Četvrtak 21 Listopad 2021

Pretraga

VOLI ZMIJE ??

16 Stu 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
zmija

Neprirodnim zviždukom doziva zmije

Zviždukom doziva zmije i kaže da priča s njima. On je 63-godišnji Radomir Vučeta iz Banja Luke, a zmije doziva već 48 godina.

 

Iako sam ne može objasniti kako mu polazi za rukom dozivati zmije, Vučeta poziva sve one koji sumnjaju u njegovu sposobnost na dvoboj. Jedino što nudi kao objašnjenje jest zvuk koji ispušta zviždanjem i koji ne sliči niti jednom u prirodi.

'Vještinu mi je prenio djed Rade. Živio je čak 105 godina, a bio sam 15-godišnjak kad me je naučio dozivati zmije', rekao je za Nezavisne novine. Kad je prvi put isprobao svoju vještinu, priča, dozvao je čak šest zmija. Isto tako, Vučeta tvrdi da zmiju može dozvati i s udaljenosti od 100 metara.

'Najopasnije su u vrijeme parenja. Znalo se dogoditi da ih dozivam i u to vrijeme da ih dođe 15-ak zamotane u klupko. Uglavnom dolaze šarke, bjelouške i poskoci. Jedanput je došao i neki gušter, ali brzo je shvatio s kim ima posla, pa je nestao', pojasnio je 'šaptač' zmijama.

Vučeta tvrdi kako mu je njegov dar jednom prilikom prouzročio i neugodnosti, zbog kojih je završio i na sudu. 'Imao sam slučaj na sudu u Prijedoru gdje su me teretili za dozivanje zmija i izazivanje opće opasnosti. Kazna je bila ogromna i jedva sam izvukao živu glavu, jer je otac htio da me odere. Tada su mnogi zbijali šale na moj račun, a to i danas rade. Kako ne bi, kad za ovo nikad nisu čuli', rekao je Vučeta.

On se zmija ne boji i kaže da u životu niti jednu nije ubio. Smatra da je normalno da se ljudi boje zmija zbog njihovog otrova, ali da ih neopravdano smatraju đavoljim bićima.

 

Autor

B.V.

Preuzeto sa

http://dnevnik.hr

 

 

On se, zmija, ne boji, i kaže da u, životu niti

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno