Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

Vlaška legenda ili neslana šala: vozači još u šoku nakon susreta sa sablasnom ženom, policija odustala

01 Ruj 2012
(Reading time: 2 - 3 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
utvara
Prizor žene u vjenčanici koja, lebdeći iznad ceste, traži svoju mrtvu bebu toliko je potresao vozače na na magistralnom putu Bor-Zaječar, da i godinu dana nakon susreta s njom, piše srpski "Alo!", imaju noćne more. U međuvremenu, policija je odustala od istrege tog slučaja, za koji mnogi vjeruju da je tek neslana šala dokone lokalne mlađarije.

Kako piše "Alo!", 30. kolovoza prošle godine vozači su imali bliski susret s navodnom utvarom, a jedan se živo sjeća trenutka kada je prema njemu pružila ruku.

- Pružila je ruku prema mom automobilu i prošli smo kraj nje na samo pola metra. Samo sam stegao volan i trudio se održati smijer- rekao je vozač dodajući da nikada neće zaboraviti što mu se dogodilo te noći i da mu se krv u žilama zaledila od straha, zbog čega se više ne usuđuje noću prolaziti tim dijelom magistrale.

Prije godinu dana mještani su za medije izjavili kako vjeruju da je riječ o duhu nesretno nastradale trudne žene. ..
- Prošle godine je nastradala žena iz sela u sedmom mjesecu trudnoće. Poskliznula se na ledu nedaleko od svoje kuće i ostala na mjestu mrtva. Sad je došla tražiti svoje dijete i zato je pružala ruke ka automobilima - naveli su tada uznemireni mještani navodeći da su cijele noći psi neobjašnjivo lajali.

Bilo kako bilo, vozači su se pošteno prestrašili, a njihov strah nije tako neobičan, piše "Alo!",  jer su među stanovnicima još uvijek vrlo žive narodne predaje o sablastima. Zbog toga neki smatraju da je blijeda prilika u vjenčanici bila Muma Paduri ili Šumska Majka, vila - čarobnica koja je u vlaškim legendama zaštitnica žena i vanbračne dece. Riječ je o mitskom biću koje može donositi dobro ili zlo, a prema legendi pojavljuje se u obliku lijepe mlade žene bujnih grudi, odjevene u bijelu haljinu. Navodno rado nanosi zlo muškarcima koji su naudili ženam i djeci.

No isto je tako moguće da se netko, računajući na praznovjerje stanovnika, poželio dobro zabaviti na tuđi račun. Policija je prije godinu dana započela istragu tragom lokalnog trača da se grupa mkladića u kafiću hvalila da je lutku na napuhavanje napunila helijem i obukla u vjenčanicu. Navodno su ju vezali konopom i vukli za svojim automobilom, gledajući kako se vozači u prolazu šokiraju prizorom.

Prema drugim izvorima,  nestašni mladići skrili su vozilo u grmlje na neosvijetljenom dijelu magistrale. Jedan od njih popeo se na krov automobila odjeven u vjenčanicu pa je mahao velom prema automobilima u prolazu.

Policija je istraživala slučaj, čak se spominjalo da je za sve kriva psihički poremećena osoba, no istraga je obustavljena jer nitko od preplašenih vozača nije prijavio sumnjive mladiće pa je misterija i nakon godinu dana ostala neriješena.

PSD

 

Izvor:  slobodnadalmacija.hr

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno