Petak 15 Listopad 2021

Pretraga

Stari radio još uvijek emitira Churchillove govore

20 Lip 2010
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
radioU centru za očuvanje starina u Škotskoj nalazi se 70 godina star radio aparat koji još uvijek emitira Churchillove govore i glazbu Glena Millera
Osoblje centra za očuvanje starina u Škotskoj kao i mnogi posjetitelji tvrde kako su čuli zvukove iz prošlosti koje je emitirao radio aparat koji, pogađate, nije spojen na struju niti na bilo koji izvor energije. Emitiranja traju od pola sata do sat i pol i ne pojavljuju se iznenada.

Sporni radio aparat ispitali su detaljno i tehničari te ga vratili natrag a da u njemu nisu pronašli ništa sumnjivo . Kažu da je bio prepun prašine, paučine i paukova.

Voditelj centra Bob Sutherland kaže:
"Čuo sam Glena Millera kako svira iz radija i prepoznao pjesmu 'At last'. Bilo je jako tiho, ali u potpunosti prepoznatljivo. Volonter u centru Graham Phillip i još nekoliko kolega i posjetitelja čulo je poznate govore Winstona Churchilla. Neki misle da možda aparat 'kupi' signale od nekog moćnog transmitera u okolici, ali ne radi se o tome. Ipak je riječ o starom 'Pye' radio aparatu koji bi vjerojatno eksplodirao kad bi se uključio.

"Svi smo čuli korake i vidjeli vrata koja se otvaraju sama od sebe, no ovaj bežični duh je nešto posve novo i neobjašnjivo. Nije to čula samo jedna osoba, već dosta nas, a radi se o pouzdanim i obrazovanim ljudima", kaže Phillip iz centra.

On kaže da je tog dana s njim bila i supruga Aileen kad je čuo zvukove orkestra Glena Millera kako dopiru iz radija i bio je sretan kad mu je priznala kako i ona čuje glazbu.
"Moja supruga je inače fizičarka i definitivno ne vjeruje u duhove i slične paranormalne pojave, ali za ovo ni ona nije imala objašnjenja", kaže Philip.
Net.hr
O autoru
Danijel Folnegović
Author: Danijel FolnegovićWebsite: http://fx-files.comEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Owner
Danijel Folnegović je oduvijek bio zainteresiran za sve što ima veze s paranormalnim. Zarazio se time tamo davne 1993. gledajući prvu epizodu serije Dosije X. Voli pisati o bilo ćemu zanimljivom od NLO-a, vanzemaljaca, teorija urote, teorije o drevnim vanzemaljcima i nerješenim misterijama. Također, ima strast prema SF serijama i filmovima, ali i nogometu. Pokretač je ove stranice i brine o njenom neometanom radu. Povremeno se pojavljuje kao gost u nekim TV i radio emisijama.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno