Nedjelja 28 Studeni 2021

Pretraga

NA OVOME SVI DOBRO ZARAĐUJU

25 Stu 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
JUTARNJI

Europski sud pravde odlučio: Internetski promet korisnika NE SMIJE se nadzirati

U obrazloženju odluke navodi se da bi se u tom slučaju nadzora korisnika radilo o direktnom kršenju zakona Europske Unije

 

Niti jedan sud države članice Europske unije ne može zatražiti od pružatelja usluga pristupa internetu da nadzire promet svojih korisnika, odlučio je danas Europski sud pravde. U obrazloženju odluke navodi se da bi se u tom slučaju nadzora korisnika radilo o direktnom kršenju zakona Europske Unije.

Nadzor prometa korisnika omogućio bi vlastima da uhvate 'surfere' koji na internetu obavljaju ilegalne aktivnosti, poput ilegalnog skidanja filmova, glazbe ili sličnih sadržaja zaštičenih autorskim pravima .

Odluka Europskog suda odgovor je na tužbu iz 2004. godine u kojoj je SABAM , belgijsko udruženje autora, kompozitora i izdavača glazbene industrije tužilo telekomunikacijsku kompaniju Scarlet, zbog navodnih ilegalnih radnji njihovih korisnika

Kako navedene kompanije kompromisno rješenje nisu pronašle na belgijskom sudu, odluka je prebačena na Europski sud pravde.

Odluka, međutim, ne dopušta korisnicima da ilegalno skidaju materijale zaštićene autorskim pravima, već zabranjuje predstavnicima nadležnih tijela za zaštitu autorskih prava da kontroliraju internetski promet . No, pitanje je vremena kada će vlasti pronaći način da i to zaobiđu.

ORIGINAL TEST

http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00444/cp110126en_444881a.pdf

 

preuzeto sa

http://www.jutarnji.hr

 

 

Kako, navedene, kompanije, kompromisno, rješenje nisu

O autoru
Miro Sinj
Author: Miro SinjWebsite: https://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Glavni urednik stranice!
Miro Smolčić je krenuo kao čitatelj i gotovo odmah se stavio u službu prenositelja znanja. Od samih početaka je s nama i promoviran je u glavnog urednika stranice. Posebni su mu interes drevne civilizacije na ovim postorima i njihova povezanost sa teorijom drevnih vanzemaljaca.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno