Utorak 19 Listopad 2021

Pretraga

NASA: Nema smaka svijeta 2012.

17 Stu 2009
(Reading time: 1 - 2 minutes)

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
nasaa Stručnjaci iz američke svemirske agencije porekli su stare glasine ojačane filmom 2012 da za svega tri godine slijedi kraj života na Zemlji kakvog sada poznajemo.

Kako bi smanjila paniku koju su uzrokovale brojne glasine o majanskom proročanstvu i kraju svijeta koji će nastupiti 21.12. 2012., a koje je dodatno ojačao novi blockbuster 2012 NASA-ini stručnjaci osjetili su se ponukani da opovrgnu ova naklapanja i objasne svijetu da razloga za paniku nema.
Film u produkciji Sony Picturesa, vrijedan 200 milijuna dolara, krenuo je s prikazivanjem u kinima.

Radnja filma temelji se na teorija da će kraj svijeta nastupiti kada se nekakav opskurni Planet X iliti Nibiru zabije u Zemlju.
Po tvrdnjama pseudo-znanstvenika, entuzijasta za paranormalne pojave i internet teoretičara ovaj misteriozni planet iz filma navodno su otkrili još stari Sumerani.

Neki internet siteovi čak su optužili NASA-u da skriva istinu o postojanju ovog planeta, pa je američka svemirska agencija opovrgnula ovakva nagađanja.

Da postoji mogućnost takve kolizije ''astronomi bi sigurno pratili njeno kretanje bar zadnje desetljeće i do sada bi taj planet bio vidljivi i golim okom. Dakle očito ne postoji. Znanstvenici diljem svijeta znaju da ne postoji nikakva astronomska prijetnja u 2012. godini'', tvrde u NASA-i.

Početne teorije o tome da su Maye prorekle smaka svijeta smještale su Sudnji dan u 2003. godinu, no kako se ništa nije dogodilo pomaknut je prema zimskom solsticiju 2012., što se poklapa s krajem jednog ciklusa u majanskom kalendaru.

NASA inzistira da majanski kalendar ne završava 21.12.2012. godine već da nakon njega odmah započinje novi ciklus te da na horizontu nema nikakve prijetnje za Zemlju još narednih par desetljeća.

Ove glasine porekli su i brojeni stručnjaci za Maye i majanski kalendar, kao i sami potomci drevnog naroda s područja današnje Guatemale koji itekako dobro poznaju svoju tradiciju.
Ideja o kraju svijeta zapadnjačka je umotvorina i Maye u svojim drevnim spisima i mitovima nikad istu ne spominju.

''U majanskoj kulturi ne postoji koncept apokalipse'', rekao je Jesus Gomez voditelj Guatemalske konfederacije majanskih svećenika i duhovnih vođa za Sunday Telegraph.
Net.hr
O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno