksina tiče. (On je još 1971.g. obavjestio kompaniju Searle da aspartična kiselina prouzrokuje rupe u mozgu kod miševa.) Tu takođe uključujemo i Francis J. Waickman-a, M.D. (Doktor Medicinskih Nauka, prim. prev.), dobitnika priznanja the Rinkel and Forman Awards, koji je priznati stručnjak na području pedijatrije, alergije i imunologije.
Tu su takođe i: John R. Hain, M.D., forenzički patolog, i H.J. Roberts, M.D., FACP, FCCP, specijalista za dijabetes, koji je od strane jednog nacionalnog medicinskog magazina svojevremeno bio proglašen i za “najboljeg doktora u USA."
John Samuels je takođe jedan od onih koji su posvetili ovom problemu više pažnje. On je sastavio i jednu veliku listu naučnih radova koji pružaju više nego dovoljno dokaza o opasnostima vezanim za unošenje u organizam dodatne glutamične and aspartične kiseline.
A postoje i mnogi drugi koji mogu biti stavljeni na ovu listu.

Phenylalanine je aminokiselina koja se normalno nalazi u mozgu. Ljudi koji pate od fenilketonurije, nisu u stanju normalno da metaboliziraju fenilalanin. To dovodi do velike koncentracije fenilalanina u mozgu, što ponekad može biti smrtonosno. Dokazano je da kod ingestije aspartama, pogotovo zajedno sa karbohidratima, može doći do porasta nivoa fenilalanina u mozgu, čak i kod ljudi koji ne pate od fenilketonurije. Ovo nije samo teorija, jer je dokazano kako ljudi koji koriste aspartam kroz jedan duži vremenski period, imaju povećanu količinu fenilalanina u krvi. Višak fenilalanina u mozgu dovodi do smanjenja nivoa serotonina što onda izaziva emocionalne poremećaje i depresiju. Dokazano je da je nivo fenilalanina u krvi znatno povećan kod ljudi koji koriste aspartam.(6) Čak i kada čovjek samo jednom unese u sebe aspartam, količina fenilalanina u krvi se poveća. Prilikom svog svjedočenja ispred američkog Kongresa, Dr Louis J. Elsas je pokazao kako povećan nivo fenilalanina u krvi može da dovede do njegove povećane koncentracije u određenim dijelovima mozga i koliko je to opasno, pogotovo po novorođenčad i fetuse u majčinoj utrobi. On je takođe pokazao kako glodari metaboliziraju fenilalanin mnogo bolje i brže nego ljudi.(7)


Jedan slučaj veoma visokog nivoa fenilalanina prouzrokovanog aspartamom nedavno je opisan u jednom magazinu pod naslovom "Aspartamska noćna mora." John Cook je pio svakodnevno 6 do 8 ‘diet’ - napitaka.  Njegovi simptomi su počeli kao gubitak memorije i česte glavobolje. Nakon toga njegovo stanje se pogoršalo u smislu naglih promjena raspoloženja sa napadima bjesnila. Rezultati analize njegove krvi pokazali su prisustvo fenilalanina u koncentraciji od 80 mg/dl. Kod medicinskog pregleda pokazale su se smetnje u radu mozga kao i oštećenja na mozgu. Nakon što je prestao sa konzumiranjem vještački zaslađenih pića uz pomoć aspartama, njegovo zdravstveno stanje dramatično se popravilo. (8)
(…)


Methanol je smrtonosan otrov. Mnogi od nas znaju kako su se mnogi ljudi otrovali nepravilno proizvedenim alkoholnim pićima koja su u sebi sadržavala metanol, koji kod ljudi može da prouzrokuje sljepilo i smrt.  Metanol se postepeno oslobađa u tankom crijevu kada metilna grupa iz aspartama dođe u kontakt sa himotripsin enzimom.


Apsorpcija metanola u tijelu je mnogo brža kod ingestije slobodnog ili čistog metanola. Slobodni metanol se stvara iz aspartama kada se ovaj zagrije na temperaturu veću od 30ºC. To se događa kada se namirnice ili napitci koji sadrže aspartam nepravilno skladište.Metanol se u tijelu razlaže na mravlju kiselinu i formaldehid. Formaldehid je smrtonosan nervni otrov. Prema podacima Zavoda za Zaštitu Prirodne Okoline (EPA) metanol se smatra tzv. “kumulativnim” otrovom jer se veoma sporo eliminiše iz organizma nakon što je u njega unesen.  U čovjekovom tijelu, on se oksidacijom razlaže na formaldehid i mravlju kiselinu; oba ova metabolika su toksični. Prema podacima iste organizacije, čovjek ne bi smio unositi u svoj organizam više od 7.8 mg/ na dan. Jedan litar pića koji je zaslađen aspartamom sadrži oko 56 mg metanola. Tako neki koji piju ili jedu malo više aspartamom zaslađenih produkata mogu dnevno da unesu u sebe oko 250 mg metanola, što je 32 puta više od onoga što EPA propisuje.(9)


