Petak 24 Ožujak 2023

Pretraga

Piloti JNA jurili su NLO na nebu iznad Crne Gore 
i juga Hrvatske

26 Ožu 2012
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

jna 

General Grahovac: Jurili su prema Italiji, a naši MIG-ovi za njima, ali ih nismo mogli stići.

Tijekom siječnja 1975. godine jugoslavenski piloti nebom iznad juga Hrvatske i Crne Gore najurivali su se s NLO-om, otkrili su u monografiji 172. brigade ratnog vazduhoplovstva JNA. Nepoznati objekt pokušali su svladati pukovnik Milan Maček i general JRV-a Zvonko Jurjević, koji je početkom 90-ih bio zapovjednik Jugoslavenskog ratnog vazduhoplovstva, te Blagoje Grahovac, umirovljeni general i nekadašnji pomoćnik načelnika Generalštaba Jugoslavije.

Izbjegavali radar

Neukrotivi nepoznati objekt pokušali su dostići jurišno-školskim avionima N-60 galeb i J-21 jastreb, a kasnije su im u pomoć priskočili i MIG-ovi 21, no njihovi zrakoplovi i kad su postizali najveću brzinu od 1700 kilometara na sat bili su prespori za NLO-e.

– Pojavljivali su se samo noću. Redovito točno 50 minuta nakon uzlijetanja prvog našeg aviona. MIG-ovi su imali naredbu da obore nepoznatu letjelicu. No, NLO je uvijek letio na rubu nišanskog radara MIG-a. Jurili su ih preko mora, u smjeru Italije. MIG-ovi su u forsažu letjeli 1700 kilometara na sat, nadzvučno, ali nije bilo šanse niti da NLO dođe u domet raketa, a kamoli da mu se MIG približi. Zanimljivo je da su se NLO-i uvijek pojavljivali i nestajali u smjeru mora – prisjetio se general Grahovac. Njegov kolega koji je letio u jastrebu jednom je otvorio vatru iz strojnice, no NLO je postigao brzinu veću od ispaljenog metka. Jedne večeri nepoznata letjelica zaustavila se na visini od 600-700 metara iznad njihova aerodroma u Titogradu te je snopom svjetlosti obasjala zrakoplove.

Ostali bez goriva

Piloti su NLO uočili tijekom noćnih letova kad bi se iznenada pojavio te izvodio manevre koje ne mogu izvesti ni današnji najbolji borbeni lovci.

– Uzletjeli smo po dojavi putničkog JAT-ova boeinga koji je uočio čudne indikacije na horizontu. Tadašnjem zapovjednik 172. puka Jurjeviću nestalo je goriva pa se morao vratiti, a ja sam na visini od 4000 metara uočio svjetleći okrugli objekt koji je mijenjao spektar boja. Od žarkocrvene do žute i bijele. Poigravao se sa mnom i letio oko mene. Bio je vizualno uočljiv no radari ga nisu registrirali – kaže Maček, a prenosi Slobodna Dalmacija.

izvor: vecernji.hr

jna, vanzemaljci, nlo, iznad, hrvatske, makedonije

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno