Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

Pogledajte zabranjeni govor argentinske predsjednice u UN-u

09 Lis 2014
(Reading time: 3 - 5 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

argentinaPrvi u Europi donosimo govor koji su bez objašnjenja prekinuli i cenzurirali američki televizijski nakladnici. UN je za direktno.hr potvrdio da kod njih nije nastao prekid prijenosa.

Argetinska predsjednica Cristina Fernández de Kirchner na 69. zasjedanju Generalne skupštine UN-a u New Yorku 24. rujna ove godine progovorila je o mnogim važnim svjetskim pitanjima.

Glavne točke govora predsejdnice Kirchner, objavljene su ipak na društvenim mrežama: 

"Ovdje smo bili prije godinu dana, kada je kao 'teroristički režim' označena vlada sirijskog predsjednika Assada, a podržalo se 'pobunjenike' u Siriji, koje ste definirali kao 'revolucionare'. 
Danas smo se okupili zajedno kako bi iskorijenili ove revolucionare za koje se ispostavilo da su teroristi.

 

U prošlosti ste uvrstili Hezbollah na popis terorističkih organizacija, a to je velika, priznata stranka u Libanonu!

Vi ste optužili Iran da stoji iza eksplozije koja je uništila Izraelski centar AMIA u Buenos Airesu 1994., iako argentinska istraga nikada nije uspjela dokazati sudjelovanje Irana u tom napadu.

Vi ste usvojili rezoluciju protiv Al-Qaide nakon terorističkih napada 11. rujna. Zemlje poput Iraka i Afganistana razorene su i njihovi stanovnici su ubijeni, dok obje zemlje još uvijek pate zbog terorizma!

Pokazali ste nakon izraelskog napada na Gazu, kada je Izrael počinio strašne zločine i uzrokovao smrt mnogih palestinskih civila, da je vaša pažnja usmjerena na rakete koje su pogodile Izrael, a koji nisu uzrokovale nikakvu štetu, ni žrtve!

Danas, smo se dakle okupili kako bi usvojili rezoluciju o našoj odgovornosti i međunarodnoj borbi protiv 'Islamske Države Iraka i Levanta' (ISIL), organizacije koja koristi potporu saveznika velikih zemalja članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda", rekla je argentinska predsjednica Cristina Fernandez de Kirchner i time zaslužila da se hitno obustavi prijenos i prijevod njenog govora u Ujedinjenim narodima.

Izjave Cristine Kirchner su posebno važne, jer dolaze od strane predsjednice naroda koji je povijesno bio pod velikim utjecajem moćnih lobija iz Washingtona.
Nema sumnje da je već nakon prvih rečenica zavladala prava panika u televizijskim kućama i ekipama koje su njen "heretični" i "skandalozni" govor prenosile iz dvorane Ujedinjenih naroda. Jedini izlaz je bio pogasiti sve kamere i praviti se da se ništa ne događa, ali je sadržaj ipak izašao u javnost putem medija u Latinskoj Americi. 

Između ostalog upozorila je i na zbivanja na Bliskom istoku koji doslovno gori. Snage ISIL-a sve više vojno jačaju i napreduju osvajajući gradove u sjevernom Iraku, Siriji i Kurdistanu. Argentinska predsjednica otvoreno je prozvala Sjedinjene Američke Države da su naoružale, kako je rekla, „loše momke“, misleći tu na pripadnike ISIL-a, koje su Amerikanci u početku pokušali iskoristiti u rušenju sirijskog predsjednika Bašar al-Asada.

"Otkuda ISIL-u oružje? Jučer su bili borci za slobodu, a danas su teroristi. Kako je do toga došlo? Netko bi na ta pitanja morao odgovoriti", poručila je argentinska predsjednica u obraćanju u UN-u aludirajući ovdje, naravno, na administraciju američkog predsjednika Baracka Obame.

Međutim, cijela ova priča ne bi bila toliko sporna da u trenutku javnog obraćanja argentinske predsjednice američki mediji nisu, očito na zapovijed svojih urednika i direktora, prekinuli live javljanje te tako svoju javnost uskratili za mišljenje jedne državnice koja predvodi naciju koja broji više od 40 milijuna stanovnika.

Osim na Press TV-u, koja je iranska političko-informativna televizija na engleskom jeziku, ova vijest o medijskom cenzuriranju argentinske predsjednice se ne može pronaći na internetu, osim na privatnim Facebook profilima.

S obzirom da su se pojavile informacije da je i UN-ova televizija isključila kamere tijekom obraćanja Cristine Fernández de Kirchner, poslali smo u tu organizaciju, ali i u ured argentinske predsjednice upit o cijelom slučaju. U UN-u su nam odgovorili kako njihova televizija nije medijski cenzurirala govor argentinske predsjednice.

Dapače, uputili su nas na svoju službenu web stranicu na kojoj je objavljen cjelokupni video materijal obraćanja Cristine Fernández de Kirchner u trajanju od 34 minute kojeg objavljujemo uz ovaj tekst. UN je na svojim web stranicama i u pisanom obliku uglavnom korektno prenio izlaganje argentinske predsjednice. Doduše, poglavlje oko ISIL-a, koje je najkontroverznije, je objavljeno pri kraju izvještaja.

Dakle, UN je korektno odradio posao u ovoj priči, a američki mediji su pokazali koliki je utjecaj američke visoke politike na njihov svakodnevni rad.

 

Domazet-Lošo: Amerikancima odgovara ISIL, inače bi ga uništili za nekoliko dana
Za komentar slučaja medijskog cenzuriranja argentinske predsjednice Cristine Fernández de Kirchner tijekom njenog obraćanja u UN-u, zatražili smo komentar i od admirala Davora Domazeta Loše, poznatog hrvatskog geopolitičara. U razgovoru za naš portal Domazet Lošo kaže kako cenzuriranje Cristine Fernández de Kirchner na 69. zasjedanju Generalne skupštine UN-a nije čudno i kako je ta odluka o gašenju američkih kamera bila dirigirana iz istog središta.

„Istina je skupa, a laž jeftina. Argentinska predsjednica je u pravu u svemu što je rekla. Treba postaviti pitanje kome koristi ISIL. Kad se pronađe odgovor na to pitanje, dobit ćemo sve odgovore. Da li ISIL koristi Ankari? Ne! Iranu? Ne! Koristi zapravo Sjedinjenim Državama koji putem tog pokreta kontroliraju situaciju u regiji i odgovara mu nestabilnost u tom području. Da SAD želi uništiti ISIL, on bi to istog trenutka učinio. ISIL u ovom trenutku destabilizira četiri zemlje u regiji – Tursku, Irak, Siriju i Iran. U medijima se priča kako ISIL svoju vojnu moć temelji na prodaji nafte, a ne govori se tome kome taj pokret tu naftu prodaje. Kome? Ili Amerikancima ili njegovom savezniku Saudijskoj Arabiji“, zaključio je admiral Davor Domazet Lošo.

 

izvor: http://direktno.hr/

Autor: Ivan Kraljević , Ekspertni tim portala direktno.hr

O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno