Nedjelja 17 Listopad 2021

Pretraga

Napušeni autisti protiv Pentagona i CIA-e

08 Srp 2011
(Reading time: 1 - 2 minutes)
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
   haker

Garyja McKinnona američka administracija nije smatrala čudakom iz Londona nego teroristom, jer je upao u 97 zaštićenih kompjutorskih sustava i time zaprijetio američkoj sigurnosti

Proteklih sedam godina život je za hakera Garyja McKinnona (45), čovjeka koji je, upavši u Pentagon, počinio najveći hakerski udar na vojsku SAD-a ikad, zbog čega Sjedinjene Države traže njegovo izručenje od Velike Britanije, bio jedan veliki, užasavajući panični napad. Nerijetko mu se dogodi da od straha padne u nesvijest. Ili da ga opsjedaju suicidalne misli. Ne može samoga sebe pogledati u oči dok se ujutro brije jer ga je strah da će mu se zavrtjeti. Ako ga netko bez najave dodirne, Gary skoči od užasa. Puši cigaretu za cigaretom, bez prestanka.

 

Hodam cestom i shvatim, odjednom, da me vlastite noge ne slušaju”, priča Gary ovih dana britanskim medijima. “I cijelu noć sjedim u krevetu i razmišljam o zatvoru. O muškom silovanju. O američkom zatvoru. Ja sam samo čudak. Hodam kroz život i mislim – sad će, sad će završiti.”

Na neki način, njegov život i jest završio. Britanski vrhovni sud presudio je da je izručenje Garyja McKinnona Sjedinjenim Državama zakonita i pravedna stvar, s obzirom na to što je učinio. Teško da će išta zaustaviti to izručenje.

Nastavak

http://globus.jutarnji.hr/svijet/napuseni-autisti-protiv-pentagona-i-cia-e

 

autor

Tanja Tolić

preuzeto

globus.hr

 

 

 

na,neki,nacin,njegov,zivot

O autoru
Author: Miro-sinjEmail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Nedavni članci:

Comments powered by CComment

WMD hosting

wmd dno