Simptomi koji ukazuju na trovanje metanolom su: glavobolja, zujanje u ušima, mučnina, problemi u gastrointerstinalnom traktu, slabost, nesvjesnica, problemi kod pamćenja, utrnulost ekstremiteta kao i probadajući bol u njima, promjene u ponašanju, upala nerava.  Najčešći i najpoznatiji simptomi trovanja metanolom su u vezi čula vida. Maglenje i treperenje pred očima, slab vid, oštećenja na mrežnjaći i sljepilo. Formaldehid je poznat kao kancerogena supstanca, oštećuje mrežnjaću oka, ometa replikaciju DNA, uzrokuje deformacije kod novorođenčadi.(10)
(…) DKP je sporedni produkt kod metabolizma aspartama. DKP je impliciran kao uzročnik tumora na mozgu. Olney je primjetio da DKP, nakon procesa nitrozacije u probavnom traktu stvara jednu komponentu vrlo sličnu N-nitrosourei, koja je vrlo kancerogena. Neki autori tvrde da se DKP stvara odmah nakon ingestije aspartama. Ja nisam siguran da li je to tačno. Ono što je sigurno to je da se DKP stvara u tečnim produktima koji sadrže aspartam nakon dužeg uskladištenja.
Kompanija G.D. Searle je sprovela istraživnaje na temu sigurnosti upotrebe DKP-a. FDA je kasnije tu otkrila mnoge eksperimentalne greške, neke od njih su bile pripisane “lošoj administraciji”, a kod drugih se radilo o “slučajnom mješanju životinja, životinje nisu dobijale propisanu količinu određene supstance, izgubljeni patološki uzorci usljed nepravilnog rukovanja,” i mnogo drugih grešaka.(12)
(…)
Takode se smatra da DKP uzrokuje i materične polipe kao i promjene u nivou holesterola u krvi, što je javno priznala i Dr Jacqueline Verrett, toksikolog koja radi za FDA, u svom svjedočenju ispred američkog Senata.(13)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je bio jedan kraći izvod iz orginalnog teksta čiji je cilj bio samo da svrati pozornost čitalaca na neke otrove u hrani i piću, kojima smo svakodnevno izloženi. Čitaocima se preporučuje da pročitaju cijeli tekst koji se može naći uz pomoć gorenavedong linka, kao i da poduzmu jedno šire istraživanje na ovu temu. Aspartam je samo jedan od zvanično odobrenih sredstava za trovanje narodnih masa i on po opasnosti za zdravlje vjerovatno zauzima drugo mjesto, odmah iza fluora, koji nam se servira u zubnim pastama, vodi za piće itd. pod izgovorom da sprečava kvar zuba (što nema nikakve veze ni sa istinom, niti sa zdravom pameti. (O fluoru ćemo reći nešto više nekom drugom prilikom).

Danas postoji već nekoliko stotina proizvoda koji u sebi sadrže aspartam. U svakom slučaju, mi ga najčešće unosimo u sebe pomoću tzv. “diet” proizvoda (kobajagi dijetalnih) kao što su Diet Coke, Diet Pepsi, i druga “diet” pića, pudinzi, jogurti…‘sugar-free’ žvakaće gume i bomboni, sladoled itd. itd. Zbog opšte korumpiranosti političara, naučnika, zdravstvenog sistema, medija itd. itd., kao i nevjerovatne ignorantnosti “normalnog” čovjeka, za očekivati je da će se ovi biološko-hemijski agensi zadržati u našoj ishrani sve do poslednjeg živog ljudskog bića.

Na kraju, postavlja se pitanje, - da li je današnji čovjek, koji je pod jednom stalnom i redovnom dozom fluora, aspartama i cijele pletore drugih sredstava koja mu regulišu rad mozga i sužavaju svijest i percepciju, - još uvijek u stanju da kritički i nezavisno razmišlja?!?

 

Zahvale za članak: ecco1240 ( TONI BLAŽEVIĆ)

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno